Па ова ми е стандард. Шала, мнооогу ретко се шминкам. Ко што глеате, ијам многу малецки очи, и недај Боже туш да им ставиш. Има да се ушмрља до миле воље. Последен пат, беше на полуматурата, и другарка ми го сликала тоа чудо. Иако не се познава, ама што да правам, единствена слика ми е.
Извини ама морав да искоментирам. Мораш ама мораш веѓите напред да ги исчупаш. Колку и да си убаво нашминкана , не доаѓа шминката во израз од веѓиве
Женски бе па модерни се сега такви дебели веѓи,да се изразам ..неисчупани.Е сеа нормално тие ептен што штрчат дека ќе се исчупаат,колку форма да се добие. Па гледајте ова глумициве што би рекла баба ми,се со такви веѓи се сеа. Еве ја и Ким.. Или па кој гледа Лале,нека и ги запримети на Јешим веѓите. Ла реина ,замeрката единствено е што долна линија со туш не се прави никогаш,само со моливче.
Марамке имам напишано под сликата да не ми замерувате за веѓите. Иначе ги ус*ав (пробав сама да ги искубам) па морав да ги оставам скроз на скроз да ми пораснат за козметичарката на ми ги среди
Мисче, минатата година беа во мода дебели и бушави веѓи...оваа година во тренд се дебели но убаво средени веѓи, значи убаво исцртани, да не штрчи ниедно влакненце
Преѓе се шминкав пробно за утре за на свадба Само веѓите не си ги дотерав,ама утре тоа А и сенката е потемна,ама вака испадна од блицот.
Сеа нова сенки имам и одма да се сликам јас онаФкиЧ,што би се рекло не се гледа баш убаво,различно ми е некако од сликиве.али ајт..
Еве неколку слики и од мене.. Обично не се шминкам, само за некои специјални пригоди, или фотосесии со сестра ми кога правиме.. Иначе сакам да експериментирам.. И на себе си и на сестра ми
еве и од мене некоја слика...има слики и од мене и од другрките кои јас ги имам шминкано...... (мое дело) пофалби-критики...
Мелоди првата слика многу ми се допаѓа и начинот на кој е нанесена шминката само по мое си немала потреба да го затегниш окото со бела сенка поприродно би изгледало,на другите слики немам некаква забелшка освен што мене лично не ми се допаѓа розе сенката. Анелија се е прекрасно очи,веѓи,шминка единствена забелешка ми се светките на втората слика.
На втората слика изгледа како да има ставано сипки на капакот оние посебни што се купуваат.Но не е тоа туку сенката е светло розе во прав прубава е само не знам што марка беше, онака дава сјај само,а на сликата излезе баш како да е со сипки. но сепак фалаа многу за коментарите
Пак јас,и тоа у дупла доза. Веѓите ми се у фаза на пуштање,и јас да бидам у мода бре . Првиов изглед е повеќе дневна варијанта.Ајлајнерот ми е поинтензивен,сакав да постигнам pin-up look(ваљда успешно ). Иначе без ајлајнер или па со тенка линија исто така делува многу нежно и префинето,барем мене ми се свиѓа ептен и у последно време најчесто вака се шминкам. Вториов е малку поинтензивен за мој вкус,и повеќе е за ноќно искачање.На сликава искочила златeста сенкава,али во живо e скроз бронзена .