Вашата шминка низ слики

Discussion in 'Лице' started by s1a1n1d1r1a1, Aug 9, 2011.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Бриџит и јас го делам истото мислење, затоа овој пат решив да ги занемарам трепките и да ја пофалам. Има преубави шминки, ама честопати прави лоши комбинации со нив, затоа треба да го пофалиме тоа што е убаво за да знае во која насока да се движи во иднина.
    Трепките бидејќи се доста долги и прави, мое мислење е дека треба да ги витка пред да нанесува маскара, мислам дека така би изгледале многу поубаво.

Bridget, koritsaki and rainbowec like this.
  2. elisabeta

elisabeta Популарен член

веѓа недоцртана ама може да помине :D IMG_5184.jpg

mackica1, eloves, LaraSolare and 11 others like this.
  3. Artemission

Artemission Популарен член

Скроз ќе се согласам со ова и ќе додадам само дека требало да има и мал дел "кожа" односно простор за хајлајт помеѓу сенката и веѓите, вака споено плус со јаки бои изгледа неубаво.

4. Salome

Salome Популарен член

Бубаче, ефектот е далеку од прекрасен.Добра ти е замислата, само си требала простор помеѓу веѓата и сенката да оставиш, вака не.:shake:

5. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Фaлa сесилијa, дa кaжaм искренo сегa сум мaлку пo вештa вo нaнесувaње нa сенки , не мислaм декa сум aнтитaлент зa шминкaње oпштo , требa мнoгу прaксa , јaс иaкo имaм 25 гoдини oд лaни пoчнaв дa упoтребувaм сенки пoрaнo вooпштo не ми се дoпaѓaше дa кoристaм a незнaм зaштo сaмo кaрминче мaскaрa и мoливче си кoристев. Сегa гледaм видеa пo јутјуб и пoлекa се учaм :rofl:инaку не ги виткaм трепките сo ништo директнo мaскaрa нaнесувaм

girl1985, sesilija and buba4e89 like this.
  6. mime87

mime87 Популарен член

Јас ќе ти дадам еден добро намерен совет,толку сенка не се става до самите веѓи,мора да има простор малку,од трепките до под веѓата и целата сенка што се нанесува треба да биди изблендирана добро т.е исенчана да не се познаваат линиите каде што завршва или започнува сенката и не би наносвала сенка во толку јака боја на почетокот на окото,или ако нанесваш нека биди како една точка на самиот почеток не вака како оваја црвената,јас ваков тип на шминка би му го оставила на професионалци бидејќи знат каде и во која количина да ја сместат сенката иако добро се разбирам во шминка ама не сум професионАЛЕц,но овие работи ги научив од другарками кој е професионален шминкер околу 10 години...Ако не се лажам ваква ти била замислата за шминка: od Desi mozis da naucis mn raboti preubavi tutorijali ima...

zeka, LaraSolare, mirandaa and 4 others like this.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Мимс редовно ги следам туторијалите. Јас не барав замисли, слично бев шминкана и за апсолвентско табло па испаднав супер. Тоа не е црвена боја, туку е виолетова. Јас убаво изгледам на сликите, секако ако се сликаш и имааш соодветна фризура. Горе поставената слика е сликана одблиску со апарат + блиц ете ви го ефектот.. Јас како се шминкам,според мене си е солидно за мене да изгледам убаво. А не верувам дека луѓето кои со години си живеам ќе ми љубоморат, туку баш оние кои не ме познаваат ќе ми зборат не ти е убава, лоша ти е, ова ти е, она ти е.

8. marama

marama Форумски идол

Бубаче бидејќи спомна дека имаш ситни очи не би требало тогаш да користиш толку темна шминка на очите, визуелно уште повеќе го намалува окото.
    Не знам за која пригода е шминката, но кога веќе сте оделе со таа што те шминкала на малку подраматична шминка требало да користите и вештачки трепки или повеќе маскара.

Јас би сакала вие што коментиравте за трепките дека секоја си го фатила својот пат ако може совет како вие ги оправувате или природно ви имаат убава насока?
    Моиве се секоја на своја страна и со виткач ги виткам и ги чешлам чат пат па џабе.Ако им е денот може и да се сите фино поредени.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Го знам тоа, но ете јас сакам црни и темни нијанси.

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас не видов никаква разлика во тоа што ти го пиша накратко Артемишн.
    Она што таа ти го рече во една реченица, Миме се потруди да ти го објасни во десет, за да сфатиш на што всушност се однесувала критиката во целост.

Шминката има предиспозиција да биде добра, но факт е дека на сликата изгледа несредено и недовршено. Без разлика дали е фотографирано од далеку или од блиску.
    Аголот и начинот на фотографирање имаат удел во прикажувањето на окото, ама недовршена или несмасно изведена шминка си е едноставно тоа што е, тука не е виновен аголот од кој си се сликала.

11. marama

marama Форумски идол

Убаво е некој да даде совет, а твое е дали ќе го примениш.
    Со другарка ми и ден денес се смееме за тоа како ја нанесуваше пудрата, па морав јас накај школо да и ја размачкувам пак. Или на почеток кога почнав да носам две нијанси на сенки буквално ги ставав до половина на капак и тоа беше баш рамна граница, па продолжуваше потемната сенка. Кога ќе затворев око изгледаше баш како во паковката светло сина и потемна сина со линија меѓу нив :D Па фино лепо зема она замачка малку линијата и научив како да ставам без да има толку јасна граница.

simoncelicius and elisabeta like this.
  12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

@koritsaki Odlicna ti e sekojdnevnata sminka.Trepkite :inlove:

MiaNmaR, Rose96, Artemission and 4 others like this.
  13. Daydream

Daydream Популарен член

Имам природно густи и долги трепки, па тоа знае да биде дополнителен проблем. Јас си фатив една рутина. Не се шминкам нешто којзнае како ама барем со трепкиве и римелот се навикнав. Прво ставам многу малку од римелот. Еднаш ја брцнувам четката и вишокот римел го вадам малку, па нанесувам убаво, односно со првиов слој гледам убаво да ги изчешлам и раздвојам трепките. Оставам да се подзасуши едно две, три минути, па ставам втор слој со таа разлика што сега вишокот римел од четката не го вадам, туку брцнувам еднаш и убаво нанесувам. И толку. За секојдневна шминка за моиве трепки, ова ми е доволно, изгледаат убаво, а знам да ставам и трет слој за вечерно излегување за да бидат повпечатливи.

Не треба само да се трупа што повеќе римел, зашто така брзо се спојуваат влакненцата и се затестуваат, ставајте по малку за да може убаво да се раздвојат и изчешлаат трепките. И, кога нанесувате, не ставајте едно по друго неколку пати на исто место, туку рамномерно од почетокот до крајот само по еднаш и со брзи потези. Ако сакате да ви изгледаат погусти тогаш ставете повеќе слоја.

Не е којзнае што тактика ама мене ова ми успева, па пробајте, може ќе ви успее и вас. И не е до римелот, со секој римел мене исто ми излегуваат трепките, ама буквално со секој, апсолутно никаква разлика немам видено. :)

angela19, Bridget, Sexybaby86 and 6 others like this.
  14. rainbowec

rainbowec Популарен член

Еве и од мене нешто :)

FotorCreated.jpg

Oneo, bubic.k, Lella and 30 others like this.
  15. kjukli

kjukli Форумски идол

баш ти е убава шминката, ама уште повеќе ми се свиѓаат веѓите :D

rainbowec likes this.
  16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Tnx, не знаеш колку време ми требаше да научам убаво да си ги средувам веѓите... и сега ми се случува да ги утнам некогаш малце али за разлика од порано добри се. :lol:

kjukli likes this.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

IMG_20150118_1.png IMG_20150130_1.png
    Не е нешто wow но ми беше мерак да ги ставам ...
    Туш -oriflame
    Кармин -avon

18. snegce

snegce Истакнат член

19. macgirlmakeup

macgirlmakeup Истакнат член

20. Bridget

Bridget Форумски идол

^
    Изгледав неколку твои туторијали и ми се допаѓаат оние со понежна шминка, а ова видео погоре е едноставно ту мач, премногу нападно, ко шминка за drag queens.