Спојлер Подлога за шминка - Catrice Prime and Fine Течна пудра - Seventeen Time Plus Камена пудра - Oriflame Studio Artist Pressed Powder Бронзер - Catrice Sun Glow Руменило - Essence Silky touch blush Коректор - Bourjois Healty Mix Concealer База за сенка - Essence I love Stage Палета сенки за очи - Bellaoggi Сенка за очи - Oriflame Pure colour mono eyeshadow Сенка за очи - Aura Moods Маскара - Gosh Show Me Volume Mascara Гел за веѓи - Catrice Eyebrow Filler Кармин - Rimmel Lasting Finish Lipstick
@Quincy Баш тоа на една феминка во порака и кажував. Имав ставено од аура трепки ама го фрлив кутивчето и не знам кој број се Ама по природни беа, не од тие што се огромни, зашто и така природно ми се големи трепките не ставав којзнае какви Треба да почнам да сликам од сега што сум ставала, вака слабо паметот мој
Најчесто шминката ми е слична со тоа што го менувам карминот. Сега као се обидов малку со бронзер да намалам чело Пудра - MaxFactor facefiniti, бронзер S-je, исто и молив за веѓи, туш - Eveline, маскара - Essence исто и моливче во бронзена боја покрај долните трепки, сенките се некои од локална продавничка, а на усните имам Aura guess who 701 и Essence satin mauve моливче.
Не се шминкав сама,ме шминка професионалци Инаку не знам трепките изгледа многу природно,ама не знам од која фирма се :\ Иначе сенките знам дека ме шминка со палетата на Нејкед.
Vcera ja staviv pa ja izbrisav slikava ali ajde sega neka stoi... Slikana pred ogledalo bez blic tecna pudra nemam Samo kontur so korektori napraviv i malku kamena catrice. Set za vegi oriflame Senki naked basic Tus nyx Karmin nyx poso ne e mat staviv i aura tecen mat