Пoгoре ги oдбележaв сенките штo ги кoристев a имaм стaвaнo: течнa пудрa,руменилo, бaзa зa сенки, бaлм кaрмин рoзев ,мaскaрa,aјлaјнер,сенки
Всушност се забележува дека прилично исто се шминкам со таа разлика што во согласност со приликата користам појаки или послаби нијанси.. И секако различни бои на карминчиња оти обожавам усни во боја
Maskarata na Max Factor-Skin Luminizer sakam da ja pofalam.Zemav nekolku testercinja za proba.I nekolku pati ja isprobav.So ogled na toa sto ne stavam cesto pudra,samo ponekogas,i ne sakam gusti i jaki pudri,ovaa e odlicna.Lesna e i ubavo go izednacuva tenot.Definitivno ke ja kupam za promena.Mene mi odgovara,a inaku imam normalna koza.Ne mi e ni mrsna ni suva.
@buba4e89 Moite se prirodno golemi, efektot se postignuva so dva sloja na maskara.Prvo eden pa otkako ke se isusi uste eden sloj I toa e toa
Природни се исто и јас ко минние, ставам еден слој тој се суши па друг ама обично моите се големи трепки па немам проблем која и маскара да нанесам
Ti si ovaa? Ubava si mi se dopaga mnogu karminot kakov e ama imam samo edna mala zabeleska za tusot koga Ja zakosuvas linijata nakaj vegite uste malku nanesi da bide podolga linijata taka poubavo stoi Sakav na ovoj post da komentiram za karminot i za tusot no sum zgresila ne go vidov ovoj podolu na mssuniqueev i na nego sum pretisnala da komentiram za tebe bese ovoj post Ti si ovaa? Ubava si mi se dopaga mnogu karminot kakov e ama imam samo edna mala zabeleska za tusot koga Ja zakosuvas linijata nakaj vegite uste malku nanesi da bide podolga linijata taka poubavo stoi isto i mssuniqueev ima dobar karmin i ubavka e i bluzata nejzina mi se dopaga Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.Користете кирилица.