Si sednav vdnevna aj od decka izlegov da ne go dosaduvam maloto se tamu i sedam i dodeka si igra ja zamaram pustiv balkanika i si slusam muzika kafeto gotovo koj saka neka poveli PS.srceto pod staklo od exzoran soprug ne mi e izvadeno seuste treba da go frlam mu se mislam nekoj den Imajte ubav den
Па како ќе ве дружам гледаш Ангела несака да ме дружи, ме избегнува, не ме ни спомнала. @DVAANGELA Што ти е она зеленото ? И машината колку евричи ја зеде ? Не сакам да сум ко натрапник некој. Не сум нешто по кафето, а и дали имам 10 слики, сликано, дека не го пијам турското многу, ама ајде денес ќе ве дружам.Кога пијам турско, како вчера сабајле гладна, 3-4 часа чувствувам како телото да ми се тресе Еве едно сиромашно капучино од мене, без шлаг и прелив.
Дека се доле на први спрат каj постарите баба дедо седам па ретко на спратов кaj мене сама не се седи а денес се заседнав горе па ме фати мака кога гледам колку работи имам околу мене ..и на фб видеа слики се стое , срцето уште кога испив кафе го фрлив ,ама видеава на фб сликиве како да бришам ах пусти спомени
Koga rabotev na sank nonstop pravev kafinja, eksperimenti... Ova povekje odi so espreso, ama jas doma so neskafe si go napraviv i malku cimet najgore... Mn e ubavo!
* Koe Zeleno milada ne mislis vo casata ako mislis Na Toa , Toa e vitamin magnesium sumeco, a aparatot mie poklon Samo vo Grcija gi Ima ovde Kaj nas go nema
Mnogu lesno, neskafeto ako sakas i toplo i nadno, posle posekako kje se promesa so penata koja e ladna. Sekjer po zelba, penata e napravena od ladno mleko, stavas vo casa ladno mleko od frizider i go ostavas vo zamrznuvac 5min da e uste poladno, ako ti se brza samo edna kocka mraz ostavas 1min vo mlekoto i stanuva dosta ladno i taka, na masinka za nes go matis mlekoto (stanuva kako krem) i si go dodavas vrz kafenceto, jas vo matenje na mlekoto stavam kafeav sekjer da mi e blagicka penata Za na vremevo najubavo toplo kafe, ama pa nemam masinka so parea da napravam topla pena
И јас најчесто така правам кафе. Најпрво го подготвувам експресото а потоа зависно дали сакам капучино или лате правам пена со кафе машината од млекото, и додавам сируп, чоколадо во прав, шлаг... Летно време често знам и топка сладолед да ставам. Шеќер не користам бидејќи сирупот е благичок.
Eh ja nemam masinka za espreso i za topla pena Domasnive se po tursko kafe.. muz mi ne pie kafe i jas moram po doma neskafe, a espreso i topka vanila sladoled mi e nesto najubavoo
[QUOTE="DVAANGELA, post: 2625225, member: 103514" Koe Zeleno milada ne mislis vo casata ako mislis Na Toa , Toa e vitamin magnesium sumeco, a aparatot mie poklon Samo vo Grcija gi Ima ovde Kaj nas go nema [/QUOTE] За магнезиумот мислев да, гледам не ми личеше на сок од јаболка.Случајно да знаеш колку пари е ? @koritsaki Може знаеш ти