Вашиот воспитен стил

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 14 јануари 2018.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Ovde se pronajdov najvekje od pricina sto , mu davam na sinko zadaci sto se soodvetni na negova vozrast . Koga ke napravi belja znam da go iskaram malku , mu kazuvam deka ke mu se nalutam ako pravi taka cesto . Za cvrsta kontrola , sega za sega ne e tolku cvrsta ,bidejki nema potreba seuste e mal , ponatamu ,mkoga kje pocne so uciliste veruvam deka ke postavam pocvrsta kontrola od momentalnata .

Dodeka pak jas , mislam od moja gledna tocka ,kako da sum porasnata vo ИНДИФЕРЕНТЕН stil . Sekogas ja osekjav onaa hladnoca od mojte . Mozebi toa taka mi izgledalo poradi nivnata prezafatenost , od jutra do sutra na rabota , gi gledav samo 10 minuti pred spienje i tolku . Kako rastev ,majka mi ja ostavi ednata rabota i imase povekje vreme za mene , ama jas vekje porasnav bez da sozdadam bliskost so nea , pa posledica na toa e sto i den denes ne i kazuvam mnogu raboti . Mozebi poinaku bi bilo ako bese do mene koga trgnav na uciliste , koga prv pat fativ decko , koga bev psihicki maltretirana od soucenici ...Ona mi se doblizi koga bev vo pubertet , a site znaeme kakvi se tinejdzerite ,pa taka i jas . Tezok karakter , teranje po svoe i mnogu laden odnos so niv . Kako da ne mi bea roditeli .

2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.836
    Допаѓања:
    3.183
    Пермисивен е кај мене :))))) Ваљда?

Ау, едитирав зашто пишав мислење поврзано со мојот ЛИЧЕН стил, од проста причина што некако сум прочитал дека станува збор за ВАШИОТ ЖИВОТЕН СТИЛ :)))

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Чекај твоите се уште бебиња. Како поинаку би се однесувал некој со бебиња освен пермисивно.

Реално, дете пред полни 3 години неможеш баш да го воспитуваш на начин на кој што сакаш. Јас сеуште немам стил, уште учам. Не сакам моето дете да расте без покажување љубов, но сакам и да биде под контрола, да си ги почитува родителите. Ќе видиме.

На PUPICA, Lolipop23, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Дефинитивно, пермисивен.
    Не ме бива за поставување граници.
    А и од искуство, мене оти ми поставуваа, сенкир ги почитував. |(

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.637
    Допаѓања:
    37.107
    Во различни ситуации, различен стил употребуваме :) .
    Мора да се прилагодуваме на условите, односот, ситуацијата во која се наоѓаме.
    Никогаш не сум сакала и нема да дозволам само еден да ,,тропа,, со рака на маса, а сите други да се тресат од страв.
    Да се поставува граница, да, со една цел да не се дозволува размазеност и разгаленост до степен на лигавење, искористување и изживување од страна на детето.

На NarCis@ и marchi-cool им се допаѓа ова.