Вашиот утрински ритуал

Дискусија во 'Слободно време' започната од maca99, 1 март 2011.

1. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    6.834
    Станувам кон 6 саатот со мноогу маки. Одам во тоалет да се средам. Пијам чаша вода, а моментално и сируп за имунитет кој има многу лош вкус, па после тоа немам желба за јадење воопшто.
    Ставам крема на лице и маскара и тоа е се. Бавно се спремам, без брзање, затоа и оставам цел час иако не правам ништо посебно. На крај се облекувам, алиштата и чантата се спремни од вечерта пред тоа и тргнувам кон работа. Во 7 часот почнувам со кафе и работа.:coffee:

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    stanuvam okolu 7:45 - 8:00 pijam caj od herbalife namesto kafe a vo megjuvreme dur pijam gustiram na kompjuter.posle nakaj 8ipol vezbam 10tina min pa se aspremam i odam na rab,i od togas pocnuva teskiot del od denot :)

3. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Станувам околу десет до седум и се будам.
    Можеби неколку пати на алармот притискам snooze и потоа нормално не е ритуал,туку потреба :),влегувам во тоалет,се мијам лице,заби и се шминкам,следно се облекувам за во училиште и откога сум облечена си го редам ранецот со книги и излегувам надвор.
    Скоро секогаш трчам и брзам до училиштето бидејќи ми е далку оддалечено околу 20тина минути.:o

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.936
    Допаѓања:
    116.918
    Стaнувaм вo 7 се шминкaм, јa средувaм кoсaтa се oблекувaм и oдaм нa рaбoтa. Кaфе пиеме тaму вo 8.30 и пoчнувaме сo рaбoтa.

5. GoodGirl45

GoodGirl45 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    1.412
    Допаѓања:
    8.700
    Станувам во 7,одам во тоалет,мијам лице, заби, се чешлам, се облекувам, дремам 5 минути на телефон ја земам ташната и одам на училиште.

6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ѕвони аларм во 05часот. Гасам аларм, му скокам на мажми пола саат...туш а он во меѓувреме вари кафе...пијам кафе.. Хеланки на мене и патики и на кеј џогирам.. Се враќам.. Туш, па му скокам пак на мажето...смути...итн....:P

На lawyermm, faye, BabyStyle и 5 други им се допаѓа ова.
  7. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Станувам 5 30 ... со едно 2 снуза се тркаме со домашните кој прв во ВЦ, се туширам се спремам за на работа пијам чај и трчам по автобус но не секогаш.

На teteks, Dadusicka, parksey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Се будам рано, одма скокам под туш за убаво да се расонам, ова ми е подобро и од кафе. :lol:
    Потоа пола саат минувам пред огледало, убаво да се средам.
    Па пред плакар, што ли да облечам денес... :?:
    Отишло времето дур да се стокмам. И зарем повторно да доцнам (facepalm)
    Секој работен ден иста песна:!:

9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.811
    Станувам во 6 часот од во вц си мијам лице, заби се облекувам и тргнувам на работа.

10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    dobro lugje kako imate zelba za tusiranje nautro koga e najstudeno i koga na seuste vi se spie?

На BabyStyle и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  11. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Се будам , ќе се истегнам убаво, се туширам, кафе никогаш не пијам, какао може само, кога имам повеќе време. Мијам заби, се облекувам и излегувам :)

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    5.908
    Станувам 6и 40, се облекувам,мијам лице,заби, пудра римел,фаќам реб/опаш на косава и 6 и55 излегувам за на работа.

кога не сум на работа станувам во 7:00, се мијам кафенце во пижами фб фемина и потоа домашни обврски ако имам, а најчесто ги имам, па ми текнува дека не сум јадела јадам и така хх

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Станувам околу 7 ипол. Пијам кафе, па одам на прошетка. Кога ќе се вратам се туширам и излегувам ако имам обврски, а ако немам обврски мијам садови, зачистувам, спремам нешто за да јадам и седнувам на компјутер. После тоа јадам и гледам серија или читам нешто. Тука обично почнува да ме фаќа дремка околу 12 саат, па дремнувам до 1 ипол и од 2 почнувам со работа. :)

14. Carissa

Carissa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    613
    Ниедно утро не ми е комплетно без кафе испиено во тишина, пред да се раздени. Тоа е must-have доколку сакам да имам продуктивен ден. Топол туш за опуштање и релаксирање, нанесување дневна шминка и получасовно нервозно предомислување пред гардероберот го заокружуваат мојот утрински ритуал :).

15. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    462
    Се прекрстувам на Бога и света Петка и им се заблагодарувам што ме чуваат од овој суров свет.
    После тоа си ја пуштам Благословен јеси господи

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    5.908
    Од каде го набавуваш?
    Пискавица?

17. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    6:30 Прво ѕвонење на алармот во 6 и пол и јас почнувам да мрчам
    ‘‘Каков живот е ова? Ке се неспијам ли некогаш? Да знаев дека вака ке се мачам немаше да се родам... А уствари ме праша ли бе мене некој дали сакам јас да се родам и вака да се мачам цел живот да станувам рано? Па подобро куче да се родев ‘‘

6:45 Ми трае мрчењето така некое време се качувам на вага, секое сабајле се мерам и почнувам друга молитва
    Ако сум над 60 кила ‘‘Кикирико бишко дебела, ке ослабеш ли некад ма, денес смеј прејади се пак трчај по рестораните пици и сендвичи да буташ ко ненормална. Брокула ти е многу на тебе ма!!! ‘‘
    Ако сум под 60 кила “Уххх добро е, сите сендвичари се мои денес !!! ‘‘

6:50 Се мијам се тегнам се облекувам , не се шминкам

7;10 Летото спијам и возам точок до работа, зимата спијам и возам кола до работа .

На Fifi84, Mamli, StrawberryHeart и 3 други им се допаѓа ова.
  18. xxhexx

xxhexx Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    595
    09:00 се будам, станувам пуштам музика, го местам креветот одам вц (мијам заби, се туширам) излегувам, варам кафе и 10 мин се мислам што ли да облечам, се спремам и излегувам..

19. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    Кога имам обврски станувам во 07:00. Се мијам со ладна вода, се облекувам( имам испланирано од предходната вечер), ставам секојдневна шминка и излегувам.
    Кога немам обврски станувам во 10:30 лежам 15 мин. станувам, се мијам па облекувам. Средувам кревет, варам кафе и пуштам музика. Пијам кафе на раат со цигарче на тераса. (waiting)

20. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.834
    Допаѓања:
    3.181
    Прво пијам таблета за тироидната жлезда. Се мијам и чекам да помине минимум половина час за да пијам кафе. Во меѓувреме варам кафе и пуштам лаптоп, телевизор и интернет на мобилен.