Јас користам рексона, гарниер, фа и не ми се омилени дека никој од нив не ми помага, не знам дали сум единствена, користам и од 48h и од 72h... Дали некој знае некој дезодоранс или ролон кој ке може да ми помогне да не мирисам веќе, аман..
Со оглед на тоа дека сите користиме дезедоранси/стикови а се преполни со штетни состојки (како парбен,алуминиум) ме интересира совет за некоја алтернатива која ќе е поздрава.. Нешто прочитав за на алверде дека имаат дезедоранси,а и ме интересира искуство со таа фирма од некој кој го погледнал составот и се разбира малку повеќе од мене,бидејки производите се релативно евтини а сите знаеме дека органската козметика е бајаги поскапа..
Последниве години ич не сакам да користам дезодоранси, некако не ми се трајни, но за роденден добив поклон дезодоранс од B.U. па еве би ги издвоила тие како поубави и можеби во моментов омилени. Сепак парфем си е парфем.
Порано го користев нивеа зелениот, energy fresh. Потоа го сменив за dove. Причината беше разликата во цената затоа што низ сите маркети можат да се најдат за 95 денари. Е сега ми е чудно затоа што dove се поскапи накај 200 ден и незнам што е разликата што некаде се наоѓаат за 95. Ја разгледав амбалажата, има некои разлики во тие знакчињата, на некои е наведено потекло а на некои не. Незнам за што се работи ама ми стана шубе да ги користам....
Девојки, едно прашање Дали некоја од вас го има видено во некоја продавница дезодорансов? Омилен ми беше ама сега никаде не можам да го најдам...