претежно кога патувам затоа што многу тешко по интернет сајтовите има еден од кој долго време нарачував www.allcosmeticswholesale.com ама претежно во солун белград или кога патувам
Среќа што е темата, инаку тешко дека некогаш ќе ги средев шминките. Сенки ретко користам, па во друга прилика, четките ја надополнувам колекцијата па такоџе во друга прилика.
@buba4e89 палетите ти се оригинал или од алиекспрес? Конкретно ме интресира за таа до гел ејлајнерот, со нуд нијанси и црна.
се сто имам е оригинал ако не можам да најдам оригинал воопшто не купувам може да ги нарачаш од feelunique.com таму ги има скоро сите
Не е тоа гел,туку светки на аура само што не се гледа. И да,таа е оригинал,ја добив на поклон.Само loracpro не е оригинал. Другото се е оригинал.
Сум го заборавила римелот (користам само еден и тоа на GR). Сликано е со блиц па малце се побледи боите. И, да, се е мое, иако сестра ми знае да украде по некој кармин.
Четки, огледалца, сунгерчиња (нешто како wanna be vanity desk) Течни пудри, коректори, фиксатори, прајмери Мочивчиња за очи/усни/веѓи, маскари за трепки/веѓи, коректори во боја, восок за веѓи Кармини, сјаеви за усни Руменила, бронзер, пудра во прав, хајлајтери Сенки за очи (во прав, течни, крем)
Не е бронзер, руменило е. Нијансата е Santa Rose и е ептен меко и пигментирано, имам навика да мешам со четката по руменилото за да фати боја а ова ќе го уништев за малку. Секојдневна нијанса, дава здрав изглед на лицето. Еве како изгледа:
Како со задоволна од тоа на Алверде за контурирање? Дали изгледа природно на лицето, оти вака гледам со топол подтон е.Лесно ли се бленда? Исто така ме интересира да не предизвикува проблеми на лицето, мислам во смисла на мозолчиња, акни? Те нападнав со прашања, сори.
Дека никад не можам да си погодам нијанса на пудра, со светла пудра изгледа за никаде (пример Revlon С/О 150) и затоа поретко го користам. Топла нијанса е и лесно може да се направиш како Oompa Loompa. Со потемна нијанса на пудра излегува мнооогу подобро и поприродно, лесно се бленда и досега ми нема предизвикано никаква несакана реакција.