Пробав да снимам и туториал за шминава, ама повеќе од половина не се имаше снимано А одлична е за летно вечерно излегување
А мене па колку ми се глупи овие трендови ауууу посебно во шминка. Едно време беа во мода nude усни и сите се шлапаа не со кармини туку со пудра на устата да бидат во тренд демек а изгледаа како да немаат воопшто уста. Луѓе шминка како шминка најпрво треба да ти стои на лицето. Не за џабе има толку техники на шминкање. Најдете го тоа што ви одговара на цртите на лицето не гледајте мода. @anuskaNESTLE на втората слика, (no make up ) какво кармиче имаш? Бојата е преубава. И дали имаш ставено некакво nude моливче на долната линија на очите?
@simoncelicius карминот е од Avon - Natural flush, но малку е избледен веќе тука, пошто од после излегување сум се сликала, се видов во пижами дека сум. Карминот е nude/pichy/pink, ептен природна и свежа боичка и многу хидрантен, дури и како лабело е А за долната линија врска немам, не памтам, мислам дека ништо немам.
@Kukla994 најдобронамерен совет од мене. Ја имам изгледано цела тема горе-долу и приметив доста твои слики па затоа да си кажам мислење. Мислам дека е подобро да не употребуваш туш, туку само маскара и креон. Кога имаш ставено туш изгледаш како воопшто да немаш трепки. Маскара и креон многу добро ти стојат, со некоја сенка. Инаку и мене не ми стои туш многу ми ги смалува очите па затоа не го ни користам.
Fala za sovetot iako si go znam toa Trepkite mi se poznavaat samo ako nemam tus I zatoa I go odbegnuvam vo posledno, so tesko srce ama moram za da ne izgledam smesno. (trpi za ubavina) A bas sakam tus, a ubavo mi stoi samo koga imam veatacki trepki.