Не нормалната е и никако немој оваа да ја земеш не одговара на мрсна кожА, оваа никако не можам да ја дотрошам многу ми ја мрсни кожата. А инаку многу убаво изгледа на почдток нанесена ниту една пора не се познава и убава покривност дава ама после 1 час целата светам. @buba4e89 Сеуште ја тестирам ама вака добра ми е многу, за разлика од таа од Аура оваа ич не ми го суши лицево и некако подолго ми трАе а и супер е за 'baking' техника затоа што како што напишав погоре не ја суши кожата. Ја купив 300-350 не ми текнува баш.
Темава многу ми се допаѓа и ме испириравте да направам и јас вакво нешто. Па денес си направив пост на блогот за мојата колекција на лакови за нокти, и сакам да ја споделам и тука. Ви оставам и линк до постот http://mymakeupbagm.blogspot.mk/2016/09/my-nail-polish-collection.html
Golden rose Matt дефинитивнo траат многу, исто и rich color и color expert од Golden rose, а исто така доста трајни се и Аура extra long lasting.
@koritsaki ако може напиши ми споредба помеѓу двете пудри на Боржуа. Ме интересира која е попокривна и потрајна.
@Elence93 Air mat на Буржуа е мат и попокривна и е наменета за мрсна кожа , додека Хелти микс е со dewy финиш и е наменета за нормална до сува кожа.