Имам прекрасен ракопис И кога пишувам брзо е читко и естетично, а кога пишувам бавно, тогаш е вистинска старинска калиграфија за две свадби поканите им ги адресирав.
Овојпат една слики од мојот ракопис во доста лошо светло Тазе по распуст и со замрзнати прсти. Барем јас си го читам
И јас пишувам накосено, везам, со мерак. Некоја членка имаше пишано - италик. Епа и јас така. Ш со цртка одоздола, Р секогаш печатно, поубава ми е, Б печатна исто. Кога сакам нешто да истакнам сакам буквите да ги здебелам ( нешто како болд ќе му дојде ама рачно ) .
Како мала дома почнав да пишувам со лева рака и прво ја научив латиницата. Кога тргнав на школо цело време ме караа и морав да пишувам со десна, ракописот тој период ми беше ужас. Многу пати знаев кога ќе се заморам со едната рака да си продолжам со другата. Моментално ги везам буквите, било ракописно, печатно, латиница или кирилица. Некогаш дури уживам кога гледам како ги формирам и побрзувам буквите една со друга. Е сега ако ми се спие и не сум расонета потоа тешко да разбереш нешто.
Jas imam ubav rakopis (bar mislam ubav mi e) i koga brzam i koga posporo pisuvam mnogu pazam, krupni napisani bukvi i sekogas sum imala sredena tetratka bez skrtanici.. se slucuvalo ako zgresam (a sum pisuvala so penkalo) cel list da go skinam i od novo da pocnam, deka ni korektor ne sakav inaku znam da crtam ubavo isto taka i mozam da crtam i pisuvam i so dvete race Eve go mojot rakopis, pecatno i rakopisno
Како мала имав многу лош ракопис, но со времето ми се подобри. Не е којзнае што ама подобар е од порано
Очигледно никогаш не си ги почувствувал ученичките маки кога мораш да пишуваш во седум сабајле, има да го кратиш секој можен збор.
Во нашиот учебник нема скратеници за војните, секогаш со цели имиња се. Наставничката диктираше целосно, ама јас така го напишав. Попрегледно ми беше така.
Имам убав ракопис. Ама кога пишувам полека. Ако пишувам брзо, ракописот е ужас. Никој не може да разбере што сум напишала.
Кога пишувам полека не е толку лош, ама кога пишувам побрзо ни јас не си разбирам. И сега пак и пак ми е подобар, ама во основно и средно Одлична ученичка, сите 5ки ама ракописот...На писмени по македонски се трудев поубаво, ама еднаш немав баш време, ѕвонеше, и заклучокот го пишував набрзина и после проф. ме викна на катедра и ми рече: Стрварно ти ова си го пишала? Ти вака пишуваш? Во смисла, одлична ученичка, а вака да пишува ко кецар...ЗИни земјо голтни ме... А проф по историја секогаш ми викаше: Или попрај го ракописот или не ти пишувам никаква оценка. После некое време пак домашна ќе ни даде, и кога ќе ја земе мојата тетратка, ќе го прочиташе првиот ред и ми ја фрлаше, или за глава се фаќаше И секогаш за тоа се расправав со него. Јас му викам не можам така си пишувам од мала, што да праам, а тој можеш па можеш да го поправиш... Ај па демек толку е битен ракописот во животот. Или може сум требала докторка да бидам.
Понекогаш и јас не можам да разберам што имам пишувано,дури и кога пишувам бавно не ми е многу разбирлив ракописот.
Девојки да не е некоја од вас докторка или пак да умее да протолкува докторски ракопис(нашкрапано)? Ми треба за да ми преведе некои зборчиња кои јас не умеам да ги прочитам што пишува.
Печатно Иначе кога брзам може да е ужасно, хахаха... Нарочито на работа или кога диктираат на факс. Преферирам печатно, а некогаш мешам. Е тогаш се нервирам