Мене ми е ова најдобро што го имам видено од @Rose96 на темава. Бојата на очите е истакната, шминката не е ни незабележлива ни многу јака и прекрасно изблендани се сенките, а карминот преубаво и стои.
@buba4e89 при давањето на секоја критика треба да имаш добар аргумент со кој ќе го поткрепиш размислувањето. Конкретно за шминката на Роуз јас не се согласувам. Токму јакиот кармин ја вади од монотонијата. Бидејќи мора да имаш во предвид дека при шминкањето не е само работата до усните и очите. Тука спаѓа и бојата на косата и тенот. Ќе се согласев со твоето мислење доколку шминката беше кога Роуз беше со претходната светла боја на коса. А вака при темната коса, светлиот тен, карминот уште повеќе и ги истакнува очите, а со беж би биле по незабележливи.
@Magnolija јас или не се шминкам, или ептен минимално. Порано се шминкам повеќе, сега немам толку мерак.
Вчера запнав да ја шминкам сестра ми,едвај ми даде да ја нашминкам дека стално ја зезам и ја шлапам со сенки И овој пат беше задоволна
И мене кaрминoт нa Rose нa пoследнaтa слики ми пaѓa вo oчи, aмa не пoзитивнo. Oстaнaтoтo ми се дoпaѓa, пoсебнo oчите кaкo сд нaшминкaни, aмa устaтa не.
Ми тргна денес со темава. Таа строгата линија на крајот е од лепак? Можеби е подобро да држиш палома марамче со едната рака додека шминкаш, така нема да се познава толку остра граница. Плус, многу горе е границата. Постави ја траката во продолжение на долната линија на окото - вака некако. И откако ќе ја отстраниш лентата, обавезно помини со мека четка (чиста) по границата за да ублажиш малку. А сенките убаво си ги нанела. Пробај нареден пат без лента, мислам дека поубаво ќе испадне.
Хахааххахаха да да со салотејп го направив гледав нешто на интернет Следен пат ќе пробам со палома и ќе ставам слика
Темава е за постирање на вашата шминка и како што знам јас немора да се пишува коментар. Како и да е, шминката е составена со бои што одговараат една со друга и што одговараат на мојот тен. На очите имам мат нијанси а на устата сјај, намерно очите не ги нагласив за усните да дојдат до израз. Инаку имам завршено мини курс за шминка и имам сертификат за мејкап артист, од тој курс не научив само како да се шминкам туку и да експерименитам и некои "правила" да ги прекршам. Така да фала ви за секоја критика и за секој коментар, тоа ме прави само уште повеќе да вежбам и да се усовршувам уште повеќе. Поздрав
@Rose96, можеби не си професионален мејкуп артист, но умешноста во комбинирањето на боите, јасните слики, објаснувањето на постапките и прикажувањето на користениот мејкап, за мене е само доказ колку сериозен, па и професионален пристап имаш кон ова. Еве, јас никогаш тука не сум коментирала за никого посебно од вас, ама сакав ова да ти го кажам.
Претпоставувам си сакала да го доловиш ефектот на значително зачадени очи.Но во внатрешноста на окото можеш друг пат да ставиш бел молив.Поубав ефект се добива, а и окото визуелно покрупно и поотворено изгледа. А и со волку истакната шминка на очи понежен кармин може. Но сепак зависи и од пригодата. Но со понежен ќе нема утка никогаш. Со техниката на тушот си подобрена тука. @mims-89 Прекрасна шминка, како и ти.
Бидејќи се дискутираше за шминката на @Rose96 јас сакам да кажам дека шминката од нејзината последна поставена фотографија во темава многу ми се допаѓа дури мислам дека ова е најдоброто нешто од неа досега. Сакам да те прашам дали имаш користено фотошоп на сликава? Навистина прекрасно изгледаш, баш сјајот е тој што го прави посебното во шминкава, очите одлично нашминкани. Прекрасна си. Сјајов ми е must have одкако го видов
@mims-89 Slikava mi e od instagram i ne ne e sredena so fotoshop nego samo malku od tie efektite od instagram nisto preterano zatoa sto sakav da se poznava shminkata. Inaku sjajov ti go preporacuvam, od lani go imam a mnogu go koristam i nikako da se potroshi, mnogu e pigmentiran i mnogu malce treba da stavish za odlicen efekt i e mnogu dolgotraen na usnite i mnogu gi hidrira. I da fala mnogu
Волку шминка ти е доволно, преубава си. Некое нежно карминче и не ти треба повеќе затоа што си природно убава. Одлично нанесен туш иначе...
Морав само да кажам дека на сликава ми личиш на Lusiana Lopalito само што имате различна боја на очи и коса и многу си ми слатка овде.