Јас не се секевам , но мајка ми ми кажувала дека прв збор ми бил АПЦЕ (врапче) Сме имале папагалче дома и било пуштено од кафезот , сум довикувала по него
Јас не се сеќавам секако,но мајками ми кажуваше дека мојот прв збор бил БАБА А за зборот што го паметам беше АКАКА(што ми значело ракија)секогаш кога ќе пиеле сум кажувала со прт и сум викала АКАКА
искрено не паметам хД ...по кажувања првиот збор ми бил МАМА аа иначе јас го паметам љушика или уљушка (вилушка)
Не знам за мене, веројатно нешто стандардно, ама знам дека на брат ми меѓу првите зборови му биле множество и функции Мајка ми уште студирала кога бил бебе, па му читала на глас
Оу, па ни на крај памет не ми текнало да ја прашам вакво нешто мајка ми Мислам дека мама, ми било првиот збор. Како прво дете, она била многу приврзана со мене, па изгледа и желба и било тоа да ми биде првиот збор. Па после следувале фалења фалења
Првиот збор ми бил ТАТО, сум била претерано зборлеста, на неполна година ме има снимано како пеам песни, раскажувам приказни, сите можни реклами сум ги знаела напамет... татко ми ме викал режија
Кај мене мајка ми не се сеќава кој ми бил првиот збор, бидејќи на 9месеци сум почнала да одам, а пак многу касно сум почнала да зборувам, на година и неколку месеци ама затоа сега уста не затварам само да се мелело нешто и тоа што треба и тоа што не треба. Иначе ми имаат кажувано дека за 10денари сум викала дидарка, за кечап-баба витаминка, за подрум-ботун а прашајте ме како сум кажаувала ОТОРИНГОЛАРИНГОЛОГИЈА(се извинувам ако не е точно напишано поправетеме )
Какам , коа ми кажа мајка ми паднав од смеење ! Инаку не сум била многу зборлеста како мала, у принцип сум била многу тивко детенце, за разлика од сега
Мојот прв збор бил БРРРРРР сто значело ВОДА таква сум јас креативна до ден денес дој разбери ме ако си јак
јас може поради здраствени проблеми не сум проодела до својата 2 година ама затоа сум се родила со коса, заби и голема желба за зборење хахаха