си ме изнасмеала ја крава да не имам па домашно млеко не бе со Битолско правев. Није ми д'н и несот одозГора не ми направи пена. Поводно изЛезе.
Нема ништо чудно да имаш дома домашно млеко. Се продава и на пазар. Па и крава да имаш, пак не е чудно и смешно. Се прави пена со Битолското и во шејкер и со машинката.
Не пијам многу млеко ептен ретко во нес или торти. Така скоро ич. А од пазар Со шејкер правев ама не ми успеа
Ставаш многу малку млеко на почеток кога го биеш. Откако ќе стане пенесто, досипуваш млеко или вода по желба.
Те гледа снегулкава со impossibru face и се чуди - што ли прави оваа Yowannty со тоа чудо во рацете?!
Пробав и така. Неуспешно. Ама млекото ми беше на собна температура не беше извадено од фрижидер веднаш може затоа.
@Mishela , скоро брат ми примети гледајќи ги неговите слики во моб, дека на скоро секоја, мачкава има подадено глава, па ми го зема мојот моб. кога ќе видиме исто... прав фото бомбер е. @Winter Lady да не ти е нов шејкерот па сега го разработуваш? Мене дали е ладно или топло млекото не ми игра улога, исто ми го пени.. Еве јас како го правам, го матам прво со многу малку млеко, откако ќе стане пенаво, додавам уште малку млеко и дополнувам со вода и така ми иде нијансирано. Ама така го правам зошто повеќе го сакам така, да биде повеќе на вода а со помалку млеко.. не поради нијансирањето.
Стави малку шеќер или не мора ако пиеш без само нес,и стави малку вода ептен на дното на чашата 10,20 мл и мути со машинката ке се направи пена кога ќе е густа доста и е и дополни со млеко.
@Yowannty мацика ти е ептен слатка, имам иста бела, ама со зелени очиња. Кафињата на сите ви се екстра, јас моето ќе го сликав, ама не си го погодив, па ајде си викам деновиве