Имам 19 години што туку наполнати се уште не сум била интимна со никого. Е сега моментално се гледам со еден дечко...и знаете дека после одреден период на гледање дека си доаѓа таа работа Јас сум цела збунета буквално бидејќи сум неискусна и ми се чини дека ке стојам ко некој дебил ќе дремам не ќе знам што да направам во тој момент како да се понашам. Пак уште кога ке му кажам дека сум невина ми се темни пред очите ми се чини дека ќе ми се изнасмее бидејќи нели во денешно време тоа е "срамота" и дека ќе се изглупирам Не дека не сум спремна знам како одат отприлика тие работи само се осеќам глупо од помислата дека не сум искусна и дека не ќе знам како да се " понашам" во тој момент. Некој совет од вас поискусните?
Не е срамота ако си невина и јас првиот секс го имав на 19 години и ниту во еден момент не помислив дека е срамота што сум невина на толку години.Така да опушти се кажи му нема потреба од никакви грижи верувам дека се ќе испадне како што треба.
Како бе невина на 19 години? Леле бруки, резил.. нема врска, види вака, не се нервирај заради тоа, се дешава луѓе да немаат секс до 19 години. Не си ни прва, ни последна. Ќе мора да се помириш и пресрамиш од тоа. Имаш неколку опции, на пример можеш да го излажеш дека имаш 14 години и затоа си невина. Ваљда не е до толку срамота ако до 14 години некоја е невина. Друго, за да не се обрукаш, можеш да му кажеш дека си имала некои здравствени проблеми заради кои не си можела да имаш секс до 19 години. Трето, можеш да кажеш дека не си невина, а потоа можеш да кажеш дека имаш некое вагинално крварење. Ајде, како и да е, ќе се пресрамиш некако. Среќно
^ ха-ха многу смешно. @ShineDiamond не се замарај со толку ситници. Воопшто нема потреба за срам дека си немала односи досега, ни пак има потреба за да се правдаш или лажеш. Ако се плашиш како ќе биде, ако се срамиш да му кажеш дека си невина, тогаш размисли дали е ТОЈ вистинскиот со кого сакаш да имаш прв пат секс. Со некој што сакаш да го направиш тоа, треба да си опуштена и слободна, а не да се плашиш како ќе реагира.
Зошто да ти се смее? Треба да го цени тоа. Не е ништо страшно, ни срамно што си невина на 19 години. Инаку за сексот, нема тука инструкции, остави нека биде спонтано, да си течат работите сами по себе, прави така како што се чувствуваш, нема да погрешиш.
Ви благодарам на сите што одвоивте време за одговор искрено ми помогнавте на некој начин да не се осеќам толку стегната и испаничена дечкото баш напротив не е таков што би се смеел на тоа ама јас си имам некој комплекси од самата средина во која живеам дека мораш тоа да го направиш до 18 годишна возраст ако не е до тогаш ти си глупава,заостаната и се то а нема врска тоа едноставно несакаш со секој тоа да го направиш колку да кажеш дека еј и јас имав секс или не сум невина,сепак фала ви уште еднаш ке пробам да применам .
Не дека ми е товар само секој не размислува ко мене дека тоа не треба да го направиш со секој и дека нема врска самата возраст
Па и во тоа е убавото, што не размислува секој како тебе. Не се замарај со глупости, ако сметаш дека треба сега и со него, терај.
Ич немаш потреба да се грижиш или да размислуваш за тоа како размислуаат другите. Невиноста си е твоја и ти ќе решиш кога и со кого ќе ја изгубиш.
Господе боже зарем има и такви места?? МОРАШ да ја изгубиш до 18 год , во вистинска смисла МОРАШ???.......ИЛИ... ИЛИ МОРАШ само затоа што некој ке ти рече ГЛУПАВА си и ЗАОСТАНАТА.....
Еј @ShineDiamond уживај, имаш 19 не 29. Па и 29 да се океј, ако сакаш и на 29 ќе ја изгубиш. Твој живот, твое право остај друг што ќе рече. Тој што ќе те сака секако ќе те сака
Во слична ситуација сум (инаку имам 20 за некој месец па и 21) само што не размислував како тебе дека ке ми се смее или не кога ќе му кажам(ко му кажав не се смееше го прифати најнормално)и мислам дека ме гледа со малку поинакви очи (во позитивна смисла) бидејќи на наши години ретко се наоѓа некоја која не запливала во "оние" води...така да уживај се ќе и дојди спонтано...и јас размислувам што ли ќе правам како и слично.но како што кажав само по себе ќе бидне исто како и првиот бакнеж и затоа многу не му ја мислам
Прво и прво имаш само 19 години а не 30/40. Второ, ако ме прашуваш мене, не е срамота ти што си невина на 19 туку срамота е за оние кои не се на 14 и 15. Баш твојата возраст ми е сосема нормална за започнување на односи. На дораснато и сериозно машко нормално дека не му пречи ако девојката е невина. А и не знам каква пречка има тука, и сексот се учи и се усовршува со текот на времето како и се останато.
Devojko razmisluvaj so mozok. Tvoe e teloto I koga emocionalno si spremna I psihichki togas ke imash sex .Nemas potreba da lazes bilo kogo I da se prepravas ili da se sexas samo za da bidesh in. Sexot e povrzan so emocija I samo togash mozes da ja pocuvstvuvas potpolnata razmena Na energii. Ako te saka momceto ke razbere I ke bide vnimatelen PRI prviot odnos ako ne , posle odnosot nema ni mob da svrti I ke si mislis u glava deka ne te biva I nesto sizgreshila.Da ne ti e gajle dali site Na 19 se sexaat ili ne.Tvoe telo tvoi odluki no I odgovornosti za ponatamoshni posledici.