Спојлер @Winter Lady srce eve mi gi trepkite samo so maskara. E sega se ubavi se poznavaat, ako stavam tus ili senka gi snemuva ce stavam vestacki hah Ova e inace od denes za mala prosetka I malo labelce nekoe soznam ijas od kaj mi e, kolku da imam nesto na usta (se izvinuvam za lat) ke se naucam li ednas da stavam slikaa aaa
@Daleron Не си корла мории не се напаѓај имај самодоберба хихих .. @Kukla994 Е цуцоо овде се гледа дека си имала трепки , на другите слики воопшто не ти се познаваат , ај пробај после шминката убаво да си ставиш и да си ги извиткаш ако не фукнционише ставај вештачки хах .. убави очи шо боја имааш на другите слики кафени ми се видоа , можело малце карминче нежно да ставиш инаку супер е све , друг пат сликај се и со сенка и туш да видам разлика убаво Срцка си
Kafeavo-zeleni mi se pa zavisi koga kako ke fatii kamerata, a mozebi da, mozev poveke karmin da stavam, ama ne bese nesto posebna prosetka samo onaka do vprodavnica taka nesto sitno pa na brzina izleguvav zatoa Imace nanazat negde imam staveno be so senka I so tus ako ne ti e maka da prebaras, ako ne zdravje drug pat koga ke stavam ke me vidis
Сум видела неколку ама таму ич не ти се познаваа трепките затоа ти викам да не орво ставаш маскара па после сенка и туш па затоа да не ти се познаваат , пробај прво сенка туш а после маскара незнам како без сенка и туш се познава а со сенка и туш не се познава некоја магија е хихихи
@marama, ваква фризура најмногу ти одговара! И на обликот на лицето и плус те прави да изгледаш многу, помладо и свежо. Ниту премногу кратка, ниту многу долга, прекрасна ти е косата. П.С. Пиши каков кармин имаш ставено на втората слика, многу убаво изгледа.
Не знам на што се должат овие пофалби за @marama ама дај не го лажете девојчево. На првата слика очигледноста на пудрата е страшна. Веѓите несредени, секоја пора, бемка, бубуљица ситна се познава. Линијата од тушот предебела, боја на кармин несоодветен. Не знам ама мене несредено ми делува. Никаква свежина освен насмевката. Не ми е намера да звучам грубо, туку сакам да бидете искрени затоа што само на тој начин ќе се подобрите во шминкањето, воопшто во надворешниот изглед. Јас би сменила и боја на коса, мислам дека малку посветла и исфенирана подобро би стоела.
Prvo da se zablagodaram za mislenjeto. Mene liceto mi e I so bubulici I široki pori, bemki itn. Pudrata vo zivo ne izgleda taka, nitu pak na fotografii so aparat, ova e od mob koj mava na portokalovo I crveno. Tušot e debel zatoa što mi se dopaga, a I nosam ocila. Kosa ne menuvam, imam probano ama rirodna sum crna I ne mi stoi. @Mishela molivce e na essence satin mauve, posle ke stavam sliku od aparat pa ke moze poubavo da se vidi.
@marama јас за пудрата нема да коментирам, на различно светло различно излегува, ти си знаеш најдобро дали ти прилега на тенот или не, имам само замерка за веѓите. Многу несмасно пополнети ми делуваат особено десната, дури и зашмрљана е малку и цел изглед паѓа во вода и ме тера само во нив да гледам. Ова вака најискрено како совет го зборам и ја подржувам Бриџет која често е лошо сфатена поради директноста и тонот со кој кажува нешто...не е лошо да се даваат реални кометнари кога нешто не чини, секако со најдобра намера
^ Jас не мислам дека marama некому се правда, девојчето културно реплицира и многу ми се свиѓа што е искрена, и плус Bridget има право дека на првата слика може да се забележат повеќе недостатоци истите ги приметив и јас, ако нема критики на темава и ако сите се фалите меѓусебно никогаш нема да се поправат грешките за следниот пат...