Вашиот утрински ритуал

Дискусија во 'Слободно време' започната од maca99, 1 март 2011.

1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.371
    Без кафе и цигара не функционирам.Ритуал на место:clap::clap:

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Во овој период кога немам предавања се будам околу 8-9 часот и најпрво го земам телефонот и со него во раце лежам уште еден час па станувам од кревет. Одам во купатило, се мијам раце и лице, појадувам. После си бркам работа. Кафе не пијам инаку. :)

На luncika и galapce им се допаѓа ова.
  3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Овој период ради тоа што се одмара и се јаде повеќе обавезно утрински ( попладне 1,2 ) пијам исцеден лимон зашто е многу моќен антиоксиданс и ми прави добро на организмот.
    После тоа класика кафе и цигара па после доручек лесен.

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    28.554
    Околу 9:30 ме буди ,,алармот,, кој веќе подолго време е ќерка ми... слушам ,,мама нане,, и осеќам две рачиња како ме пласкаат по лице, ми ставаат раце во уста, во нос, брцат во окото! Ок, јасно ми е, време е за станување, ама пред тоа малце гушкање и бацкање со малечката!
    Не следи ни тоалет, ни миење лице, ни коса средување... а за кафе пак ни муабет не се прави! Туку веднаш преминувам на менување пелени и облекување на малата, дури после тоа одиме во тоалет каде мама ,,се средува,, во присутво на љубопитните очи на детето!
    Потоа одиме во детската соба и започуваме...истураме коцки, ,,менуваме пелени,, на мечињата, расфрламе играчки... Ја оставам да игра а јас се враќам во кујна да спремам доручок за малата, па потоа пружам алишта.
    За кратко време цел стан е поплавен од играчки, истите тие кои претходната ноќ одвај успејав да ги соберам во кошот.
    Остатокот од утрото го минуваме во играње, доручкување и некоја кратка прошетка!
    Првото кафе не ми припаѓа во утрински ритуал, него го оставам во попладневен ритуал.

На do-re-mi и joy1 им се допаѓа ова.
  5. чупето*

чупето* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    49
    Ритуал:Отварам очи во 06:30,одам во бања,се туширам,се враќам во соба,сушам коса,се средувам,пијам кафе,читам хороскоп и некоја друга вест ако ми фати око,заминувам на работа во 07:30 зато со одам пеш и од 08 почнувам со работа.

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ме буди малото.
    Уште не сакам да си поверувам дека треба да станеме и по навика пробувам со нишање,гушкање,шшкање пак да го заспијам.
    Или добивам квалитетно кубење,ке фати две три влакна со брзоплетото раче,или ќе ме загрее со прстињата.
    Најчесто и двете.[​IMG]
    После се гаљоткаме десетина минути.Најубавиот дел за мене а тој нестрплив поскоро да стане.
    Следува пресоблекување,млекце,кафе па миење.[​IMG]

На crimson, do-re-mi, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    276.393
    На раат (пред сите други да станат) испиено големо кафе со млеко читајќи ја Фемина
    Е сега не дека секогаш ми успева ама се трудам

На Cactus997 и Esmeralda-MD им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Сега по ново станувам околу 7:30 некогаш и у 08:00 , ако е син ми буден , прво се гушкаме а потоа тој ме плеска со рачињата по лице што е знак дека треба станам и да му стоплам млеко , во мегувреме додека синко си пие млеко , јас варам кафе ( обично само за мене бидејки мм не е дома ) , кога синко јавува дека го испил млекото , го земам од спална и следи пресоблекување , потоа заедно во тоалет на миење рачиња и лиценце , а потоа и моето средување додека малиот посматра со израз на зачуденост . Потоа го оставам синко да игра додека јас го испијам кафето ,и спремам нешто за доручек .
    Во деновите кога ке се разбудам уште од 05:30 како да ке одам заедно со мм на работа :D , кафето го пијам уште пред да се разбуди синко , ознака со лезет и цигарче , и проверувам што има ново на Фемина , и некои други страници каде ке ми фати око некоја вест :)

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам да станувам рано, не ми претставува проблем и така сум подобро расположена. Ги завршувам обврските порано, па цел ден си го имам за мене,
    Инаку, ништо посебно не е мојот ритуал... Станување, одење до тоалет, средување, пиење голема шолја кафе со млеко и две цигари заедно со неа. Проверувам што има по интернетот, проверувам мејл итн. Потоа следува обилен доручек, и денот може да започне. :sun:

10. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    турско и дремење на лаптоп

11. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    Во работни денови станувам многу рано и прво цедам лимон со мед , па варам кафе и се подготвувам за на работа. За викендите е порелаксирано, барем се спие повеќе.

12. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Обично станувам околу 07:30 се спремам набрзина го разбудувам син ми и него го спремам. Го носам во градинка јас на работа пијам кафе и појадувам

13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Станувам во 9часот прво пијам лимонада или чај,потоа доручкувам,па пијам кафе притоа седејќи на лаптоп.Потоа читам нешто по Фемина,гледам некој филм,па вршам работи што има по дома.

14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Кафе турско и фемина.

15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    28.642
    Турско кафе + појадок + фемина = совршена комбинација :inlove:

16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    • Цеден цитрон + цимет+топла вода, нели линија треба да се одржАва
    • Кафе и цигари (да не спомнувам колку цигари, не е едукативно)
    • Тоалет, туш, кремоЈ, шминка...
    • Облекување

На mareane и Esmeralda-MD им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Будење во 06:00,тоалет,спремање појадок за децата,спремање храна за училиште,и во 07:15 носење на деца во училиште

На mareane и referentka им се допаѓа ова.
  18. StrawberryHeart

StrawberryHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    468
    Почнувам обично во 7:20 на работа, секој ден, секој месец, освен сабота и недела. Секое сабајле од 6 до 7 ми ѕвони алармот и само го исклучувам и уште моите 5 минути :) така се до 7 ;). Ретко се случува да станам порано иако сакам да бидам ранобудна, па кога има такви денови пијам кафенце блачко :coffee: си спремам јадење за работа, си се расонувам на раат :$. Значи одново и одново си ставам за цел да станувам порано ама не бива, дајте луѓе некои совети не ја бива работата така на трчање цело време уште од сабајле се разочарувам :?:

На izabela.nik и Tamatam им се допаѓа ова.
  19. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Доручек, кафе + цигара

20. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Мојот утрински ритуал :D
    Алармот ми звони како и обично 02:15 сабајле треба да сум дигнат од кревет 02:30 ама тоа некако тешко ми оди секогаш си викам ај уште 5 мин ај уште 5 мин и од еднаш ке се разбудам и 5 за 3 дошло.И тогаш паничам и незнам што попрво па обично кога така нагло ке изрипам од кревет знам да се учукам во столицата на која ми стојат телефоните и да почнам све по ред да пцујам.Идеме понатака одма летам у WC миење ова она вамте тамте и одма облекување често пати така не расонет и во брзање знам да ја облечам мајцата и работната униформа наопаку и да се облекувам по 2-ри пат :D :D :D.Идам до кујна зимам што има од маса јаболко портокал мандарина што и да е нешто да стаам во стомак за кафе ретко пошто и секогаш си каснам па си зимам од кафемат кога ке искочам од фирма и почнувам да arbajten :D шоферски живот(facepalm)(facepalm).