Незз точно кој ми бил прв збор, мислам мама Само знам дека први така чуден збор ми бил дитка. Со недели се чуделе што ми значи тоа, за на крај да свателе дека ми значело ПАТЕНТ! хахаха Иначе презборливо дете сум била не сум имала срам од никого. Сум прозборела на 6 месеци
Мојата прва братучетка Ана многу се радувала кога сум се родила.Постојано била кај нас. Јас цело време сум била со неа. Резултатот е - ни мама ни тато . АНА !
Ја прашав мајка ми, не се сеќава . Ама бил нешто во стилот: мама, тата, баба и слично. А на првата реченица, онака цела склопена без посериозни лапсузи, се сеќава. Сум имала година и пет-шест месеца. Јас лежам на фотелја, одпозади доаѓа брат ми и почнува да ме ниша лево - десно. И all of a sudden: Мама, гадов ќе ме пев'ти (преврти). Спојлер И не престанавме да се тепаме во следните десет години.
ја прашав мама но не се сеќава но рече сигурно бил мама тато или баба и .....секако во првите зборови ми бил и зборот ЧАЈЧЕ и мн мн сум го користела овај збор како и други зборови со Ч. до буквава ќе да е
Благодарам на објаснувањево, видиш мене не ми текна на тој факт дека треба да прашам некој друг, се си мислев дека сама требаше да ми текне.А бе типична плавуша сум ти ја.ЈБГ тоа е тоа!!! Фала уште еднаш.
Гугу - но нели не се рачуна за збор, па после Мама и третото Папо. Папагалски сум пеела папо папо папо се додека не ме наранат Од мала, па напастче