Мислам дека нема потреба да наоѓаме маана на се и сешто. Овде се коментира само шминката, а не нешто друго. Може во живо тој брк и не и се познава толку ама сега од блиску со камера се познава, и што да ја бесиме на плоштад? Глупости. Ако ви се допаѓа шминката лајкнете, ако не немора.
Па штом ставам слика и сум го приметила ќе го кропнам или заматам ако ништо друго, вака апла се гледа и целото внимание ми оди кон него, и немаше ништо да кажам ако не пишеше демек сега приметила дека не се оцртала убаво, а бркот значи е сосема небитен. Јас не знам како е во живо, овде ја коментирам сликата, а и тој е дел од неа. Лајкувам кога ми се допаѓа, кога не ми се допаѓа игнорирам, а кога имам некој коментар го кажувам- така функционирам на темата.
Јас фамозниот брк го приметив дури откако го прочитав твојот пост. Не се познава до толку за да се крева толку голема галама за него, ама како сакате.
Јас прифаќам секаков коментар, па затоа и ја ставив сликата на јавен форум. Во право сте двете, а во врска со коментарот на @sesilija - јас па не го ни приметив фамозниот БРК. Ама прифаќам критика и наредниот пат ќе ја потсредам сликата пред да ја постирам.
сметам дека се плашиш да експериментираш, или можеби сакаш подискретна шминка. Имаш уште простор на усните што си можела да го исцрташ, некои натцртуваат, ти и тоа што го имаш си го скратила, правејќи ги помали усните од што реално се (зборувам за горната усна). Кај очите мислам дека имаш моливче, бидејќи да беше туш бојата ќе беше поинтензивна- ок ми е. Јас би ставила од почетокот на окото и повеќе би повторила, вака се гледа дека не баш до линијата на трепките, туку малку погоре. Маскара не знам дали имаш ставено (зборувам за горните трепки, долу очигледно немаш). Инаку имаш многу убава боја и форма на очи, дозволуваат најразлични видови шминка, winged eyes со туш, smokey и слично. Со други зборови, не се плаши да користиш сенки, така уште повеќе ќе ја истакнеш убавината на очите. Веѓите имаат потенцијал да ти бидат уште поубави, чешлај ги нагоре и скрати го вишокот, Лилит тоа го имаше убаво објаснето понапред на темата.
Не се плашам да еκспеρиментиρам неκогаш ме мρзи да се шминκам и сметам деκа доволни ми се туш масκаρа и сјај, а и не сум се слиκала , овој пеρиод почнав за да ги ставам слиκите овде .. па таκа ја ставив пρвата слиκа што ми беше во албумот за да се види κаκо стои моливчето од дијамантсκите е од Авон со светκи значи и во иво мн подобρо стои деκа ми е слиκата со блиц не се познаваат а и на слиκата ја нема таа јаκа боја што ја има во живо , за линијата сеκогаш гледам да завρшува наκосо со вегите а не да е пρемала , инаκу сеκаκо деκа со тушот изгледа поубаво амс се шминκав за ρоденден на бρатучед што ми е во κомшии и сеκаκо деκа за домашна атмосвеρа нема и сенκа да ставам добρо зависи и од гостите и атмосвеρата . Па таκа ми теκнало наместо туш да си ставам моливче , се слиκав пρед да нанесам масκаρа тρепκите и онаκа ми се големи сум ги ρаспρчκала со шминκањето а на долните аκо ставам κаκо вештачκи κе ми се баш κе сρ слиκам неκна си ставив, ама одма ми станува цρно под нив и затоа не пρефеρиρам да ставам . суштината ми беше да се види моливчето тρепκите κе ги видиш во дρуга слиκа.За вегите малκу наκосо е слиκата инаκу баш ми се таман сκρатени пρиметив и јас деκа изгледаат κаκо да не се сκρатени инаκу сано малκу од десен агол пρимети да се увеρиш. Оκолу усните поголеми ми се ама се слиκав во огледало и нагоρе гледав затоа се гледа κаκо да не ми е довρшена, значи лоша позиција сум фатила за се баш убаво што пρимети имаш оκо за ρеализиρање и дρуг пат слободно дај ми κρитиκа , а имав сјај повеќе светκав ставено и затоа несаκам моливче , не ни κоρистам моливче често бидејκи со κаρминот пρво поминувам по линиите убаво .Сум шминκала и дρуги таκа да имам многу еκспеρиментиρано , а баш неκои слиκи деκа ми се со блиц шминκата ми ја напρавија од светло ρозе нежна сенκа κаκо виолетова , а и тушот убаво го нанесувам баш κе видиш.Паκе ми дадеш паκ κρитиκа или пофалба , и не се лутам за ништо баш ти благодаρам.Поздρав @sesilija
@Rose96 @mirandaa Со задоволство човек да ве гледа, многу убаво се шминкатее а и вие самите сте лепотици. Морам да ви ги пофалам веѓите исто така и на двете
@x.Daisy.x Баш имав пост на блогот за хајлајтер, го нанесувам на образите, носот, под веѓите и кај усните, и го нанесувам со четка Еве линк од постот http://rosee96.blogspot.com/2015/08/aura-glorious-cheeks-highlighter-review.html