Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашето козметичко катче (низ лични фотографии)

Дискусија во 'Лице' започната од girl1985, 14 февруари 2011.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.268
    Допаѓања:
    157.701
    И јас сакав тоа да искоментирам,ама ај викам погрешно да не бидам сфатена.Не разбирам како имате по 5-6 маскари кои имаат најкраток рок на траење...кога успевате да ги соберете и да ги потрошите.Јас имам две и тоа наизменично ги користам,не повеќе од два месеци,па и да има внатре,инсиситирам да ги фрлам,макар имале и уште малку.И се фрлам,ништо не чувам кога е старо,потрошено.Но,рака на срце,навистина прекрасни козметички катчиња имате!
    Нејсе,Марамка ако може да ми каже,што е тоа златестото во округла амбалажа,ми делува интересно и мултифункционално,каде може да го најдам и која марка е?!

На AnGeL4e009, LittlePinky, Elika и 4 други им се допаѓа ова.
  2. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Не знам дали видовте во темата четки за шминка. Би сакала ако знаете да ми кажете, бидејќи некоја од вас спомена дека некаде ги имало четките на Аура по цена од 350 денари, па се надевам би биле љубезни да ми кажете каде да зирнам! :angel:

Иначе ова што зборите за повеќе работи од ист тип. На пример, јас имам четири маскари ама само две користам активно :!: Другите две ги чувам ради четчињата кои ми се покажаа како одлични. Едната пак од четирите маскари ја добив гратис со пудра кога си купував, па затоа и ја имам дополнително во колекција. Инаку секогаш имам една до две максимум. Евентуално чувам потрошена ако ми била погодена четката или знам да го фрлам пакувањето и да ја исперам четката и да ја чувам (значи ако ептен ми се погодила). Сјаеви исто немам многу, неколку, еден безбоен, кафен, розев, и праскест. Руменилата исто тие неколку ги користам по потреба, едно е розево, едно е кафено, а едно е праскесто. Имам еден бронзер, од пудрите за лице баш четирите ги имам сликано. Лoреалот ми е при крај ама ми е малку потемен од мојата нијанса па ќе го дотрошам на пролет. Ревлонот го користам за специјални прилики а и мајками го користи. Буржоата за секојден и тоа најчесто серумот а обичниот ако сакам малце подобра покриеност. Си имам една камена пудра, две три сенки кои ретко ги користам. Кармини неколку исто ретко ги користам... и одприлика тоа е тоа. Некое моливче имам и тоа го купувам еднаш на сто години пошто не корисам многу моливи чуда. Ама кога ќе погледнам вака се на се, доста работи се, ама пак мерак ми е и уживам кога имам некој денар плус што сакам да го потрошам на козметика (или облека). Рака на срце, мора да признаам дека многу си сакам да трошам пари и на техника, па како да сум растргана на две страни во случајов. Па како на периоди ми иде, те по техника забегувам, те по облека и козметика. Купки или шампони пак не купувам кузнае колку. Еден шампон, една маска, една до две купки и толку. Исто со лицето, цел живот користам Нивеа, мијам лице со Бекутанче сапун, чистам лице со пантенол раствор или хлорамфеникол и толку! И ич немам потреба од специјални креми, барем сега за сега. :hai: :*

На Barbie-mwa и maca99 им се допаѓа ова.
  3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Girl, пишав и во тема бронзери, ама не си видела :D Убав е бронзерот од Аура?Го имам одамна видено ама ефтин многу ми се виде :lol:
    Што се однесува до маскарите и мене ми е чудно повеќе маскари истовремено.Јас си користам една цело време додека не се потроши(месец до два).А сјаеви немам буквално ниту еден, ич не ги сакам, си имам едно лабело проѕирно, најубаво ми е :D

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    26.376
    Јас сум колекционер на лабела :D Најискрено имам секакви, со вкус на кока кола, на спрајт, на ванила, Нивеа Цреша, чопстик цреша, обично сино.. Имам и со вкус на пиво... :tmi:
    За ништо од козметика немам мерак како за лабела и за купки :)

На LittlePinky, marama и girl1985 им се допаѓа ова.
  5. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Феминке, не сум видела :tmi: Ти одговорив. :*

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.762
    Mи се чини концептов на темава отиде во вода :( .убава тема со убав наслов-значи ставајте сликички. :!: не е битно што ви е пресушено,што не.зш се правдате не ми е јасно :?: ???
    ставете си сликички од она што најмногу го сакате и користите и готова работа. ;) а кој не сака да стави слики немора и нека не ја чита темава! јас ќе ставам сликички и избвинете што можеби забегав од темава :wasntme:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Тачно! Ајде сега да се вратиме на темава. Без офтопици кој колку имал и што имал! Кој што купил - тоа има! И ондак то! :*

8. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Јас сум на лакови баш преска ги броев имам 62 и тоа не се исушени. А инаку секој ден се канам да сликам и да го ставам моето козметичко катче ама се некако немам време ама наскоро ќе ставам

На KuklickaSk и girl1985 им се допаѓа ова.
  9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    грл видов дека ја купи камената пудра од боржуа,и како ти се допага? ^_^ Jас вчера кога одевме нагости си реков ај пак ке си ставам,немав ставено долго време и прекрасна е :x посебно кога се брзаш,ти врши работа,и така јас не користам течна пудра,имам една за случај мозолчиња нападнат :D а и сјајот од боржуа го имам ако е тој,иста нијанса :)

10. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Колку шминки на едно место :D Јас нема со што да се пофалам... Немам мн шминки, ретко се шминкам. И кога се шминкам, ставам само пудра, римел и сјај за усни. Ама затоа обожавам млека за тело и креми. Сите користите супер шминки, додека јас и тие што ги имам не се нешто позната марка :worried:

11. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Преубава е! И навистина има ок цена. Пред неа користев на Seventeen ама мора да признаам дека оваа е дааалеку далеку подобра а се разликуваа во сто и нешто денари. Уште еднаш ќе кажам, презадоволна сум, а особено е добар ефектот кога наместо со сунѓерчето, ќе ја нанесам со четка. :inlove:

12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Грл ти да си побараш попуст во Буржоа! ;)

Инаку да се надоврзам, конкретно муабетот за маскарите го забележав, затоа што маскарите ми се фетиш :)
    Секогаш имам 2 - 3 кои се актуелни и си ги мењам. Останатите се маскари со кои сум била задоволна, исчистени, истрошени и ги брцам во обична жљ маскара, чисто за да го употребам четчето.
    А секое е различно, за виткање, за одделување, за не знам што...итн итн.
    Епа ете. Колекционер на маскари сум, шта да радим. А ова финтава со четките е добра, пробајте.

А колку што разбрав темава е и за давање совети. Може некој се мисли дали да си купи баш тоа или она - па имајќи можност да погледне во другите катчиња може да си праша чисто да знае дали се исплати да се инвестира.

Така да, јесте да - жени ко жени може сакаме да се прчиме, но пред се жени ко жени, барем кога е козметика во прашање, сакаме да ѕирнеме и пробаме што има кај „другарката“ и да размениме искуства.
    Не знам како вие, ама јас обожавам кога одам кај другарки да им чачкам у козметиките и шминките :tmi:
    Оние блиските ме знаат и не им пречи и истото им е на располагање кај мене. Што да правам, сакам бои и сакам да разгледувам вакви работи исто колку што обожавам да им ги разгледувам најновите колекции на купени книги.

That's me ;)

13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.354
    Овие се работите што ги користам снајчесто,а лакчиња немам на сликиве зошто сите освен проѕирното ги фрлив,решив скрос нови да купам :lol: Немам многу работи и немам скапа козметика ама тоа што го имам го сликав

Прикачени фајлови:

• DSC01931.JPG
      DSC01931.JPG
      Големина на фајлот:
      242,8 KB
      Прегледи:
      628
    • DSC01934.JPG
      DSC01934.JPG
      Големина на фајлот:
      221,2 KB
      Прегледи:
      627
    • DSC01935.JPG
      DSC01935.JPG
      Големина на фајлот:
      246,1 KB
      Прегледи:
      627
    На eloves, AnGeL4e009, LittlePinky и 8 други им се допаѓа ова.
  14. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Го имам истото :lol:

15. T.vampire

T.vampire Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    55
    сликите се старички
    се извинувам за квалитетот на сликите :worried:

Прикачени фајлови:

• Photo 8592.jpg
      Photo 8592.jpg
      Големина на фајлот:
      260,6 KB
      Прегледи:
      545
    • Photo 8591.jpg
      Photo 8591.jpg
      Големина на фајлот:
      219 KB
      Прегледи:
      544
    • Photo 8596.jpg
      Photo 8596.jpg
      Големина на фајлот:
      213,3 KB
      Прегледи:
      543
    • Photo 8590.jpg
      Photo 8590.jpg
      Големина на фајлот:
      217,4 KB
      Прегледи:
      543
    • Photo 8593.jpg
      Photo 8593.jpg
      Големина на фајлот:
      199,8 KB
      Прегледи:
      542
    На eloves, AnGeL4e009, frutini и 3 други им се допаѓа ова.
  16. T.vampire

T.vampire Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    55
    ....

Прикачени фајлови:

• Photo 8595.jpg
      Photo 8595.jpg
      Големина на фајлот:
      246,7 KB
      Прегледи:
      507
    • Photo 8594.jpg
      Photo 8594.jpg
      Големина на фајлот:
      210,2 KB
      Прегледи:
      508
    На eloves, Strumfeta93 и girl1985 им се допаѓа ова.
  17. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794

Прикачени фајлови:

• IMG00458.jpg
      IMG00458.jpg
      Големина на фајлот:
      85,3 KB
      Прегледи:
      502
    • IMG00460.jpg
      IMG00460.jpg
      Големина на фајлот:
      129,3 KB
      Прегледи:
      499
    • IMG00463.jpg
      IMG00463.jpg
      Големина на фајлот:
      142,3 KB
      Прегледи:
      502
    • IMG00467.jpg
      IMG00467.jpg
      Големина на фајлот:
      188,1 KB
      Прегледи:
      500
    • IMG00465.jpg
      IMG00465.jpg
      Големина на фајлот:
      112,9 KB
      Прегледи:
      498
    На Beauchamp, Phyramide, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794

Прикачени фајлови:

• IMG00466.jpg
      IMG00466.jpg
      Големина на фајлот:
      159,9 KB
      Прегледи:
      463
    На AnGeL4e009, Beauchamp, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.268
    Допаѓања:
    157.701
    И јас чепкам по туѓа козметика и мене не ме прифаќаат,мене ми викаат. :( А мене ми е интересно,плус од инает,плус од мерак сепак си чепкам. :rofl:
    Инаку,не беше за мрчење муабетот,беше тоа дека сме страшно нерационални.Јас немам фетиши,едно време купував работи за уста,сјаеви,кармини,лабела,ама сфатив дека ме нервира таа моја навика,а паралелно не ги користам и ги дадов по внуките,комшичињата и братучетките,нешто мајка ми доби и така,а сега...па сега,гледам да сум рационална и сум по упорна потрага за пудра која ми одговара и дава природен ефект и толку. :D
    Се мислам дали да сликам и јас...ама...шубе ми е.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    Shelea и ти го имаш парфемот од BVLGARI.. ме интересира ако го купи скоро колку му е сега цената.. прекрасен е...

и јас го имав ама ми го фрлија на аеродром :( глупава јас наместо да го ставам во куфер си го оставив во ташна..