Бибјути-ми се допадна шминката на првите две слики,но третава не ми се допаѓа...мислам дека требало одозгоре туш да и ставиш,повеќе да и ги нагласиш очите.
^^ шминката на очите ти е супер... но имам замерка на руменилото, премногу си ставила и изгледа пренападно, и подобро би изгледало со безбоен сјај на усните
Знам дека вака на слика изгледа многу, но тоа е заради блицот, инаку е многу нежно,скоро да не се гледаа светките. А за сјајот ок - секој има различен вкус.
Както веке кажав во друга тема, не сум многу по шминкането, али еве една сликичка. (Тука сум со плава коса, сега веке сум со боја на костен.) Сликата ми е од втората вечер од матурата... Знам, дека немам кармин на усните, вечерта сто пати си ставав, имам навика да го јадам, вкусен ми е Спојлер Оу Хипика, какви убави очи имаш...точно такви си ги замислував, жими све
Јас малку експериментирав, иако знам дека сребрена сенка не оди многу на кафени очи, ама мерак ми беше да се нашминкам новогодишно во ноември Игнорирајте ги веѓите- во Сабота ќе ти средам
Шминкањево ми нешто како хоби еве да видите неколку слики од девојките кои што ги имам шминкано (на 3 слики е истата,четвртата е друга,прв ред втората,на која и имам ставено и вештачки трепки.)
На кафеави очи оди секаква сенка така да не му се секирај.Што сенки се ова?Мрсни или само така изгледаат? Инаку сликава е сечена и плус од далеку е сликана затоа може не се гледа убаво,а и не с епознава маскарата.Ја ставив колку да не сум офф
Јарец, можеби си во право, иако јас повеќе си се допаѓам со кафеаво-златно-маслинести тонови на мене А сенките се микс, и суви и мрсни, си играв малку
Сеси на кафено око ретко која боја на сенка не му стои. Инаку убаво се шминкаш. Јарец ти си ми фаворит на темава, многу убаво знаеш да си го истакнеш окото. Тинкебел убаво, ептен, посебно онаа златно-кафена. Јас си играв за на блог, па ај и тука да ставам.
Jaс од преѓе се мислев да ставам,па еве, најдов уште нешто Инаку повеќето шминки ми се од Орифлејм и некои од Бугарија од парфимериите И пошто ми се кропнати сликите,изгледаат како матни... Сеси и tinkerbelll супер ви е шминката,баш убави бои,а tinkerbelll убаво изгледа и без вештачки трепки,пошто тебе ти се убави трепките Иначе за боите како ги комбинираш браво А Марамче ти имаш убави очи и трепки за шминкање,стави и друго да видиме
Се согласувам дека најубаво ни стојат земјени тонови,ама па од друга страна бојата на окото не не ограничува,можеме сите бои да ги користиме. Марама ми се допаѓа првиот ред слики,обожавам такви тонови. Инаку и јас сакам да правам туторијали за шминка,зошто далеку поубаво сум се шминкала од овие неколку слики,ама не сум се сликала.Само не се осмелувам лицето да си го покажам пред сите баш...ќе размислам
Пак јас...Извинете ама...Еве уште некоја сликичка,појасно се гледа шминката,пошто прочитав некои си мислат дека на тааз си се средуваме,а не дека кога ќе направиш кроп се губи кавлитетот.Пошто предходните ми беа поматни,еве уште некоја. Спојлер Е сега ако менува некој и боја на очи и шминка си додава,ќе се познава. Иначе фала на комплиментите
И од мене уште две сликички...едната веќе ја имам постирано во модни критики, ама во помала верзија. И двете се вечерна шминка, а за преку ден се шминкам понежно Во спојлер за да не зафаќаат место.
Лолита мене ми се допаѓаат,само на првата шминка златно со зелено моливче поубаво ми изгледа,со синото некако не ми оди,незнам,можи па само до мене да е,некако чудна ми е таа комбинација... А втората ми е супер
Дивајн, прекрасни веѓи. Сама ги одржуваш или одиш на козметичар ?? Ако ги правиш сама, те молам објасни како ги дефинираш така убаво.