Спојлер Ова е најдалеку од мене. Со сенки и тие ствари не знам да ракувам и да се шминкам оти ко панда ќе се напраам
Каква пудра и руменило имаш користено тука? Ептен убаво ти изгледа лицето а и нијансата ми изгледа слична на мојата па ако не ти е проблем да пишеш која е. @mirandaa какво е моливчето веднаш до четкичката што е? Не се чита марката/нијансата а мислам дека ги имаш нанесено на уста во комбинација со тоа на менхетен.
Toa e molivce na Manhattan(x-treme last lipliner) .Mnogu im se dobri. Samoostrecki se, meki. Sum ja frlila nalepnicata na koja pisuvase koe brojce e ,a na samata pakovka ne pisuva. Meguatoa e nekoja nijansa na krem/kafeavo. Go nanesov vo kombincija so nude karmin, koj e so diskretni svetki.
E izvini. Toa e molivce na Essence, za vnatresnosta na okoto. Neli obicno stavaat belo, no na mene poveke mi se dopaga efektot so nekoja takva, nude nijansa. Ubavo e ,ne e tvrdo.
Jas licno, na tvoja vozrast koga bev, ne stavav nisto. Retko koga ,mnogu retko, nekoe labelo vo nezno rozeva boja, ili sjajce nekoe. No i toa retko bese. Na tvoi godini pudri i slicni raboti ne bi stavala jas. Ako veke tolku sakas nesto ,mozes maskara samo i ete nekoe sjajce. Pretpostavuvam deka si vo osnovno, no i vo prva godina i vtora sredno, po mene e rano. Nesto minimalno, kako maskara, sjajce, moze, no se drugo bi bilo premnogu po mene i ne bi dolikuvalo. Jas i sega,na skoro 21 godina, osven za nekoja posebna prigoda, stavam minimalna sminka. Preku den pudra, senki, molivi, bronzeri, voopsto ne ni koristam. Sto popriroden izgled mi e podobar.
A која нијанса е пудрата? Ми изгледа најблиску до мојот тен, а се мислев помеѓу оваа и True match, ама дефинитивно ќе ја земам оваа, ептен ми се допаѓа како ти стои на лицето. Извинете ако е офф, ама нема опција за лп.
Еднaш дa гo прoчитaв нaслoвoв нa темaвa кaкo штo требa. Вaшaтa шминкa низ сoлзи ....се тaкa ми иде ...a мoждa пa би билa интереснa темa
Јас имам 13 години за месец 14, едино што користам е мскара, лабело, сјајче и меко карминче, секако нежни бои, пудри, креми и триста глупоси не ставам.Имав мрсна кожа но проблемот го решив откако почнав да ја користам пената за чистење лице на Авон.Така да секој ден имам чисто, свешо и бело лице, големи трепки и нешна розова боја на усните, не изгледам како страшило со темни кругови под очи ниту пак како тетка со кило шминка на мене