Мојот ритуал - станувам 2 саати пред да тргнеме (најчесто одиме за викенд еднодневно на плажа) прво пијам кафе средувам лице коса нокти (стандард ритуал) будам деца проверувам дали се сум спремила во торба појадуваме се облакаме (нормално со одолговлекување и молење сепак "деца" се во прашање) на излегување проверувам дали се е ставено у гепек шишињата со вода и ранчето за битни работи у кола и веќе конечно тргаме.
Торбата ми е спремна од претходниот ден, дента само стануваме се миеме/средуваме, правам по некој сендвич, облакаме купачи и одиме на плажа рано да фатиме лежалки и седнуваме пиеме кафе во некое барче на плажата и потоа цел ден на плажа уживаме.
Koj ritual be ja sum spontana za 5 min se spremam za iskacanje u torba se sto treba za na plaza, voda obavezno, suncream, peskir, odbiram plaza da ima kafic nesto na samata plaza ili u blizina n' thats it. a na plaza poise sakam da sum u voda otkolku da se pecam ko guster
Се туширам, ставам крема со заштитен фактор на лице и тело, облекувам купачи, фустан за на плажа или шорцеви и маица, апостолки, ставам капче и наочари. Торбата обично ми е спремна од претходно. И скоро секогаш со себе носам ладна вода.