@Rose96 , шминката е прекрасна уште кога ја видов на инста, сакав да ти кажам да ја постираш, штета што немаш видео за неа. Посебно ми се допаѓа како е нанесена сенката, ако си во можност сними видео, било за овој изглед, било за оние од претходните постови, каде имаше користено кармин од вон, ептен убава летна корално-розева боја
Imas ubava boja na ocite i zatoa sekakva sminka ti stoi,ne na sekoj mu odgovara sekakva boja (moe mislenje)
Преубава како и секогаш. Мислам дека најмногу ти прилега оваа боја на коса. Ако не е тајна што фарба користиш?
Ова ти се леќи или ваква боја на очи имаш? Преубава боја, а за шминката ноу комент ако вака сама се шминкаш секоја чест
Розе,нежни очи и јак кармин?! Ефектот пак паѓа на карминот,очите никој нема да ти ги забележи. Најди некој баланс,си можела беж кармин,супер би стоело. Ова е мое мислење,не се тепајте.
Некогаш добивам впечаток дека критикуваш само колку да дадеш негативен коментар. Ако окото е нагласено, устата треба да е понеутрална и обратно. Ниту шминката е пренежна. Како тоа никој нема да ги забележи?
Јас по такви глупи "правила" не одам никогаш. Ако знаеш убаво да го направиш и да го изведеш, иде и темни очи и впечатлива уста. А кај розе не гледам нежни очи, туку таман се е направено впечатливи се и очите и устата. Како да не и ги приметиш очите. Перфекција и се. Мене многу ми се свиѓа
Бубаче, кога веќе сме кај критките, одамна мислам да те искоментирам со најдобра намера... пудрата е многу сува за твоето лице и ти ја прави кожата да изгледа постаро, особено околу очите. Малку хидратација нема да ти штети.
Kaj Rose i pravilata da otskoknuvaat ne e vazno, realno. Znae i da se nasminka, i se' i stoi ubavo. Beauty
Очите никој нема да ги забележи? Ја прво што приметив беа очите, едноставно таква боја неможе да биде незабележана и без разлика на одредени правила ваков или онаков кармин прекрасно изгледа и делува средено и професионално нашминкана а и тоа е целта нели крајниот резултат.
Мене Розе многу ми се допаѓа како е нашминкана, и баш како што кажа една феминка погоре, такви очи не можат да поминат незабележани. А тебе @crimson кога сме веќе на темава, ти препорачувам да продолжиш со нежната шминка. (всушност, ти користиш шминка? ) Малку наликуваме една на друга и исто кај мене, иста сум и нашминкана и без шминка. Дали дека не знам како да се нашминкам и затоа не гледам никаква разлика. Еве, некому му стои убаво.
Мене страшно добро ми се допаѓа шминката на @Rose96. Си има од мене лајк сметам дека се е на место и готово.
@koritsaki убаво и нежно, ми се допаѓа. Еден предлог - ти треба ваква или ваква четка за веѓите. Кога ќе ги направиш со моливче, изблендај убаво и поприродно ќе изгледа.