Спојлер: Коридтени производи пудра: Kryolan Vita Color Пудра во прав: Aura новата во бело пакивање Контура и хајлајтер: sophie’S choice Бронзер: Lums Сенки: beauty bay neutral palette Eyeliner: sophie’S choice Пигменти на капакот: eldi beauty shop Веѓи: maybelline tattoo brows Моливче за уста: rimel cappuccino Кармин: naj oleari x Natasa Bekvalac
Многу убава шминка, браво Сакав да те прашам од каде ја купуваш Kryolan пудрата? И како си задоволна од пудрата во прав на Аура?
Ти благодарам Kryolan од шатци онлајн нарачувам, аура транслусентната онака. Убава е ама после неколку часа просијувам
Супер шминка и многу убаво окце Би додала малце маскара на долните трепки и крем моливче во водената линија
Само туш и црна сенка иам користено. Досадно ми беше и викав ај прв пат да пробам арапска шминка. Два саати во веце а пред врата и мм и деца ми се увиснаа, накрај и се скаравме. Не е совршено, и секој совет е добредојден.
Здраво! Можеби не е соодветна тема за да го поставам прашањево, но дали некоја членка може да ми каже за што се користат овие две четки?
Уф не знам дали имаат официјална намена. Пример јас таа од лево ја користам за cut crease. Делот кај што се поклопува очниот капак ставам потемна сенка со оваа четка. А таа од десно ми е непрактична. Многу е дебела. И не можам ни линии како што треба да цртам нит ништо. Вајда ја планираат за smokey eye ама некако е непрактична. Можеш да пробаш да нанесуваш светки со неа
Таа од лево можеш да ја користиш за блендање или сетирање на коректор. Четката на десната страна можеш да ја користиш за блендање на сенка под очите, за нанесување светки на целиот капак или во внатрешниот дел на окото.
Секојдневно/ работно Користени производи: •Пудра Deborah extra matt •Камена пудра Catrice •Сенки за очи Artdeco •Мочивче за очи Maybelline •Моливче за веѓи Аura •Маскара Essence