Пресно фемининче сум. Пред да постирам свој одговор во темава, ги разгледав речиси сите одговори и навистина имаше воодушевувачки катчиња. Јас баш и не поседувам некое си 'катче' за разлика од многуте кои поседуваат Фоаје. Постирам фотографија која ги содржи сите продукти кои јас редовно ги користам, а празните истрошени шишенца и кутивчиња заслужуваат да одат во корпа, а не на мојата фотографија. Спојлер *инаку, шампоните,регенераторите,купките стоат во моето купатило, а не во моето козметичко катче
Имам веќе еднаш ставано слики во темава,ама тоа беше летоска,сега има нови работи во моето козметичко катче Спојлер 2 поста ќе бидат,не ги собира во 1 Лосионите за тело Балеа Антиперспиранти и креми за раце Лосионите и кремата за против акни. Тоа зеленото третото е лосион за вадење шминка Моливчињата за очи (Сите се од Базаро,по 20,30 денари купени,освен едно што е од Џамбо,60 мислам беше) Мојата слабост,маскари !
Ретко користам сенки за очи,само за специјални пригоди,па овие се тие што ги имам. На втората палета,тие поголемите во левиот горен и десниот долен ќош се руменила Пудри,подлоги за пудра,коректор за акни и за подочњаци. Трите карминчиња-црвен,светло кафен(скоро nude) и лилаков(мојот омилен) И ајлајнерот на Есенс-02-Лондон бејби. Парфемчињата- 1.Викторија'с сикрет Лав Спел Форбиден(поклон од Америка) 2.Б.У. рокмантик ТоВа би било
Пресно ми се средени и наместени. Деновиве ке ги сликнам и лосиони и парфеми и ке ги прикачам. Инаку да кажам.Фиоката има доста шминка која ја делам со сестрами.Значи јас се шминкам но нормално не со се. Користам пудра маскара и сенки за вечерни излегувања, за школо и дневни прошетки само маскара и евентуално ајлајнер. Во задниот дел се помалку користени производи.
Мила, катчево ти е се, само скромно не! Браво женски, имате многу убави катчиња, темава ми е една од поомилените.
Ах бре жени, жени. Скромно им било, а они од се не по едно, него по 30 работи. Ај ќутете да не ви станам. Еве го моето. Млеко за тело и масло за тело од Бекутан. Крема за лице и раце-Невен. Крем за лице-Care Авон. Маска за лице против црнки-Орифлејм. Крема за пети. Лак за коса-Интес(з)а. Пена за коса. Дезедоранси на Рексона и ФА. Рол-он анти-перспирант-For Away- Авон. Рол-он парфем-Литл Блек Дрес - Авон. Парфем-So Lovely. Moливчиња. Туш за очи-Малена. Црвен молив за уста-Малена. Тирказно и темно плаво за очи-Малена. Црн креон за очи-Тренди. Темно и светло плаво и розево за очи-Орифлејм. Сјај за уста-МисКоктел. Бледо розев кармин-Колор Тренд-Авон. Лабело-Кеар-Авон. Кафеава мостра од Авон. (земена е ради реда) Маскари. Супер Шок - Авон. Колор Тренд - Авон. Тренди. Голедн Роуз. Виткач за трепки-Авон. ...
Уште руменилото и пудрите. Полното кутивче ми се од Авон, попразното од Орифлејм (пред колку години се тие...) Четката ми е од Орифлејм мислам. Пудри. Течна-Делине. Другата течна и камена - Колор Тренд-Авон. Тоа сунѓерчето/памукчето ми одеше со една во прав. Тоа би било.
^Не ја користам често. Треба еднаш неделно, а јас еднаш во 2-3 месеци. Имам познаничка, која ја користела редовно и била задоволна. Сега, и кожата игра улога, не е кај сите исто.
јапанизе го имам истоторозево сјајче од хХ и М преубаво е, ама подарок ми е.кажи ми од каде го набавуваш?