имам туториали за секого кој што преферира тоа ке си гледа јас го постирав ова како едно од поновите но секако имам и други по ненападни. Инаку следат многу нови и меѓу нив ке има понежни и посекојдневни поздрав
Абе шминкање ми е слаба тема, не сум нешто умешна затоа и не ставам сенски воошто, римел малце креон и ајт! Не ме бива, не знам да шминкам, еве нешто онака кога имам некоја шминка. земете лупа Пошто на зум се сечени
Комбинација на три сенки , бела , металик - сива и црна со светки се трите no nejm senki se , туш и маскара на Classic
1.Rimmel London quad eye shadow-024 Pinkadilly circus; 2.Moliv za oci,Rimmel London -220 Perfect Plum; 3.Krem moliv za oci na Max Factor; 4.Pudra,Rimmel London-Wake me up(203 True Beige); 5.Na slikava maskara imam minimalno,odposle staviv uste.-Max Factor,Masterpiece Transform. 6.Moliv za usta na Max Factor,Giant Lip Pencil(Innocent Pink).
Маскарата е на Мејбилајн црната, туш Голден Роуз, сенките се се и сешто На усните имам моливче на Голден Роуз 207 и кармин од тие новите црни 124.
@koritsaki одлично, овој стил на шминкање ти одговара ептен ама ептен многу. Размани тоа сенките, плус и тебе окцето ти е како моето, капакот ти е паднат, експериментирај си повеќе со кармини, моливчиња, маскари и други шминки, тешко е да погодиш убава шминка со сенки на такво око. Навистина треба голема умешност, ама ако уживаш во тоа, твое право. Еднаш гледав видео од еден тип, демек, на такво око со спуштен капак, како да направиме тушот да ни биде нагоре, извитканко де, и овој вика, па некогаш мора да се помириме дека не ни стојат некои работи и да се концентрираме на тоа што ни стои. Алал нека ти е како си си ја погодила и бојата на пудрото и руменилото, навистина ти прилегаат без маана. ))))))) Мене па и трепките нејзини не ми се лоши, густи и се и долги и се, епа не може да си ги исече... А дека би виткала секој ден трепки мало морген, не знам колку е паметна таа одлука, за година-две ќе и останат пола трепки....... И без ронка иронија и сарказам, дали Бубаче озбилно се сликаше за табло со таква шминка? Ај донт џаџ ама.....Не е апсолвентска вечер, апсолвентско табло е.
Девојки виткачот за трепки воопшто не е страшен. Јас ги виткам трепките речиси секој ден од 7 одд. тоа се веќе многу години и никогаш не сум имала проблем. Еднаш или два пати ми се поткинала една ама тоа ако ми бил постар виткачот и гумичката била речиси искината. Повеќе ми паѓале трепки ако сум имала маскара а сум ги триела очите, или со водоотпорна маскара па дур да ја извадам.
Епа еве нешто и од мене, само онака за проба ми беше, планирам за полуматурата вака да се шминкам, не сум многу вешта баш со шминкањето, но почетник сум И како е? Добродојдени се секакви совети и критики Карминот е на-Аура Runaway red 957 Маскарата е Catherine Arley (таа портокаловата) Плавото моливче-сенка е на Аура Тушот за очи е на Golden Rose најобичниот Види го прикачениот фајл 193090 Види го прикачениот фајл 193089
Јас да се приклучам на клубот на девојки со досадни спуштени капаци, никако не можам да направам winged eyeliner. Од 14 години навака се трудам, 22 ќе наполнам за месец и кај и да е ќе се откажам. Затоа се фокусирам на потемни кармини. Не знам дали сум ја објавила сликава претходно, сега ја најдов низ телефон:
Хaхaх се сoглaсувaм сo oвa зa кaпaците. Искренo мнoгу ми се дoпaѓa кoгa ќе видaм некoј кaкo убaвo ги имa нaнесенo сенките aмa кoгa јaс ќе фaтaм дa стaвaм се некoи грешки прaвaм a кaкo штo спoмнaв пoрaнo вooпштo сенки и не кoристев a дa бидaм искренa oд кoгa стaвив леќи ми е стрaв и дa стaвaм вo случaј нештo вo oкo дa не ми влезе...
Извинете за оф-топик и ја носам леќи и многу ми е страв шминка кога ставам, дури и маскара...и затоа за нас што носиме леќи колку помалце толку подобро.
Мене девојката што ме шминкаше за табло феноменално ми ги направи очите, ни поклопено капаче ни бутур, како Анџелина Џоли бев, ама е професионалец. Донекаде па и треба да ти лета рачето, да имаш фат... Јас туш ставам слично како Кримсон и како Коритсаки на сликата, со сила убавина не бива, џабе ќе го виткам нагоре опавчето, и да го свиткам не е тоа тоа. Ама пак ќе речам, има и други начини да ти дојдат очите до израз, убави веѓи, матиран тен, убаво карминче.. А Дрим јас не би одела со таа нијанса на сино, размани светло сино, розово, бејби мејби нијанси.... Подобро вежбај си убаво да нанесуваш туш, маскарче, убаво нуд карминче и топ си. п.с. Јас кога носев леќи не можев никако да се шминкам и ги разманав, секако ме нервираа.
@Doozy и сите кои се пожаливте дека не можете да направите winged eyeliner ефект, имам мал совет до вас. Опавчето не треба да го виткате нагоре, туку да го насочите малку надолу, како замислен продолжеток на венецот на трепките. Не знам како да објаснам без лист и пенкало или на дело, зашто моите капаци сметам дека не се од тој тип. Еве ви видео, девојкава е малку груба и доста го тупи, ама многу убаво е покажано како треба да се изведе опавчето со лајнерот. Можеби ќе ви помогне, дајте шанса.
Dream-girl и јас сама се шминкав за полу матура и мој совет е да побараш некој поискусен да те нашминка. Мајка ти, некоја роднина или брачеда не дека не е добро, супер е за почетник,. Ако носиш леќи не ставај креон внатре во окото. Доволно е туш, маскара и сјајче или карминче. Пудра не верувам да ти треба. Јас мислам дека поубаво е опавчето да е потсвиткано нагоре, не да е со иста линија низ цел очен капак. Ете вака ми е совршено. Лично повеќе така ми се допаѓа. Исто не сум фан на трепки како пајак ... Значи доволно е само 2 или 3 слоја маскара