Ајде вака ,прво ќе почнам со омилениот дел од моето козметичко катче-Мојата колекција на парфеми. Зависна сум од нив. Да напоменам дека поголем дел од нив се празни.Пред некои две години мислам дека,додека бев на одмор мајка ми искористи прилика да се ослободи од празните шишиња парфеми,зошто според неа е несфатливо човек да чува празни шишиња парфеми.И да,месец дена бевме само во службен однос поради ова Енивејс ,да не тупам,еве ги. 1.МаxMara 2.Marc Jacobs - Daisy 3.Jacomo for her 4.Gucci by Gucci Убави,иако Гучито прејак за мој вкус.Нешто во стилот на Шанел 5. 1.Bvlgari - Jasmin Noir 2.Givenchy - Ange ou Demon 3.Dolce&Gabbana - The one 4.Miss Sixty - Elixir 5.Versace - Crystal Noir Сите 5 едни од моите омилени 1.Naomi Campbell - Cat Delux 2.Armani - Code 3.Gucci - Envy me 4.Gucci - Rush 5.Carolina Herrera - VIP 212 Првите 3 екстра.Gucci Rush-oт добар,меѓутоа двојката(циклама боја е),мене лично повеќе ми се свиѓа. ВИП-от на CH Феил.Розчарување на квадрат. 1.Versace - Dreamer 2.Dolce&Gabbana - Rose the one 3.Celine Dion - Sensational Првиот иако машки ,за мене совршен.Моментално тој го користам Останатите два,ми донт лак ит D&G премногу мириса на рози,непоносливо за мене.Вториот премногу потсетува на CH VIP 212
Е моето катче моментално е во рецесија. Ова е се што имам од козметика-и од препаративна и од декоративна. За тело не користам нешто многу производи, единствено млеко и масло. Пудра не користам, освен кога ми треба за покривање на мозолка. За сенки да не зборуваме, од сите што ги имам ги користам само оние со неутрални нијанси. Највеќе користам сјајчиња и лабела. Спојлер *извинете за квалитетот на сликите. сликав од мобилен.
Еве нешто малку од мене, а останатото во друга прилика Највеќе можам да ја пофалам антицелулитната крема на Лореал дека и за слабеење и против стрии е. Фантазија. И акцент на 4д маскарата на Лореал
Еве за тие што бараа: Ми требаше подолго време да го средам ова бидејќи кабелот не ми функционираше. Најверојатно модераторките избришале бидејќи било офтопик или не знам, меѓутоа имаше барање да сликам пак бидејќи од претходниот пост сликите не се покажуваат. Спојлер Отприлика десетина, петнаесет работи од претходните слики што не се покажуваат на темава ми се искршија, најчесто камените пудри беа жртви на паѓање од комода при средување.. Во видеата користам еднаш мислам Maybeline маскара, таа е на сестра ми, исто така GOSH руменило кое е нејзино и кармините што сум ги користела а се L'oreal или Lancome се на мајка ми. Така што, немам нешто многу скапа козметика. Единствено што имам купено сама се четките, тие сама си ги финансирав сите и неколку сенки. Другите се подароци, или мајка ми ги купила. И пак ќе напоменам, i'm a keeper. Не фрлам парфеми, во некои има за по уште едно прскање само, како би се потсетила на одреден период од животот, во други за неколку прскања. Моментално полни целосно се само парфемот од Ким, дезодорансите Hypnotic, Miss Dior Cherie и Black XS. Voila. Ме мрзеше детално да сликам, ова е набрзина. Dior - Hypnotic poison (дезодоранс) Dior - Pure poison (дезодоранс) Dior - Miss Dior cherie (дезодоранс) Naomi Campbell - Cat deluxe at night Naomi Campbell - Cat deluxe Naomi Campbell by Naomi Campbell Paco Rabanne - Black XS Dior - J'adore Dior Не можам да се сетам на името, од KIM e парфемот, го добив за роденден. Мене многу ми се допаѓа. Christina Aguilera - Inspire Chopard - Casmir Hugo Boss - Femme Hugo Boss - Essence de femme YSL - Baby Doll O'girlie (Орифлејм, од кога бев мала спомен) Barbie Dior - Midnight, Hypnotic & Pure poison Love spell by VICTORIA'S SECRET. - Cherry blossom, peach and white Jasmine. (Не е тука, меѓутоа мислам дека и кај нас почнаа да се продаваат) Nina Ricci - Ricci Ricci Nina Ricci - Love in Paris Bvlgari - Jasmin noir (едното е тоалетна вода, другото е парфем) Lady million (приврзок и мало парфемче како тестер нешто)