Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашето искуство со слабите оценки

Дискусија во 'Образование' започната од Buttterfly, 18 ноември 2011.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    До осмо бев со петки и четворки. Добро, и по некое тројче на тест.

А годинава, си ја почнав со двојчиња. Не знам ни дали во средно воопшто е добијам повисока оценка од 3.

2. SuperGirl8

SuperGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    205
    Памтам до петто бев одлична - бубалица :|

Во шесто ме фатија 2-3 пати како препишувам на тест, ама само се закануваа и ништо друго :lol: На наставни (не на тестови) 2 пати имав единица по Информатика (незнаев дека ќе правиме наставно, а оваа единица беше за инат) И дома не го покажав, го фалсификував потписот од таткоми и не сетија :rofl: , а втората по математика, фала богу наставничката не ги даваше дома наставните за да се потпиши родител, и дома кажав тројка :angel: - И на крај пак поминав суперодлична

Во седмо 3 единици ( математика, математика и биологија) - овде поминав со една четворка, останато петки.

А во осмо 5 единици и тоа сите математика.. И вшрц ка крај петка математика.. :rock: Ама со препшување :| - Овде со две четворки

Повеќе од петките насреќа и со препишување.. :emo:
    А математика тапа бев :x

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Најниска оцена и на тест и во дневник ми е 2.
    До осмо одделение секогаш имав 5 и многу ретко 4. :angel: :angel: Е сега е друга приказна. Лани имав се од оцени освен 1, и на крај завршив одлична :lol:

4. biolil

biolil Нов член

Се зачлени на:
    8 октомври 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Во основно сите ми беа петки. Ме имаа дури и пофалено на совет. Во осмо со екстерново малце се стенгаа наставнициве ама пак беше лесно. Тогаш имав прво тромесечие четворка математика и географија ама завршив 5,00.
    Леле сегаа.. прва година ужас. Почнав со двојка и два кеца. До ноември веќе ги имав сите оценки од 1 до 5. Ама пополека ги поправив. Сега што не ми одат физика и матемтика не ми одат. Кецовите ги поправив во четворки и другите петки. Битно одлична. Сега втора годима... Матерјалот е многу тежок. Од што гледам по едни предмети да научам за петка по другиве не постигнувам. Незнам веќе што да правам. Не ми собира мозокот сеа тоа е. Не можам да се замарам толку за оценкиве па да плачам. Што учам, учам и тоа главата незнам кај ми е. Немам ни време зашто одам на зумба и фитнес и исцрпена сум втора смена.

5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Еве го и моето искуство.
    Во средно прва и втора стално ама баш стално имав 4 кеца. Еден поправи друг доби. На крај се префрлив во друго сколо, полесно и заврсив одлична. Но не ја изгубив надежта. Заврсив факултет , еден во Македонија и еден во странство (на англиски јазик).
    Највазно е да се бориш и да веруваш во себе.

6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Izvinete za greskite, ne ja upotrebuvam cesto kirilicata.

7. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Најниска оценка во дневник ми е тројка. А на тестови двојка. :D А да пишев пред неколку дена ќе речев дека до сега фала богу немам добиено кец, но ете и тоа се случи(мајка ми уште не знае :rofl: ). Но цел клас добивме кецови поради тоа што бевме премногу неодговорни. А на одморот после сите намуртени оти кецови добиле, и јас така расположена, одам и велам на цел глас, Колку убав ден :D Ме убија со поглед другиве. :tmi: Ама па стварно убав ден беше. И воопшто не ми беше гајле за кецот, чудо од дете сум јас. :D

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    21.402
    Прва година сум во ептен строга гимназија и досега задоволна сум со оценките.4/5 петки, една четворка и двојка поправена во тројка.
    Али ме плаши тестот по физика, се молам 2ка да е оти ќе се мрднам дури да попраам. :devil:
    А учев како будала, за што?

9. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    A во која гимназија учиш?

10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Имам едно посебно искуство,добив две единици по ист предмет во рок од само 2 мин.
    И тоа кај класниот раководител.
    Сите играа на комјутер.само јас не,ме скорна не знаев,кец,по нецела минута пак го приклучив оп,пак кец,едно до друго како бандери беа...

11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    21.402
    Јосип Броз Тито Битола.

12. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Ахх само моите си знаат како го преживеаа моето средно. Секоја година последен ден последен час Лола поправа 1 да не иде на полагање. Еднаш физика три пати математика. Додуша математика знаев и 3-4 ден пред крај да поправам, ама физика во прва година поправав последниот ден на 8 час до 7 и 15. Ѕвонеше уште немав поправено, до 7 и 25 ме испрашуваше за на крај сите да му речат да не замара и да ми пише двојка. Не дека на знаев тогаш знаев али човекот во пензија идеше и мораше за крај да осети како е да измучи некој. Од мој клас тогаш никој не беше на полагање јас бев критична единствено. Татко ми под прозор чека да види што ке напраам, ја добивам двојка цел клас ми честита браво, браво, мислиш Нобелова награда добив не двојка, ја од прозор споделувам радости со татко ми, уште трубачи фалеа :rofl:
    После секое полугодие бев со 3 кеца рекорд во 4 година ми беа 2 кеца, абееее бруки, ама битно тоа што ме интересираше растурав и имав 5.
    Не беше тајна дека го мразев школото и пошто беше стручно смерот ми беше тотално утнат па и затоа не се замарав многу многу, ама утеха за тие што мислат дека е крај на свет да имаш единици верувајте ми не е :lol:
    Мене може така ми се погоди да и моите не се типови што ќе ме казнуваат или не знам што, нормално и ја ги имам преживувано оние разговори со саати кога зборат и се дерат ама и тоа поминува. И јас бев од модерните деца ако го поправиш кецов ќе добиеш ваков телефон или не знам што, ама кај мене таа мотивација едино палеше друго ништо. Сега на факултет е друга прича.

Ама глејте да се изнауживате во средно и да се дружите тоа е најубавиот период и најбитното нешто според мене. Мене нјаубавите пријателства и случки ми се од средно.
    Ах деца ќе ве расипам со муабетиве ама што да праам јас тоа така го доживував..

На cooll и LittlePinky им се допаѓа ова.
  13. Anniah

Anniah Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ПОМОООШ
    Денес на школо наставничката ни ги далаше наставните листови. Мене би беше ЕДИНИЦА со НУЛА поени. А за тоа наставно најмногу учев, :sweat: ако кажам дома готова сум, а ако не кажам од друг ќе дознаат и пак готова сум.. Како мирно да разговарам со нив а да не ги нанервирам? Прва единица ми е, и незнам како да реагирам.

14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Аман де што си испаничила толку. Од прва година средно кецови математика сум добивала на тестовите\писмените па никому ништо. Моите дома знаат,вежбам решавам задачи ама џабе не ми оди и не ми оди.Ако ми се другите 4ки и 5ки,математика кец досега в дневник ми немаат пишано.
    Ќе седнеш и ќе разговараш со твоите,ќе им кажеш дека не си била доволно спремна,ете пошто било наставно ливче кажи им дека ви го дала ненајавено и ти не си повторила.
    Луѓе се ќе разберат :)
    Сигурно си уште основно,во животов уште многу предизвици и слаби оценки ќе ти следат,паѓање на испити на пример,не требат да се вознемируваш толку за едно наставно ливче :)

15. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Убаво ќе седнеш и ќе им кажеш дека си добила единица на наставно ливче. Ќе им објасниш дека си учела, но во моментот ти се блокирал мозокот и не си можела ништо да напишеш.
    Зар не можеш да си ја поправиш потоа оценката?
    И оценката не е мерило на твоето знаење.
    По што предмет беше наставното ливче?

16. Anniah

Anniah Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    По математика.
    А баш за тоа наставно ливче учев најмногу, и бев убедена дека ќе имам над тројка. Прашањата беа за петка, и од натпревари. А јас ги имав решено сите, а сите гршни :doh: :doh: Дути и најголемите единичари имаа двојка или тројка. Јас секогаш 4 или 5, а на наставново 1. :(

17. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Од се сум имала по нешто :rofl: Кецови лани имаа ми ставено географија кога ме скорнаа дека не бев мирна, и ништо не знаев, хемија на тест, физичко за одбојка :rofl: Не беа во дневникот а и бидејки и на другарките им пишаа не се замарав ич :D Во дневникот најниска оценка двојка ми беше историја, и таа не ми беше заслужена, ништо не знаев тој час :D Затоа на тестот растурив со 5ка и сите можни поени :devil:

18. Anniah

Anniah Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ми текна!
    1. Не им кажувам
    2. Кога ќе дознаат ( ако дознаат ) ќе им речам дека не сум им кажала зашо ми било страв да не ме караат.
    3. Толку 8) :devil: ]:)

19. Anniah

Anniah Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ми текна!
    1. Не им кажувам
    2. Кога ќе дознаат ( ако дознаат ) ќе им речам дека не сум им кажала зашо ми било страв да не ме караат.
    3. Толку 8) :devil: ]:)

20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Математика двојка ми е стандарт 3та година по ред, статична и непроменлива :D само до крај стига до тројка со 300 маки едвај. :wasntme:

На Vik'Toriah му/ѝ се допаѓа ова.