Мојот прв збор бил баба . Сум почнала да зборувам на 9 месеци и што е најинтересно за фрижидер сум викала џинџидер !!
Не се сеќавам кој збор ми бил прв, знам дека сум ги изговарала зборовите точно, НО не сум зборувала, сум пеела
Не се сеќавам кој беше мојот прв збор,па малечка сум била тогаш ,а и наискрено па никогаш не сум ги прашала моите родители кој бил мојот прв збор.
мама и после тоа јоје (за моето име) и од тогаш се знаело дека ке бидам талент за зборење дој соприме ако можеш
За мојот прв збор имало караници по дома, а бил „бабо“. Ме чувала мајка ми, а вујна ми била на гости. Јас сум гугала нешто на мојот измислен јазик, класкјдјјои, и кога одеднаш сум се свртела накај мајка ми и „Бабооо“. Мајка ми почнала да плаче, дека со баба ми(свекрва и) и не се сакале нешто особено, но вујна ми е влаинка и и кажала дека Баба на влашки било Мама. Жива среќна мајка ми, напредно дете има, уште не прозборело знае јазици , едвај дочекала да се врати татко ми од работа. Кога се вратил, дискусијата течела некако вака: -ХХХ Најубава прозборе...Ме викна -Леле навистина, тебе те викна? -Да, да, не баш мамо но на Влашки, рече Бабо -Е сеа на Влашки, на Албански ме викнала мене, Баби кај нив е Татко... И им почнала расправија, ги чула баба ми од другата соба,дознала што е работата, дошла ме избацила и ми дала пари како подарок, за прво изговорениот збор а моиве сакале нејкеле се помириле дека сум викнала по неа, а не по нив .