П.С. @Bender Rodriguez какви лиги ми правиш со сликиве - чудо едно! Мислам дека се би дала да пробам кафе од твои раце, многу убаво изгледа буквално секоја шолја. И квалитетно. Јас сум кафехолик, и сакам да се напијам добро и вкусно кафе ама дома сама не експериментирам и не приготвувам нешто посебно.
Девојки, фала на убавите зборови. @sofijanoka, и ја сум кафехолик, ама од пред некоја година почнав да си правам разно-разни експерименти дома, па сега имам друг проблем - кога ќе седнам негде, ретко ми го погодуваат кафето. А иначе, воопшто не е тешко да си направиш супер кафе дома - треба само некој основен прибор, добра волја и секако, квалитетно кафе. @zhap4e, обавезно ќе го изрекламирам кафичот на форумов, еве, и шољи имам спремни: @IronLady, чашиве се Luminarc - одамна ги имам, не знам дали уште може да се најдат по продавнициве. Не успеав да ги најдам на интернет, па претпоставувам дека се некоја постара едиција. Иначе, кафево се прави релативно лесно - сипаш млеко у чаша, ја ставаш малце у замрзнувач, за да се смрзне млекото на површината, и после само додаваш коцки мраз и кафе. Кафето е Lavazza Qualità Oro, направено во мока бокалче. Нормално, за некоја минута се топи млекото и се хомогенизира со кафето. Вкусно е, само тогаш не е толку интересно за сликање.