Одамна беше но со насмевка се сеќавам.... На почетокот многу ме заболе и извикав: Оф ова многу болело бе па јас нема никогаш веке да се е.. На дечко ми му падна смешно, почна да се смее а и јас со него... И така секој следен пат стануваше се подобро и подобро.
Дечки,јас сум невина и не знам како изгледа сексот. Прашањето до искусните ми е дали задоволува пенетрацијата доволно?
Здраво. Имам 27 години и се уште сум невина. Дали сметате дека тоа е во ред. Иначе имам дечко неколку месеци и сега ќе идеме на одмор. Дали е во ред да имаме секс
Да бидам искрена за мене не е " нормално" да си невина на 27 години. Зарем досега не осети желба и страст. Либидото на оваа возраст треба да ти е до плафон. Не ме сваќај погрешно, не сакам да те навредам. Тоа си е твој избор во секој случај. Убаво да си поминеш на одмор и те охрабрувам да се вратиш " виновна" од таму.
А зошто ние треба да сметаме дали е во ред или не ти што ке правиш со твоето тело ? Ако сметаш дека си спремна тогаш имајте си , ако не се осеќаш спремна тогаш размисли си Твое тело твое правило
Почнав да имам односи но немам крв дали тоа значи дека ми е еластичен хименот, а после тоа ми тече бела течност како бело прање дали оти е еластичен или како е ако знае некој повеќе да ми кажеее
Можеби е еластичен, а можно е и да е скинат, ама да нема крв затоа што е тенок и нема многу крвни садови. Битно е дека ти знаеш кога си имала прв пат секс. Користете кондом.
19 години сум, и веќе чувствувам притисок од оние околу мене за прв секс,немам некоја личност со која би го направила тој чин, но сепак кога сите околу мене имале прв сексуален однос и веќе не сум толку Confidentme
Не го прави тоа оти мораш или оти сите други имале,нека се случи кога ќе се осеќаш спремна и со некој на кој што му веруваш,не брзај,нема да е сјајно и толку опуштено барем првите неколку пати,но најбитно е да му се предадеш некому на кој му веруваш и кој ќе те чека и нема да те претиска,не си мала точно,таман си се годините,само не брзај ради реда да имаш нешто
Кој те притиска? Другарки или дечковци? Океј е да си немала сеуште односи Ние што сме имале веќе, малце може да нѝ е чудно од наша перспектива.Пошто станува дел од секојдневие после. Ја им викав на другарките ,,не се влечи пошто сама ќе бараш после” и после првиот однос ,,у право беше” Ама такво притискање?Не. Твое тело твоја работа
Самото општество наметнува на тоа да имаш секс пред 18/19 години не ми сметаше до пред некое време, но кога сите околу тебе зборуваат само за секс почнуваш да се чувствуваш помалку вредно,привлечно или посакувано.
Како не.Баш не треба. Уште на 16,17 почнуваат сите А везе немаат ништо околу секс и после темана ,,дали сум бремена “ врие Ти кога ќе се осеќаш дека сакаш-не викам спремна пошо не е влагање у брак или донирање орган.Буквално е чин,влага-излага and thats it.На лице место ќе се ,,спремаш” т.е опушташ Јас имам колешка 20 години уште не мисли да има односи, па пак си ја обожавам.Јесте дека ја зезам и ѝ викам ајде време ти е, ќе ти се сфиѓа итн Нејзина работа си е, нема ја што да кажувам Или во грешен круг движиш
Не сум запрепастена од самиот чин,немам страв и ми е јасно како одат работите, проблемот е шо сите те напињат ајде дечко, ајде поозбилно, но можебо имам и проблем со самодовербата, не сум многу самоуверена на тема машки и терам само другарската можеби и тоа е проблем уствари ги отурнувам it's all fucked up