Zar temava ne e za kozmetika koja licno ja poseduvame (ne vklucuvajki gi site sminki od drugarki, rodnini, prijatelki sto ni se nasle po doma..ili poracki koi sme gi napravile za drugi )? Just sayin'
Мене најсмешни ми се овие со 5-6 отворени маскари шансите да се исушени се 99,9%. Тие за фрлање ви се! Не е финтата да се пофалите колку козметика имате. Не зборувам за Мишела, Коритсаки и другите 'маскара манијаци' , зборувам за оние што апла се познава дека се стари, прво по пакувањето се гледа.
@naturally A mene omileni mi se ovie so pudri od najsvetla do najtemna nijansa..moze ne se sigurni koja ima odgovara pa po edna od site si zemaat
@Natali.3 ме интересира за пудрите од орифлејм и од авон таа колор тренд за каква коза се и како си задоволна ? и карминчето од авон што нијанса е пасион ли е .. и маскарата од орифлејм дали ја има моментално колку пари е дали некој знае ?
За маскарата од орифлеим ожам да одговорам дека ја нема веќе низ каталогот или барем јас ја немам сретнато. Ја имав таа маскара и една друга плава и беа ептен убави со убави четкички. Значи зборувам за период од пред 3/4 години.
А зошто се фативте за тоа која колку маскари имала, колку пудри и не знам што? Ако некоја мисли дека ќе излаже некоја овде, како прво - се лаже самата себе, а потоа се` останато. Не знам чуму толку галама. И јас имам пудри во повеќе нијанси - што за контурирање, што за шминкање други, а од маскарите кои сум ги потрошила, ретко која завршила во канта, посебно од оние кои ми се допаднале четките. Го чистам пакувањето со се` четката и го чувам, ми се наоѓа за средување веѓи или разделување залепени трепки. Ако мислите дека некоја постирала слика која не е нејзина - пријавете. Ако не ви се допаѓа тоа што е на сликата - баталете, не мора да се фаќаме за секоја ситница. Јасна ми е мене поентата на темава, ама вратете се на почетните страници и ќе ја забележите истата ситуација, така да, едноставно нема поента тоа кое го зборуваме. Од ваквите коментари не ни сакам некогаш да постирам слика од моето козметичко катче. Којзнае колку ќе се јават со вакви евиденции по список.
^И јас имам маскари кои ги чувам од истата причина што и ти, ама кога би го сликала катчето сигурно не би ги собрала сите маскари од 2010 до сега само за да се пофалам "видете колку имам".
@Minnie 1 & @naturally ако мислите на девојката што постирала последна слика само да ви казам дека пудрите од авон и од орифлејм во каталогот и во зиво се со различни нијанси така да тешко се погодува нијансата и логично е девојките да имаат разлицни нијанси на пудри .. еве јас сум зачленета во авон и 80 % од производите ми се од таму и затоа и не сакам да ставам слики бидејки одма се факате за критика ако девојката има 5 пудри право велите дека тие и се порачки што треба да ги даде на некој друг не се нејзини ако има повеќе кармини велите дека пак не се нејзини , ако има повеќе маскари значи дека пак не се нејзини а ако има некои стари не мора да значи дека се купени пред 4-5 години .. @eloves маскарата ја имаше во новогодишниот каталог во мини брошурата на орифлејм ама немав од кого да порачам .. не дека се пред 5 години
Па кога гледате дека некоја постирала слика со таква намера, игнорирајте, не и` ги кревајте акциите. Тоа ми беше муабетот, со коментарите за жал наместо да бидеме сфатени со најдобра намера, постигаме само спротивен ефект. Ignorance is the best punishment, не за џабе кажал некој паметен.
@Winter Lady не мислев на никого конкретно, не напоменав имиња ако гледаш . А и мислам @eloves еднаш напиша дека другарка ѝ си ги сликала порачките од авон о ги ставала овде, значи има и такви.
@naturally Да убаво гледам не сум слепа драга моја .. има и такви има и секакви хаха .. ама ова е форум и не треба да си замеруваме ако некој лазе најпрво самата себе се лазе .. позз