Мене ми се супер. Сега ќе правам список кои ги немам. 8 часа чим стојат... Ама реклама им удрив, заслужив бар 1 гратис.
Еве го и моето козметичко катче Парфеми. За нега на тело. Шминките Пробав да ги доловам нијансите на кармините
Новата палета од Карли Бајбел.. Мегаа . Преубава. Супер пигментирани боите. Ја дочекав во ДМ И ете го моето катче за шминкање .
После чистката, каде што имаше кармини буквално од 2007ма, ова е тоа што ми е ново или највеќе користам. Креми за лице, гелови за туширање, шампони, дезодоранси, не сликав. Кој ќе ти збира по када.
Како си задоволна од Smashbox базата? На попуст е 50% па се мислам да си ја купам, ама незнам дали е добра.
Од конкретната, на сликата, сум презадоволна. Јас имам сува и осетлива кожа, и дава на кожата некоја мазност и лифтинг ефект. Пудрата добро се нанесува врз неа.
Мешам 2 бои за да ја добијам мојата и немам приметено дека оксидира. Покривноста не е огромна, али може да се надогради. Не е тешка на лицето, не и не се собира во линиите. Нијансиве што ги имам јас не маваат на розево што ептен ми се свиѓа и стварно сум многу задоволна. Единствена маана е мирисот на пудрава. Смрди у буквална смисла на зборот. Едит: заборавив да кажм дека имам екстремно мрсна кожа и ниедна пудра што сум ја пробала до сега не останала мат цел ден, па ни оваа..
Кои поточно? Оти од различни линии се, половина од вториот ред, целиот трет и четврти се на ГР а и некои од тие на страна.