Отвори и го блогот само, ништо повеќе. Ја имам на фб и ја гледам во сите вариајанти, насмевката не ја прави шминката, едноставно убавината е во насмевката. Плескај се колку сакаш (има овде многу такви), ама џабе е целата таа маскарада. Не ја бранам само ја кажувам вистинта, шминката не го прави човекот подобар
^ Темата е Вашата шминка... и за тоа беа упатени критиките, marama е баш слатко девојче на лик, само што тука не треба да се дефинира што е тоа убавина ниту пак да се коментира физичкиот изглед, туку шминката.
Значи во главно не ни треба да се коментира за шминката на феминките, бидејќи темата ја направив само за прикажување на нашите методи и начини на шминкање. Не е тема како пример „Модни критики“ каде што се бара мислење и критика. Ако толку сакате да дадете добронамерна критика- слободно. Ама нема потреба од надоврзување и оффтопик муабети. Иначе јас многу се радувам на темата и кога и да се шминкам си мислам да се чкрапнам за темава И затоа ве молам да не ја уништуваме, искулирано сите и прикачувајте повеќе слики со шминкииии
Сеуште не успеав да седнам убаво и да ги префрлам сликите од апарат, но нема врска. Ви благодарам на сите за коментарите и што одвоивте време. За веѓите нема да речам дека се средени затоа што се во процес на пуштање, па и сама имам проблеми некако да ги доведам во ред и затоа не искоментирав ништо околу вашите критики. Во однос на другиот коментар околу лицето само имам да кажам дека сум возрасна и можам да се носам со такви критики, но што ако на мое место беше клинка на која најголем проблем и се акните? Верувајте да се носиш со акни е многу тешко и болно. Знам што преживував кога ќе излезев без шминка и добивав коментари дека сум ко страшило. Што и да ставам на лицето не ги покрива моите пори и акни, а не планирам уште пет слоја шминка за да не се познаваат као, а всушност акните се познаваат секако освен ако не употребам некој филтер на сликата, кој во живо нели не можам. Пудрата веќе кажав дека не е таква, но ете камерата погрешно ги доловува боите. Јас никого тука не терам да му се допадне мојата слика или да не му се допадне. Ако на некој му се допаѓам е негов избор, а и тоа што за некого е убаво е субјективно. Ви посакувам убав ден.
@marama Марамка можее секој да му се случи вегите да не му се средени самоо би било поубаво когаа веќее ставаш слики да ги средиш , инаку ги третираш со нешто порите и акните или незнам ама менее многу бргу ми поминуваат секако секој има различно лицее па можеш да пробаш убаво да го париш лицето со чај и после да ги истискаш се надевам декаа ке ти помогне после тоа можеш да си ставаш тоници или пудра менее пудрата ми ги суши . А за тоа дека си добивала коментари декаа си како страшило кога си излегла ненашминкана што се замислуваат бре лугето кој ситее да се совршени која храброст е тоа да ти плескаат такаа во лице срамота , те подржувам менее си ми милаа друго немам што да додавам поздрав
@mims-89 Незнам дали си свесна колку си убава! Инаку шминката ти е одлична, секогаш прво го гледам како е нашминкано лицето, многу убава кожа имаш и одлично ти е нанесена бб кремата. И да многу убава форма на веѓи имаш.
Еве ме и мене за првпат во темава. Спојлер Се извинувам за квалитетот на сликите, но толку можеше да се долови со предна камера.
Пудра seventeen Кармин gr нијанса 14 Сет за веги од oriflame Туш nyx И палета сенки nude tude. Вегите ми ги запусти девојката што ме депилираше во црна гора
Драматична зачадена шминка, се мислам дали да снимам и туториал за шминкава, многу лесно и брзо се изведува. Инаку често ставам слики на инстагам со шминка па ако сакате можете и таму да ме следите.
Сенки-Avon True Color Quad нијанса Stone Taupes Туш- E.L.F Моливче за веѓи- Essence Brow Pencil нијанса Blonde