Девојки имам една пријателка која има еден проблем. Пробувале да имаат односи со дечко и, но болката неможела да ја издржи и прекинале. Е сега не знам дали да ја советувам да пробаат да користат лубрикант или кондом првиот пат за полесно да се лизга...можеби поради тоа нема да ја боли толку? Што велите вие?? - Немој да згрешам, да му ја расипам уште толку работата на девојчето. :?
Кондом секако ќе биде потребен, без разлика дали се работи за прв пат, потребен е за заштита од СПБ ако не за друго. А со лубрикант јес да ќе биде повлажно и полесно ќе „лизга“, ама да ја намали болката не верувам. Можеби минимално, поради тоа што, as I mentioned before - ќе биде доволно навлажнета.
Се случи кога бев 3та година средно на почетокот, 19ти септември, а имав 16ипол. Со тогашниот дечко одевме 3 месеци, и бевме убедени дека сакаме да го направиме тоа. Многу се сакавме А се почна на шала, онака низ муабет, и еден ден се случи спонтано, кај мене дома, пред да одиме на школо. Тој ден едвај седев на столчето,многу ме болеше и за време на односот а и после тоа. Едвај ме скина, многу тегав химен сум имала сигурно Ставив влошка за секој случај, си мислев ќе ми тече крв, но само 2-3 капки имав. Ама затоа вториот пат кога имавме односи, беше исто ко некое јаре да заклале. Јас целата крв, тој бетер. Се си мислам дека всушност вториот обид беше успешен. 3 дена носев влошка. Тој ми беше прв, јас му бев прва. Врсници, појма си немавме што и како треба. Морам да признаам дека беше многу нежен и внимателен. Сепак, мислам дека избрзав. Можев и требаше да почекам барем уште некое време. Не ради врската или дечкото, туку ради самата себе. Мала бев. Ама бидна веќе работата
Го прочитав ова на една страница од здравство... Нормален полов однос и дефлорација се можни кај девојчиња најрано од 12 години. Помеѓу 10-12 години половиот однос е ретко извидлив, а пред 9-10 години обично е невозможно поради неразвиеност на половите органи. дали е точно дека од 12 година е можно затоа што тогаш кај некои девојчиња е и првата мнс?...
ееххх.. јас се пронајдов во твојата приказна До негде .. Ние пред еден месец пробавме со дечкоми па се тоа прв пат блалбааа... (сфеќи, розии, музиики... и со кондом)и по кратко опуштање се решивме( затоа што правевме муабет и пред тоа,па сеа демек озбилно ) арнооо амааа мене мнооогуу ме заболе откогаа влеззе по внатре , јака болка дури мислев дека мии се стегннаа јајниците(она како пред добивање) па самоо ме гушна и запревме( ке пробаме др пат). е Сеа помина се јас се плашев за др пат .. ама се опуштивме повторно ( и повторно не толку доволно ) и истата де слатка де ПРЕЈАКА полка и пак застанавмее.Крвв невидов воопшто. СЕга Далии ова сее е поради Неопуштеноста од моја стрр поради болкатаа,дали е во ред.. или незнаам. се прашувам до кога вакаа.. дали е во ред така што запираме? или треба да се оди до крајј да Влеззе за да се скини и да се намили тензијата. пооомош плс
феминнкии некој за мислењее.. ме интересира далии е таа таа болка или несто соосем десетоо .. Ви благодараамм однапредд
сакам да прашам нешто, малку ми е смешно али морам, како се спремивте за првиот секс, доле , хмм, мислам средено се да биде, да не мириса ми е страв..??
Одржувај си ти хигиена редовна и немаш потреба да се потресуваш дали ќе мириса или не. И мирисот доле е природна појава, а и партнерот сигурно нема да бара да мириса на лаванди.
Болката е индивидуална. Јас на пример многу се плашев како ќе биде, колкава е болката и по форумов замарав, ама па не осетив никаква болка, само маало пецкање, така да немај страв, само опуштено
Имав прв пат секс пред неколку дена и сега ми касни..имам читано дека е нормално тоа ама шознам..самата психа те утепува инаку се беше средено , издепилирано , избањано нема потреба од страв не боли воопшто
Беше тоа 22 јули 2011 на трета среќа со малку крв и многу болка. Цела се тресев од страв дечко ми само ми се смееше оти се тресев како желе.
хм мојот прв секс беше пред 2 и пол години, попрецизно, крајот на јули 2010 година Во почетокот ми беше многу страв, најнормално. Батево полека се обидуваше да навлези хаха, ама таа болка нема никогаш да ја заборавам, не беше голема ама беше незаборавна, го држев за колкови и не му дозволував хахахахх се стегав многу хахахххахха... Веќе наредниот пат, истиот ден, се беше во ред
Ја немав таа среќа во животот да ја почуствувам болката на кинењето, ама затоа првиот пат си го паметам и ке си го паметам него и тоа цел живот без разлика дали тој верува или не.Еден и единствен е.
еве и јас решив да раскажам за моето прво искуство .. можеби ќе ви звучи малку смешно но јас чекав се до брак. значи пред две години.. бев малку исплашена но чувството беше прекрасно и секогаш ќе го паметам бидејќи само еднаш можеме да го почуствуваме тоа
Jas odam so decko mi 6 meseci i toj saka da imame odnosi.Kako i da e denovive ke imame a mene bidejki ke mi bide prv pat sakav da prasam kolku minuti otprilika trae prviot seks?Bidejki boli pretpostavuvam deka trae pokratko?
зависи од тебе, ако можиш да ја истрпиш таа болка нема да трае долго, а ако неможиш ќе помини време хехехехе дури да се договорите, сеа? е не почекај сеа ме боли хехеххе така беше кај мене.. земи си влажни да не има крв, за секој случај, кај мене немаше ни капка крв
Прв пат на 17 год.. сеа не дека нешо постар а иначе гледам дека некои прашуваат дали боли.. не боли доколку сте опуштени и спремни за та работа