@Veki4kaa Многу ми си убава, некако имаш посебни црти на лицето уште кога те видов во модни критики тоа си го помислив. Исто би ти сугерирала за веѓите да ги држиш подебели. Денешната шминка ми беше малку сенка на очите маскара и многу истакнати омбре усни, порано никако не го сакав овој тренд ама сега многу ми се допаѓа, сигурна сум дека за неколку години многу смешно ќе ми изгледа како на почетокот хахаах
@Rose96 кај тебе нема утка во шминкава, што да ти кажам Него дај пушти некој линк туторијал за омбре, ако ми бидат смешни нека ми бидат, ама сега ептен ми се убави
@CameliaMiller Деновиве ке снимам во студио по професионално и ке оставам линк и тука кога ќе биде готово видеото. Фала ти многу
@Rose96 prekrasno si nasminkana, nezni oci I crven karmin, preubavo. Inaku mene usnite vaka ombre nasminkani mn mi se dopagjaat, posebno kaj tebe imas ubavi, polni usni. Ke mi posluzis kako inspiracija I jas da go probam ombreto .
@Rose96 Фала на комплиментот! Морам да дадам комплимент и за тебе преубава си, а и за косата вака бринета си многу поубава, а веѓите ми се природно танки, кога ги чупкам само по 5 влакна кубам колку облик да дадам, а и светли ми се, тука ми се со моливче, и јас мислам дека треба подебели, ќе пробам повеќе да ги изцртам. фала на добронамерната критика!
Добро е се само ми праѓа во очи линијата на образот...следен пат (ако сама се шминкаш) малку изблендирај ја подобро.ке изгледа понежно поприродно,вака мн остро изгледа очи ми боде пошо е само како ставена права линија и така оставена. Не те напаѓам само добронамерен совет е ова А за веѓите јас сакав подебели да ги направам и земав ореово масло ,ги мачкав само веѓите, не насекаде околу веѓите...и пораснаа па успеав да ги направам подебели и да ја направам формата шо ја сакав
Сaмo дa пишaм декa пудрaвa јa нaнесувaв сo сунѓерчетo нa H&M и сум презaдoвoлнa oд тoa кaкo изгледa лицетo , пудрaтa не се пoзнaвa , не се пoзнaвaaт линии и трaјнoстa е уште пoгoлемa
Татко ми ми ги има донесено од Словенија, уствари се земени заради куферчето. Фирмата се вика Technic, не знам дали ја има кај нас, гледам на ebay ги има за порачување, не се кизнае колку квалитетни ама бркаат работа.
@Veki4kaa шминката од последнава слика најмногу ми се допаѓа. На претходните ти е премногу совршена, тоа некако ми смета. Совршено нашминкани очи, перфектно контурирани образи и оцртани усни... се’ некако ми изгледаше неприродно, ко премногу да си се трудела. Секогаш сум за некој баланс. Овде очите пак изгледаат совршено, ама има некој effortless vibe... не ми текнува израз на македонски. Само би го тргнала моливчето од усните, и тоа би било совршеното за мене. Секако, ти си имаш свој стил и сакаш да постигнеш поинаков впечаток, ова е само субјективно мислење. Исто, не се сложувам дека ти треба повеќе камена пудра. Лицето не ти изгледа мрсно, мене таков сјај на здрава кожа ми се допаѓа многу повеќе од тотално матиран изглед. @Papillon.Papi прекрасно ти се нашминкани очите. @Rose96 ептен ми се допаѓа последната слика. Ваков суптилен омбре со потемен кармин многу убаво ми изгледа на полни усни. Ќе сменам мислење.
Пρвата слиκа имам масκаρа од Авон Super Shock зелената само со еден слој, инаκу зо два слоја ми се поголеми.На втоρата слиκа е масκаρата Infinitize иаκо на слиκа не може да се долови κолκу ми ги издолжува.Совρшенство е @Mishela види.
И се пуштивме на темава Малку појака шминка овој пат. Слабо осветлено ама се гледа сепак мислам. Имам проблем да ја погодам светлината кога самата се сликам. Ако сум блиску до светло од огледало, пресветло излегува, поинаку некако темно :/ Спојлер