Ne znaev deka Andzelina Dzoli imala akaunt na femina. Prekrasen akcent na usnite. izvinete za latinicata od teledon sum
Миранда пак јас Какво моливче/карминче имаш користено тука?. Преубава е нијансата, претпоставум не е само еден производ користен. Долгоо време барам ваква нијанса на карминче, ни пресветло ни претемно.
Ставив прво од моливов на Менхетн. Многу им се добри молививе, меки. Супер се и самостојно да се нанесуваат, а и во комбинација со кармин. А одозгора ставив малку од еден кармин од Орифлејм. Црно паковање, а капачето проѕирно. Случајно го најдов во шминките, од поодамна ми е.
@mims-89 ако не ти е проблем да ми кажеш бројче и фирма на карминот. Инаку мала сугестија до сите затоа што гледам дека темава постојано се трупа со вакви прашања, кога ќе поставувате слика од шминката да ги наведете барем основните продукти што сте ги користеле. Не мора прајмери и камени пудри, но барем наведете за карминот, течната пудра, руменилото, маскарата, затоа што гледам дека најчесто за тоа се прашањата.
Пудра Maxfactor facefiniti, 75; бронзер s-he и моливче за веѓи; сенки некои од локална продавница исто и руменило; моливче како туш на Golden Rose; маскара Eveline, кармин Aura 602 и 603, исто и коректорот е на Aura, хајлајтер на авон.
Сенки - Too Faced Chocolate Bar Маскара - Maybelline Lash Sensational Молив за усни - Oriflame Wonder Colour Lip Liner Гел за веѓи - Catrice Eyebrow Filler Течна пудра - Seventeen Time Plus Коректор - Bourjois Healty Mix Concealer Руменило - Essence Silky Touch Blush Бронзер - Catrice Sun Glow И од сега натака, течна пудра и коректор нанесувам строго со beauty blender-от од Oriflame.
Девојки како успевате добри слики да извадите...алал да ви е. Јас утнувам светлина, поза и плус капак на се таман ја спремив сликава колку да скршам мраз мојов ми рече дека делува како да имам огромен нос и долга глава.. Се надевам другите обиди ќе бидат подобри. Нежна дневна шминка.(карминот во кола малку несмасно нанесен моменти пред селфи)
Ајде и јас да ставам нешто... ПРВПАТ. Мое дело, онака за навечер. Намерно ги ставив двете слики, пошто ниту јас никогаш не можам да доловам ефект "во живо", посебно со блиц, а вака со ефектов барем бронзерот ќе се види. Спојлер: Слика
Женски дај пишувајте кои шминки ги користите за да го добиете изгледот на вашите слики за да нема off-topics како на пример мојов. @senza.parole, кој кармин го користиш? Премногу убаво ти стои, изгледа доста кремаст и траен , а и бојата ми се допаѓа
^^ Ау, јас не знаев дека требало и што сè било користено да се стави. Не можам да редактирам измина времето, па затоа еве тука. @Jordanovska-K, да почнам со карминот. Носам комбинација од моливче Essence, нијанса Femme Fatale и кармин Rimmel, нијанса 170 Alarm. Спојлер: Останато Останато: Пудра MF Face Finity, 60 Sand. Коректор Catrice, 020. Течен коректор (како хајлајтер) AURA, нијанси 301 и 304. Кремаст стик коректор (за контурирање) AURA, 155 Sand. Камена пудра Rimmel Stay Matte, 003. Бронзер Catrice, 030 medium bronze. Руменило Rimmel, Bronze. Хајлајтер Maybelline. База за сенка, Catrice. Сенки за очи, Bella Oggi и GOSH. Моливче за очи, Max Factor. Туш за очи (фломастер) AURA. Маскара Maybelline, Lash Sensational.
@senza.parole не ми се допаѓа втората слика. Делуваш премногу нападно, сега е лето толку интензивна шминка и не треба. Јас незнам што ставате долни трепки, така се добива вештачки ефект. Па извини, сега е во мода да се биде природен. Јас би рекла НЕ. И пред да се тепате, размислете дека секој си има право на свое мислење. Фала чао.
Втората слика е со ефект, нагласив. Сакав да се види бронзерот подобро. Секој нормален човек би сфатил дека ефектот во живо не е ниту како на првата, ниту како на втората слика, бидејќи сите сме свесни дека едно е блиц, едно е без блиц, трето е предна камера, па квалитет, резолуција, од "смотан" телефон па сè до DSLR апарат. Да не зборувам за харизмата што ја има или ја нема човек, па така една иста/слична шминка, колку и да е усогласена според цртите на лицето, нема да стои исто кај две различни личности во живо, нормално. За вештачки трепки, ако мислеше на мене, немам никакви на сликите, ниту горните, ниту долните. Да се тепаме - нема никако. Јас сакам да аргументирам, најмногу и пред сè, затоа што знам да прифатам издржана критика, а второ не лажам и стојам зад сè што имам кажано. На преку 2/3 од оние што те читаат редовно, јас свесно и одговорно тврдам дека ти си таа што им остава впечаток дека "сака да се тепа". Модата на некои нешта ќе дојде и ќе помине... Некои нешта секогаш ќе бидат легендарни класици, планетарно популарни. Само се прашувам новата мода со злобата дали ќе излезе некогаш?!