Јас го користам и сум презадоволна. Покривен е и долго ми стои на лицето. Од дрогериски коректори ниту еден не ми се погодил толку добро како овој.
Oва е далеку подобро од тушот. Пробај со црвено-розова сенка, ептен убаво стои на таа боја очи. Имаш многу чисто лице, не знам колку си фан, но може малку и руменило колку да изгледа „потопло“.
Ставив бронзер ама не се гледа од светлината. Инаку во живо се познава. И ве послушав, ставив бело моливче на долната линија али ми се растече и гледаш окото ми изгледа како некој да свршил внатре
Ваква шминка многу повеќе ти стои во споредба со тушот. Ми се допаѓа. Малку кај веѓите може само да изблендаш повеќе за да не се познава така грубо исцртан моливот за веѓи. Другото супер ти е.
Бело не. Црно-да. Стави црно ама така малку помеко црно, накај сиво што оде и стави во water line и малку продолжи го во внатрешноста. Евентуално може исто со креонот малку да имитираш туш, ама потенка линија. Мислам ме разбираш
Го блендам иначе, ама ова беше набрзина оти децата главата ми ја пукнаа, полудев, јас се шминкам они се дерат Да, те разбрав, со црна сенка имитирав туш над очите ама не се познава убаво оти многу набрзина се шминкав. Неам време за повеќе, иам две деца дома кои урлаат. Инаку можам многу подобро.
Ова не е од сега. Тука иам пудра од Лореал, хајлајтер од Есенс мислам беше и еден никаков коректор шо не го користам веќе.
Која точно нијанса е течниот кармин од Есенс? Преубаво ти стои на тенот и нијансата на косата карминов, шминката ти е топ.
"материјалот"? Ок, не се китирав . Шминка е. Факт е дека секој има различен вкус. Секоја сугестија е добредојдена. Тнх Ти благодарам . 07 classic red