Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата шминка низ слики

Дискусија во 'Лице' започната од s1a1n1d1r1a1, 9 август 2011.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Бриџит и јас го делам истото мислење, затоа овој пат решив да ги занемарам трепките и да ја пофалам. Има преубави шминки, ама честопати прави лоши комбинации со нив, затоа треба да го пофалиме тоа што е убаво за да знае во која насока да се движи во иднина.
    Трепките бидејќи се доста долги и прави, мое мислење е дека треба да ги витка пред да нанесува маскара, мислам дека така би изгледале многу поубаво.

На Bridget, koritsaki и rainbowec им се допаѓа ова.
  2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    веѓа недоцртана ама може да помине :D IMG_5184.jpg

На mackica1, eloves, LaraSolare и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Скроз ќе се согласам со ова и ќе додадам само дека требало да има и мал дел "кожа" односно простор за хајлајт помеѓу сенката и веѓите, вака споено плус со јаки бои изгледа неубаво.

На citiesinflames, Waka-waka, anuskaNESTLE и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Бубаче, ефектот е далеку од прекрасен.Добра ти е замислата, само си требала простор помеѓу веѓата и сенката да оставиш, вака не.:shake:

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676
    Фaлa сесилијa, дa кaжaм искренo сегa сум мaлку пo вештa вo нaнесувaње нa сенки , не мислaм декa сум aнтитaлент зa шминкaње oпштo , требa мнoгу прaксa , јaс иaкo имaм 25 гoдини oд лaни пoчнaв дa упoтребувaм сенки пoрaнo вooпштo не ми се дoпaѓaше дa кoристaм a незнaм зaштo сaмo кaрминче мaскaрa и мoливче си кoристев. Сегa гледaм видеa пo јутјуб и пoлекa се учaм :rofl:инaку не ги виткaм трепките сo ништo директнo мaскaрa нaнесувaм

На girl1985, sesilija и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јас ќе ти дадам еден добро намерен совет,толку сенка не се става до самите веѓи,мора да има простор малку,од трепките до под веѓата и целата сенка што се нанесува треба да биди изблендирана добро т.е исенчана да не се познаваат линиите каде што завршва или започнува сенката и не би наносвала сенка во толку јака боја на почетокот на окото,или ако нанесваш нека биди како една точка на самиот почеток не вака како оваја црвената,јас ваков тип на шминка би му го оставила на професионалци бидејќи знат каде и во која количина да ја сместат сенката иако добро се разбирам во шминка ама не сум професионАЛЕц,но овие работи ги научив од другарками кој е професионален шминкер околу 10 години...Ако не се лажам ваква ти била замислата за шминка: od Desi mozis da naucis mn raboti preubavi tutorijali ima...

На zeka, LaraSolare, mirandaa и 4 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мимс редовно ги следам туторијалите. Јас не барав замисли, слично бев шминкана и за апсолвентско табло па испаднав супер. Тоа не е црвена боја, туку е виолетова. Јас убаво изгледам на сликите, секако ако се сликаш и имааш соодветна фризура. Горе поставената слика е сликана одблиску со апарат + блиц ете ви го ефектот.. Јас како се шминкам,според мене си е солидно за мене да изгледам убаво. А не верувам дека луѓето кои со години си живеам ќе ми љубоморат, туку баш оние кои не ме познаваат ќе ми зборат не ти е убава, лоша ти е, ова ти е, она ти е.

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.766
    Бубаче бидејќи спомна дека имаш ситни очи не би требало тогаш да користиш толку темна шминка на очите, визуелно уште повеќе го намалува окото.
    Не знам за која пригода е шминката, но кога веќе сте оделе со таа што те шминкала на малку подраматична шминка требало да користите и вештачки трепки или повеќе маскара.

Јас би сакала вие што коментиравте за трепките дека секоја си го фатила својот пат ако може совет како вие ги оправувате или природно ви имаат убава насока?
    Моиве се секоја на своја страна и со виткач ги виткам и ги чешлам чат пат па џабе.Ако им е денот може и да се сите фино поредени.

На Lella, sesilija, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Го знам тоа, но ете јас сакам црни и темни нијанси.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Јас не видов никаква разлика во тоа што ти го пиша накратко Артемишн.
    Она што таа ти го рече во една реченица, Миме се потруди да ти го објасни во десет, за да сфатиш на што всушност се однесувала критиката во целост.

Шминката има предиспозиција да биде добра, но факт е дека на сликата изгледа несредено и недовршено. Без разлика дали е фотографирано од далеку или од блиску.
    Аголот и начинот на фотографирање имаат удел во прикажувањето на окото, ама недовршена или несмасно изведена шминка си е едноставно тоа што е, тука не е виновен аголот од кој си се сликала.

На sparklie, simoncelicius, senza.parole и 10 други им се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.766
    Убаво е некој да даде совет, а твое е дали ќе го примениш.
    Со другарка ми и ден денес се смееме за тоа како ја нанесуваше пудрата, па морав јас накај школо да и ја размачкувам пак. Или на почеток кога почнав да носам две нијанси на сенки буквално ги ставав до половина на капак и тоа беше баш рамна граница, па продолжуваше потемната сенка. Кога ќе затворев око изгледаше баш како во паковката светло сина и потемна сина со линија меѓу нив :D Па фино лепо зема она замачка малку линијата и научив како да ставам без да има толку јасна граница.

На simoncelicius и elisabeta им се допаѓа ова.
  12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    @koritsaki Odlicna ti e sekojdnevnata sminka.Trepkite :inlove:

На MiaNmaR, Rose96, Artemission и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Имам природно густи и долги трепки, па тоа знае да биде дополнителен проблем. Јас си фатив една рутина. Не се шминкам нешто којзнае како ама барем со трепкиве и римелот се навикнав. Прво ставам многу малку од римелот. Еднаш ја брцнувам четката и вишокот римел го вадам малку, па нанесувам убаво, односно со првиов слој гледам убаво да ги изчешлам и раздвојам трепките. Оставам да се подзасуши едно две, три минути, па ставам втор слој со таа разлика што сега вишокот римел од четката не го вадам, туку брцнувам еднаш и убаво нанесувам. И толку. За секојдневна шминка за моиве трепки, ова ми е доволно, изгледаат убаво, а знам да ставам и трет слој за вечерно излегување за да бидат повпечатливи.

Не треба само да се трупа што повеќе римел, зашто така брзо се спојуваат влакненцата и се затестуваат, ставајте по малку за да може убаво да се раздвојат и изчешлаат трепките. И, кога нанесувате, не ставајте едно по друго неколку пати на исто место, туку рамномерно од почетокот до крајот само по еднаш и со брзи потези. Ако сакате да ви изгледаат погусти тогаш ставете повеќе слоја.

Не е којзнае што тактика ама мене ова ми успева, па пробајте, може ќе ви успее и вас. И не е до римелот, со секој римел мене исто ми излегуваат трепките, ама буквално со секој, апсолутно никаква разлика немам видено. :)

На angela19, Bridget, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    5.177
    Еве и од мене нешто :)

FotorCreated.jpg

На Oneo, bubic.k, Lella и 30 други им се допаѓа ова.
  15. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    баш ти е убава шминката, ама уште повеќе ми се свиѓаат веѓите :D

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    5.177
    Tnx, не знаеш колку време ми требаше да научам убаво да си ги средувам веѓите... и сега ми се случува да ги утнам некогаш малце али за разлика од порано добри се. :lol:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    IMG_20150118_1.png IMG_20150130_1.png
    Не е нешто wow но ми беше мерак да ги ставам ...
    Туш -oriflame
    Кармин -avon

На b.u.tt.e.r.F.L.Y, bubic.k, eloves и 10 други им се допаѓа ова.
  18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    561
    S6301941.jpg

На Oneo, Lella, macence4 и 28 други им се допаѓа ова.
  19. macgirlmakeup

macgirlmakeup Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    492

На makedonkamak, sinorinJa и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Изгледав неколку твои туторијали и ми се допаѓаат оние со понежна шминка, а ова видео погоре е едноставно ту мач, премногу нападно, ко шминка за drag queens.