Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашиот однос со школски/колешки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Maroon5, 17 април 2013.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.020
    Едноставно би и рекла да си направи сама. Не си и слугинка

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не е коректно ни газдарица ако беше.
    Ќе и кажеш не сум јас овде дојдена за кафе да ти варам.
    Или пожалете се кај нејзиниот надреден ако ве малтретира.
    Освен тие две работи нема што друго да се направи освен да си најдеш друга работа, таков ни е менталитетот.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Не би и правела, ќе ја игнорирам.
    Ако си вработена како кафе-куварка тоа ти е работа, ама ако си сестра не ти е должност да и правиш кафе на докторката.
    Следен пат кога ќе побара, речи и демек на шала ај докторке вие направете сега да видиме какво кафе правите.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. beatrice007

beatrice007 Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    17
    Проблемот е што колешките ја научиле така и така мислат дека треба, а ако се пожалам на газдите мислам ќе нема ефект блиски се со неа. Хаос.

5. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.908
    Во никој случај не е коректно ако е кажано како наредба. И тоа што викаш што го остава филџанот. И тоа што никогаш таа не вари за вас кафе. Но мислам и дека нема да има ефект што и да и речеш, дали директно или индректно зошто таквите ко неа искомплексирани возвишени нема да те сфатат. Јас би продолжила да варам кафе, ете мене лично не ми смета и не ми е некоја работа. Ако тебе толку ти смета, барем почни да го правиш такво какво што не го сака да го пие, ставај малку кафе, прави го ко вода, барем нервирај ја и ти :D

6. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Исто како и другите. Зошто ти да се замеруваш со нејзе? Зошто другите не и' приречат па сега ти да ја исправаш? Големо чудо ако не измила. Стопати ќе измијам по нејзе, ама нема да се замерам. Не од страв, туку не знаеш како ќе се заврти ситуацијата. Играј паметно.

7. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Искрено не би и правела кафе. Остави ги советите дека не би му пречело да измиат и да варат кафе. Ако сакаат и дома нека одат да и чистат. Од такви лижачи од луѓе сме до овде дојдени некој да мисли што сака да прави со нас. Наредно не и вари кафе, а и филџанот кај што го има остаено таму ќе си го најди.