Вашиот утрински ритуал

Дискусија во 'Слободно време' започната од maca99, 1 март 2011.

1. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Станувам и ако имам за учење ја земам книгата и учам, а ако не седнувам на компијутер.

2. Winter222

Winter222 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Сега за време на распустот,станувам околу 11 часот.Јадам ,мијам лице и заби,после по пижами лежам на креветот и гледам телевизија,се облекувам и дремам пред компјутерот,а после излегувам (одам кај другарка,во трговски центар,на кеј...)

3. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Сакам мирни, спокојни утра, без нервоза и брзање. Затоа навечер се трудам да ја оставам куќата во најдобар ред (особено кујната), алиштата за на работа ми се одбрани и подготвени за облекување, чантата исто спремна од вечер...косата ми е измиена, само наутро ја обликувам, дури и шминката ми е одбрана од вечер и ставена да ми биде при рака...
    Се будам порано од потребното за да имам доволно време за мирно пиење на првото утринско кафе од мојата омилена шоља, мигови на мир и тишина во кои максимално уживам.

На stetoskop и senza.parole им се допаѓа ова.
  4. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Сега на распустот..Станувам околу 11.Веднаш го вклучувам телевизорот,пуштам сител и додека чекам да почнат “Ангели“ :D вклучувам компјутер и одам се мијам,мијам заби...потоа си легам и си гледам Ангели ..Потоа седам на компјутер..и така хаха :lol:

А кога одам на училиште станувам во 6:30.Одам се мијам..мијам заби,се облекувам,си ја чешлам косата,ставам парфем,облекувам чизми и трк на школо :( .

5. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Колку и да се влечкам секогаш стигнувам.
    Во школо само од сабајле сум.
    Станувам 6 : 10. Право во вц и имам заприметено дека секогаш до и 25 излегувам , што значи се задржувам 10-15 мин.
    Потоа одам се облекувам и секогаш алиштата и чантата ми се спремни од вечер.
    Потоа одам на огледало, и гледам навечер косата да ја средам , наутро само да ја исшешлам и да ставам некоја шнола за да не ми смета, а доколку не ми е убава ке ја фатам во некоја пунџиџка.
    Понекогаш ставам коректор на подочниците и маскара кога како, како ке сум расположена.Ставам и парфемче и дезодоранс.
    Додека слегувам по скали ставам лабело и крема на рацете. :lol: Ги викам другарките во 06 45
    и право на автобуска.

На распуст најчесто се будам 12 , 12 и 30 , зависи како сум заспала претходната вечер.Распусто си е посебна приказна. :D
    После тоа пијам кафе, јадам нешто , до 3 часот некогаш сум сама па дур чекам да дојдат моите јадам многу овошје, јаболка,мандарини шо ке најдам само мелам.
    Исто така гледам и времето во вежбање да го поминам да не ми е залудно потрошено пред комјутер.
    :)

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Наутро станувам во 15 за 6, одам во купатило, се спремам таму :D Потоа, одам во дневна да се стоплам, па во детска да се облечам, да ја направам косата и тргнувам на школо :)
    Кога сум втора смена, станувам 7 часот, учам, потоа накај 11 почнувам да се спремам докај 12-12:15, и потоа одам на школо :)

7. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Кога сум на факс значи од Понеделник до Петок се будам во 06:10 станувам се мијам лице и заби,ставам крем на лицето,се облекувам,одам во вц,се чешлам,спремам ташната и во 6:30 излегувам од дома за на постојка.

Викенд си спијам до кога сакам,станувам мијам лице и заби,исто ставам крем,се пресоблекувам,се чешлам и потоа јадам,па пијам кафе или чај. :)

8. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    Прво кафе и цигара,па пооосле може да почне денот :wink:

На izabela.nik, Snowbell и stetoskop им се допаѓа ова.
  9. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    Станувам околу 7, мијам заби и лице, се облекувам и го местам ранецот.
    Одам во тоалет малку да се потсредам :lol: , па пијам чај со мајка ми.
    Околу 7 и 30 доаѓа шоферот пред зграда и ме носи на училиште каде стигнувам околу 5 за 8. :)

10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.192
    Станувам, мијам заби, лице, ова она..
    Потоа се качувам нагоре по скали ко автоматска пушка, се облекувам дупло побрзо, па слегувам, редам книги, пред огледало 5 мин (чешлање, бла бла блаа) потоа уште 2-3 минути да ставам капа шал, палто.. И од за пола саат сум готова :)

11. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Станувам зависи кога како 10,10ипол,кога ке ми стане малата....она ме буди иначе јас сум голема спанка :lol: одма и топлам млеко,а за мене правам чај :coffee: ,една лажичка мед на гладно....после додека малата го пие млекцето јас мијам заби,лице се облекувам и почнувам да спремем доручек(секако по избор на керкичката) и додека се извршат сите тие ритуали веќе дошло време :o: за правење ручек

12. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Станувам околу 12 ,12 ипол сега додека сум дома после со предавања ќе станувам во 6ипол. Мојте ритуали се мијам лице заби раце и после директно на шминкање ќе си сварам кафе онака утринско најубаво ако сестра ми е вратена од школо ќе и направам нешто по желаба да јаде додека мјка ми да дојде и да и напрви ручек и после си го искористувам денот како што знам.

13. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    се мијам ,варам кафе,го пијам доручкувам и после може да почне денот :lol:

14. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Кога сум на факултет станувам 5 правец вц, после ставам кафе турско,додека се варе, почнувам со шминкање, у позадина обавезно телевизор да галаме :!: кафето го пијам додека се шминкам, значи на нога, после доручкувам нешто набрзина, се облекувам и одам на автобуска :)
    А оние денови кога сум дома обично се будам накај 9 ипол прво го проверувам мобилниот, па вц, кафе обавезно до дека се варе уклучувам лаптоп и после си уживам така добри саат време дремејќи на фејсбук, или на фемина, се додека не дојде мајка ми и не почне со својте мобети :D

15. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    моите се нешто невидено да си се чудите пошто блиските ми се чудат хихихи...се бањам навечер ја плетам косата легнувам станувам 10 мин до 9 се облакам и работатат ми е на 5 мин одам на раб отварам таму се мијам чистам кондури или сл се шминкам и спремна сум ! :)

16. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Станувам во шест ипол и се вртам во креветот и истегнувам. Па, го молам Господ да ми даде уште 5 мин. зошто секогаш ми се спие. Потоа мрзоволно до ВЦ, а обично не ми се оди кога имам мензис :lol:Се облекувам,мијам...Кога е среда,први час историја се молам да не ме праша за да си читам на раат книга или да спијам сеедно :rofl:
    Ама постално ме прашува, досаден човек. Што да прави на натпревар одев и ме умре :wasntme:
    Кога имаме математика први час, обично одмарам.
    Сабота или недела, што е тоа утро!? :D

17. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Бидејќи работам вака ми е ритуалот:

*Станувам во 6:30-6-45 часот |-)

*Се мијам заби, лице...

*Се облекувам (зависи од времето какво е :rain: / :sun: )

*Се шминкам :makeup:

*Си варам кафе :coffee:

*Ставам потребни работи во ташна и тргам :hai:

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    6.624
    Штом отворам очи прво одам се мијам, после правец у кујна по кафе, па цигарце уз кафето и така уживам ( зависи колку време имам на располагање), после облекување ( а за викенд си дремам во пижами :D ) и после тоа почнувам со обврските :)

19. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Cтанувам, мијам лице и заби, јадам, се облакам ја земам ташната и одам на школо :D

20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Секогаш правам аларм 10 мин порано за да дремам така полубудна
    Потоа во кревет јога вежби малце
    Па ке станам ке се истегнам
    Миење облекување тоа се