Svari si caj i kesickite odkako ke se oladat stavi gi pod ocite i legni si malku taman ke se relaksiras. Kokosovo maslo 100% prirodno imas vo Kosmo, Dm, aptekive. Vo teglucka e okolu 300 den e a mozes da go koristis i za kosa e preubavo i za telo i za se. Ima bas cela tema za kokosovoto maslo procutaj i ke gi vidis pridobivkite.
Мислам дека кокосовото е најефтино во Еурофарм и тоа 250 денари. Ама за тоа во посебна тема , ај да не го должиме
@kim.k убавица си! Омилени ми се твоите фотографии на темава. Шминката секогаш ти е прекрасна и за мене барем без никакви грешки. @buba4e89 имаш прекрасни заби и насмевка и мој предлог е акцентот да го ставаш на усните, а кај очите да одиш со нешто понежно како последниве две фотографии. Ми се допаѓа како ти е нанесен тушот на последната фотографија, но мала замерка, блендај ја повеќе линијата на крајот од сенките. Предлог за коректор - течниот од Aura, одличен е, не истакнува линии и не се собира воопшто.
@lovemme, пред да ставаш вештачки трепки, свиткај ги твоите. Вака е премногу очигледно дека носиш вештачки, плус твоите го затвараат окото бидејќи се прави и фаќаат правец надолу. Знам колку е тешко да ги контролираш бидејќи исти трепки имам, па ти препорачувам исклучиво водоотпорна маскара која не е претешка. Избегнувај ги тие за волумен бидејќи ги стежнуваат трепките надолу. @buba4e89, мислам дека проблемот е до кремот што го користиш. Нивеа дефинитивно не е добра подлога за пудра. Затоа ти се собира во тенките линии околу очите. На последната слика и на делот на брадата пудрата изгледа тешко. Инаку шминката ти е убава на последната слика.
@buba4e89 Тенка линија бубо воопшто не ми стои . @LivingGlam потполно се согласувам , најпрво не сакав да ја ставам сликава поради тоа. Виткачот за трепки ми се скрши и никако да купам нов, а без виткач колку и да ставам маскара пак ми се никакви.Ти благодарам за препораката
@LivingGlam кремата ја користам со години и сум немала проблем. Мислам дека е до пудрата,бидејќи со другите немав проблем. Очигледно лореал не ми одговара. @marama моментално сум полна со коректори,благодарам за предлогот.Прашањето ми е аура cover me коректорот?
Колку долго немам ставено ништо на темава, носталгија ме фати Ама ми се чини како поактивна да е темава од порано што искрено ме радува Сликана сум со главата накај светло и затоа така чудно сум осветлена па ништо на лицето не се гледа убаво. Инаку периодов сум опседната со Stilla metal foil eyeshadows.Ги посакував долго долго времеИмаат неверојатна пигментација и за разлика од другите светкави сенки кои се прашат и треба многу да ставиш за да се долови посакуваниот ефект овие се... не знам како да кажам малку како мрсни и одат со една течност што се нанесува пред да ги ставиш за поубаво да се залепат.Апсолутен фаворит ми се и се издвојуваат од сите сенки што досега сум ги имала. Ако некого го интересира употребени продукти во споилер Спојлер: Употребени продукти Лице -smashbox photo finish прајмер -Este lauder maximum cover пудра -MAC pro longwear коректор -Calvin Klein One Colour Cream+ Powder duo руменило -Becca Champagne pop хајлајтер -Kat Von D shade+light искористив една нијанса од тука како бронзер -NYX фиксатор Oчи и веѓи -Anastasia Beverly Hills dip brow pomade -Аrtdeco коректор за осветлување под веѓите - smashbox база за очи -Flormar црна сенка -Stilla Magnificent metals foiled finish eyeshadow, нијанса Metallic cobalt -Make up forever Artist Shadow M 846 за блендање Benefit they're real маскара Усни -Зерва Royal Red моливче -Golden Rose кармин 109 Одозгора ставив транслусцентна пудра да ми го матира карминот(одличен мејк ап трик доколку преферирате мат кармин, го матира секој кармин па така сега немам проблем ако од некоја нијанса нема мат
Super ti e sminkava, i tushot za ovaa sminka e dobar nema potreba od potenka linija. Moze i so potenka no vaka podramaticno izgleda sama se sminkashe? trepkiite dr pat zavij gi malku, stavi veshracki i posem i tvoite i vestackite so maskara pomini gi ke izgledaat kako tvoi nema da se primekjaat ova e dobronameren sovet *od mobilen sum se izvinuvam za latinicata
Vekje dolgo vreme ja sledam temava a i tebe. Zakluciv deka super se sminkas samata. BRAAAAVOOOO za tebe. A inace ovaa sminka e bash klasik esenska i nema vrska sto imas crven karmin(super stoi karminot poso ocite ne se prenaglaseni) ufff nemozam da ti se iznagledam,seta sminka e dobro iskomponirana/napravena/izvedena Prodolzi taka *se izvinuvam za latinicata od mobilen sum
Bravo super ti odi od toa sto vidov Ako ne e tajna kade odis na kurs(t.e vo koj grad...nemora kaj koj ili vo koj salon ili studio )
За денска прошетка Потенка линија туш, маскара и кармин (Карминот ми е малце размачкан, сликано е после неколку саати откако го имам ставено )
-Штета немам подобра камера. А дури сме тука кои трепки ми ги препорачувате и лепило. Имам 2 врсти на трепки ама се мн големи и така стојат.. Поззз