@marama @mirandaa @crimson Фалаа ви девојκи што се потρудивте да ставите слиκи , еве нешто и од менее
Pudra Wake me up-Rimmel London, Maskara Max Factor -Masterpiece transform, Malku rumenilo NYX, Senka kafeava-Max Factor , Tus za oci-Impala i karmin Flormar-Revolution Lipstick.
Мислам дека стануваш досадна со едната иста шминка .Немаа разлика во ниту една до сега и карминот ти е многу преку устата доле. Нема љутиш
ma kakvo ljutis hahaha taka izgleda no ne ee bas pogledni na 2rata slika i ke vidis deka samite crti takvi mi se) ❤️ eve redaktirav za ti pokazam bukvalno ni labelo nemam pa..sama vidi
haha ) po preporaka na @koritsaki ja zemav i e predobra! gi izdolzuva i im dava stvarno dobar volumen na trepkite , barem kaj mene ima takov efekt . Okolu 230-240 den, bese stvarno ne se sekjavam
^ Скроз истата шминка ја имаш поставено уште трипати претходно. Прееска оставив и линкови, ама го избриша постот па ги избришав и тие. Не знам што е забавата селфиња да ставате.
pa gledano realno 90% od postovite tuka se selfinja . Mozebi tamu mozele podobro da ja dolovat sminkata A inace toa e nacinot na koj se sminkam,mozebi izgleda isto no koristenite produkti se razlicni . Pozdrav
Форумот е за сите и не гледам причина зошто би му забраниле некому да постира слики па макар и биле сите исти. Ако ви се допаѓа шминката стиснете на копчето, ако не-игнорирајте и толку. И @mirandaa беше опоменета за истото, па си продолжи да постира.Околу шминката, од девојката имам видено многу диверзитетна шминка , од смоуки ајс до обичен winged eyeliner, па до различни кармини плус различни продукти користи, така да не и е баш иста шминката на секоја слика. Освен ако не крши правила на форумот, мислам дека не е работа на членките да дискутираме зошто постира или не.
Ама која е поентата ако денес наместо Max Factor, ставиш да речеме Bourjois пудра ? Не врат, шија работава. Патем, мене не ми смета тоа до толку (иако навистина не гледам поента во постирање едно исто нешто n-пати во „различно светло“), колку што ми сметаат селфињата. Поентата е патем, да се види шминката, а не селфи колаж во најразлични пози.
da, no mnogumina prasuvaat koja pudra ja imas staveno koj karmin ili maskara vo slucajov .. i toa posle sekoja slika a za kolaz ete jas nemozam na 1 slika se ubavo da fatam pa sekogas spojuvam..
Ама тоа во ред, јасно ми е мене и не ми смета сликата од производите, сум сликала и јас, ама споредено со колажот кој го избриша пред да го постираш овој сега - на овој вториот се гледа и шминката како што треба и сè по ред. Mуабетот ми беше за претходниот колаж.
Поентата ми беше дека не можеш да му забранеш на некој да постира што сака сака на слободен виртуелен простор. Ако сака некоја и секој ден нека ја постира истата шминка исто ми се фаќа, не е лично мој форумот па да поставувам правила, тоа смееш, тоа не смееш. Мене нејзините слики на никаков начин не ме афектираат ниту директно ниту индиректно, не ме вреѓа ниту ме напаѓа девојката туку ете, решила да постави слика.
Јaс кoгa пишaв ме избришaa. А вие не мoжевте дoсегa нa мирaндa истoтo дa и гo кaжете aмa нoвa девoјкa дoјде и сите и се нaфрливте. Не мoжеш дa зaбрaнеш некoму дa пoстирa aмa имaш слoбoдa дa кaжеш кaкo некoј јa упрoпaстувa смислaтa нa темaтa. Oд тoлку мнoгу нaчини, стилoви нa шминкaње, тoлку бoи и прoдукти, ти упoрнo еднo истo дa стaвaш, кaде вooпштo и не дoaѓa дo изрaз шминкaтa туку oчигледнo е декa oбoжaвaш селфи дa си прaвиш. Мaлo дете дa е дa рaзбереш, детскa рaдoст, aмa вaкa немa смислa.
Da ti kazam deka imas nekoj crti na Lila *ne svakaj pogresno Lila si e ubava a i ti mi licis na nea malce
Мене на миранда сликите не ми сметаат, ако е селфи, сепак се гледа шминката и не е цело време исто. Ми се свиѓа често на устата што става. Ама искрено од другава членка (не ми текнува како беше потпишана да не идам нагоре) освен слики со месо боја кармини, сите слични..ништо друго не видов. Секако дека неможе ние да и забраниме дали може да става слики или не али барем нека смени нешто, за убава убава е али нема поента некако
Од сите мои слики до сега тука има различни видови шминка. Имам постирано и со сина сенка, и со виолетова и кафеава, и само со туш и розев кармин, и темно виолетов, бордо, кафеав, крем...Ако биле 2-3 слики од 20 до сега пример, многу слични ,не е сите како што спомнуваше драма квин Бриџет, која сака кавга да отвара по секоја тема, бидејќи ете сака некоја дешавка во нејзиниот живот. Нека отвара, кога сака и каде сака, не ме засега мене тоа. Како и да е гледајте си своја работа, исто така како што го прифаќам и јас мислењето на било кој, а и секој треба да прифаќа и туѓо мислење. Но да сум мислела дека е исправно, според мене, немало да сум постирала слика пак.