Mislam deka navistina ti odgovara avatarot,spored ovie sliki sto gi vidov navistina imas crti kako angelina jolie,svati go ova kako ubav komentar ubava devojka si
Малце си поиграв со боите овој пат. Незнам дали убаво ќе се види виолетовото доле, можеби на сликава се гледа како розово, ама виолетова сенка ставив. Aма би требало на втората слика се да се види, сите бои да се истакнат.
Нa oчите имaм лилјaкoвa и сивa сенкa сенкaa кaрминoт е бaш nude нијaнсa незнaм зaштo нa сликa е пoртoкaлoв
@koritsaki, мислам дека е до подтонот на самиот кармин - не е неутрален, туку станува збор за нежен светло-портокалов тон. Јас би ти препорачала да ги избегнуваш ваквите светли беж кармини, зашто имаш премногу светол тен како и јас, па ваквите тонови не ти ласкаат на тенот и му даваат малку уморен изглед. Барај некои со капучино-кафеави тонови, како на пример 99-ка од линијата на Голден Роуз (класично црно пакување) или 02 од Bourjois Rouge линијата - убедливо најдобри нијанси за екстра светол тен. Дури и оние кармини со подлабок портокалов подтон се подобри од овие светливе, верувај, дури и сама ќе забележиш разлика.
Сосема се согласувам со тебе , а трет пат по ред грешки правам во врска со оваа нијанса , дома ги имам на Голден росе од мат линијата 03 , оваа на NYX и на Wetnwild Pink suga , ако ги споредиш сите се скроз исти имав еден на Sephora lip stain 02 нешто потемен и баш nude нијанса ама неможам никаде да го најдам изгледа сум го изгубила некаде.. како и да е фала ти , ќе се обидам да го најдам овој на ГР
@koritsaki пробај со потемно кафено моливче да си направиш nude ombre lips.Вака некако изгледа: Лесно е, ако не, има туторијали на јутуб.Еве од мене имаш препорака за добро кафено моливче на Essence 03 Hot chocolate.Или провери од Nyx моливите сигурно ќе си најдеш, баш ти ја користиш нивната козметика. Да не ти останат кармините така неискористени.Инаку и јас сметам дека nude кармини доколку не се искомбинирани со соодветен молив имаат тенденција да те прават уморно и испрано.
@QweenSM - одлично, ти завидувам на линијата од тушот предобри трепките исто така @koritsaki од некоја причина, компјутеров на работа не ми ги отвора твоите слики, па ќе ѕирнам од дома Еве придонес од мене на темава Однапред се извинувам за нечупаните веѓи и лошиот квалитет. Што се однесува до сликата со карминот, само на таа имам употребено ефект за да се долови бојата, на самата слика делува многу потемно него што е. И ова е мојата работна шминка Што се однесува до користена шминка, еве едно спојлерче Спојлер: Користени производи Oriflame The One Illuskin Foundation Avon Color Trend Pressed Powder Translucent Miss Sporty Duo Eyeshadow 214 Adorable Charm Oriflame The One Eye Liner Stylo Avon Big & False Lash Volume Mascara Ruby Rose Blush 3 Golden Rose Velvet Matte Lipstick 11
Контур, хајлајт и baked rose мрсна сенка за очи во комбинација со слични земјени тонови. Кармин Лукс Авон, runaway plump а врз него сјај исто Лукс. Со и без ефект (ефектот е од инстаграм).
@koritsaki и јас го имам истиот проблем со нуд нијанси, па целосно ги избегнувам бидејќи не можам да најдам совршена. Мислам дека оваа нијанса што си ја употребила нема да изгледа многу подобро ни со моливче. Искрено, тие омбре усни како од сликата на @Salome не ми се допаѓаат и по неколку години ќе почнат да изгледаат смешно, па ќе се чудиме како сме се шминкалe.
Да ви кажам искрено незнаев со што да ја искомбинирам лилјаковата сенка зашто преку ден бев вака шминкана и затоа ставив од овој кармин . Инаку сега ми текна , имам и на Есенс од тие како мат кармини во вид на сјај што се еве овој (вториот од десно) но не се сеќавам дали имам некоја слика од него на форумов Edit: Сликнав нијанси кои што мислам дека воопшто не ми стојат , првата е на NYX мат , втората пак на NYX но од похидратантните , третата на Wetnwild , pa na Golden rose 03 i na Essence XXXL од мат линијата. Овој на есенс така така мислам дека е нај ок. Поготово првата нијанса е безвеза како уста да немам незнам со кој памет ја земав
@Veki4kaa Те имам забележано и на други слики многу личиш на Адријана Алачка, ко керка да си и.Само вегите не ги течни толку многу, а гледам и мрсно лице имаш ставај повеќе камена пудра.Убава си