Болен.Ама секогаш ќе го помнам. Преубаво беше.Емоции, страст, љубов, со личноста што ја сакам.Нема поубаво.
Здраво девојки, ја читав оваа тема па решив да пишам и јас, да ми дадете совет шо да правам. Јас имам 20 години, и до сега сум немала сексуален однос, неодамна се запознав со еден дечко кој страшно ме привлекува и ме тера да мислам на тоа, да имам потреба за секс, истовремено ние не сме ни заедно, тој сака само да бидеме friends with benefits, доколку може дајте ми некој совет во врска со ова, шо да правам, дали е паметно баш со него да биде тој прв пат ?
Ти самата си знаеш со кого ќе ја изгубиш невиноста. А тоа што типот сака само секс со тебе е друга тема, и ако си спремна за секс, тогаш терај, ако не барај си момче за посериозна врска и да си општите љубов односно сексуални односи.
Тоа си е твое право, ако ти така одговара и ако така сакаш ние не можеме ништо сепак ти си одлучуваш, ти ја губиш невиноста.
Да, така е, сум излегувала со 3-4 до сеа и ниту еден не ме привлекувал како овој, дури со последниот раскинав дека ме напнуваше секс да имаме, а ја не сакав.
Ако ти е важно првиот секс да ти биде од љубов, со некој со кој ќе делиш и страст и емоции, би ти рекла да го одбиеш и да си најдеш друг. Евентуално да се обидеш со типот да излегувате заедно, можеби ќе го промени мислењето, што не верувам, ама се' е можно.
Долго се мислев шо да правам, тој и сам ми рече да размислам каква и одлука да донесам ќе ме разбере.
Јас не можам да ти кажам што да правиш. Мене лично ми беше важно првиот секс да не биде со кого било, само затоа што мора да се случи. Размисли си дали вреди типов за тоа. Ако вреди, зошто да не? Ама ако не вреди... Само едно ќе те советувам - немој да имаш секс со него со надеж дека можеби ќе го промени мислењето, т.е дека ќе посака нешто повеќе од friends with benefits. Нема да го стори тоа. Мажите генерално не менуваат мислење за такви работи.
Jas po prviot seks dobiv menstruacija vo razmak od dva časa , i den denes ne mi e jasno dali bev seušte nevina pred da go imam vtoriot odnos ili ne ( dečkoto so koj imav prv odnos se mačeše podolgo vreme da me" skine " i izgleda ne uspeal ) , bidejki vtoriot odnos go imav posle podolgo vreme so drug dečko ( sega soprug ) i povtorno krvarev , kako i vtoriot i tretiot pat so segašniot soprug . Bolka imav vtoriot i tretiot pat , kratko traeše , okolu polivina čas do eden čas , dodeka pak prviot pat ništo ne osetiv .
Здраво, со дечко ми се решивме да пробаме но ништо не испадна, ме болеше многу не можев да издржам почнав да си плачам а и некако многу ми беше сува... зошто е тоа така ?
Затоа што не си била спремна и опуштена. Мораш да си сигурна дека сакаш да имаш секс. Кога ќе си 100% сигурна, и имате секс, напревете претходно доооолга предигра... Кога 'сама ќе ти побара душата' да влезе во тебе, тогаш нека те пенетрира. Со среќа
Јас сакам и сум решена ама не можам болката да ја издржам, не можам да ја поднесам не знам што да направам како да го издржам тоа
Нема да има болка, ако си вистински опуштена. Кога си под стрес, мускулите рефлексивно се грчат. И во вагината имаш мускул, кој се стега и го намалува просторот за пенетрација, а 'насилното' ширење на тој мускул е она што ја причинува болката. Не се плаши од болка, до твојата опуштеност зависи дали ќе те боли, или не. При сето ова, твојот партнер мора да е внимателен, нежен, да не те форсира воопшто и да ја следи секоја твоја инструкција. Мораш ти да имаш контрола врз ситуацијата.
Би рекла дека тоа е така затоа што не сте користеле лубриканти, затоа што си била исплашена и несигурна и многу си се стегала.