Вашиот однос со школски/колешки

Discussion in 'Општи дискусии' started by Maroon5, Apr 17, 2013.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Едноставно би и рекла да си направи сама. Не си и слугинка

Snowflake97 likes this.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Не е коректно ни газдарица ако беше.
    Ќе и кажеш не сум јас овде дојдена за кафе да ти варам.
    Или пожалете се кај нејзиниот надреден ако ве малтретира.
    Освен тие две работи нема што друго да се направи освен да си најдеш друга работа, таков ни е менталитетот.

L.i.n.a.a likes this.
  3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Не би и правела, ќе ја игнорирам.
    Ако си вработена како кафе-куварка тоа ти е работа, ама ако си сестра не ти е должност да и правиш кафе на докторката.
    Следен пат кога ќе побара, речи и демек на шала ај докторке вие направете сега да видиме какво кафе правите.

L.i.n.a.a likes this.
  4. beatrice007

beatrice007 Нов член

Проблемот е што колешките ја научиле така и така мислат дека треба, а ако се пожалам на газдите мислам ќе нема ефект блиски се со неа. Хаос.

5. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Во никој случај не е коректно ако е кажано како наредба. И тоа што викаш што го остава филџанот. И тоа што никогаш таа не вари за вас кафе. Но мислам и дека нема да има ефект што и да и речеш, дали директно или индректно зошто таквите ко неа искомплексирани возвишени нема да те сфатат. Јас би продолжила да варам кафе, ете мене лично не ми смета и не ми е некоја работа. Ако тебе толку ти смета, барем почни да го правиш такво какво што не го сака да го пие, ставај малку кафе, прави го ко вода, барем нервирај ја и ти :D

6. prashinka

prashinka Истакнат член

Исто како и другите. Зошто ти да се замеруваш со нејзе? Зошто другите не и' приречат па сега ти да ја исправаш? Големо чудо ако не измила. Стопати ќе измијам по нејзе, ама нема да се замерам. Не од страв, туку не знаеш како ќе се заврти ситуацијата. Играј паметно.

7. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Искрено не би и правела кафе. Остави ги советите дека не би му пречело да измиат и да варат кафе. Ако сакаат и дома нека одат да и чистат. Од такви лижачи од луѓе сме до овде дојдени некој да мисли што сака да прави со нас. Наредно не и вари кафе, а и филџанот кај што го има остаено таму ќе си го најди.