Сесилија се согласувам со напишаново во врска со веѓите , имам чуден облик на веѓите од секогаш и се обидувам да ги средам сама , незнам другите што прават но никогаш не сум била на козметичар , но изгледа ќе морам што поскоро да отидам, зашто кога почнувам сама да вадам ги правам катастрофа и потоа кога ги пополнувам многу вештачко ми изгледа
Кортисаки, за почеток подшишај ги. Зачешлај ги нагоре и шишај во линија каде што ти почнува веѓата. И мери еве вака и нема да утнеш. Појдовна точка ти е носот и со молив мери. Се е до пропорциите.
Анушка на првите 2 слики си ми ко друг човек, преубава, на оваа последнава како да ти го деформирала лицето иако навидум шминката е беспрекорна. Мајка ми секогаш кога одам кај ова шминкеркиве што си шминкаат по шема, ми вели да се нашминкам сама да не оставам да ме нагрдува. Од сеа ќе си ја слушам
И јас да се вмешам ако може @koritsaki очите и лицето ми се допаѓа како ги шминкаш на сите слики, само имам заприметено дека не користиш молив за уста со темни кармини. Зошто?? Многу поуредно и поубаво ќе делува ако ја исцрташ устата со иста боја молив да се гледаат контурите и да не се разлева карминот. Со светли nude бои нема потреба. И ти завидувам за шминките, да знаеш.
@Lilit ти блaгoдaрaм ќе прoбaм и вaкa се нaдевaм ќе ги oпрaвaм кo штo требa :/ @kristina.k мислaм декa имaш прaвo, aкo ви кaжaм декa имaм сaмo еднo мoливче зa усни викaжaм oд есенс и тoa гo земaв пред месец денa , незнaм дaли ќе верувaте. Искренo дa ти кaжaм мислев пред некoе време дa земaм еднo темнo црвенo бaрем зa дa имaм зa темнo црвениoт кaрмин нo ми е стрaв секoгaш дa не пoгрешaм нијaнсa дa не земaм претемнo или пресветлo oд кaрминoт пa пoтoa кaкo ќе ги нaнесaм зaеднo aкo не се истa нијaнсa. Амa имaш прaвo мoрa еднo дa земaм ете бaрем тaквo
Мој најдобронамерен совет е да си отидеш на козметичар ама препорачан за да ти ги среди веѓите.Јас порано имав мака со моите ама одкако почнав да одам на козметичар ми се средија веѓите и сега пример ќе отидам еднаш па после сама ги вадам вишокот па после некое време пак и така секогаш се средени веѓите
Да знам дека е многу светла...но дека тогаш ја начекав на добар попуст и нијансата 117 ја немаа , морав посветла да земам. Тоа е ќе морам да ја потрошам сега
Шминкава ми е од полуматура, сама се шминкав Бела, светло-плава и темно-плава сенка, туш, креон, маскара, пудра како BB крема и малце руж кој што не се познава на сликава. Имам кармин во розева боја. Спојлер: .
Многу убаво @Dream-Girl, само еден совет од мене - кога се шминкаш, избегнувај да нанесуваш моливче на долниот внатрешен дел од окото, затоа што визуелно уште повеќе го смалува самото око. Кај малите очиња, многу поубаво изгледа бела сенка или моливче со сребреникав сјај, нанесено доле, сосем малку на почетокот од окото. Експериментирај така за следниот пат, мислам дека многу повеќе ќе ти се допадне, а и ќе имаш посвеж изглед. П.С. И ти како Памелче, толку си пораснала што два пати отворив да видам дали е истата таа Дрим на која се сеќавам.
Пудра - Max Factor Facefiniti Аура бронзер, кармин (nano rouge 83), коректор Eveline сенки (палета бр. 07) и туш Essence маскара S-he моливче за веѓи На долната водена линија моливче во виолетова боја од Golden Rose