Вашиот утрински ритуал

Дискусија во 'Слободно време' започната од maca99, 1 март 2011.

1. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    26
    станувам,се мијам средувам кревет и се облекувам,одам на кеј трчам околу 1 саат потоа се враќам дома,се туширам,појадувам и потоа или тв уклучувам или компјутер и тоа е после си тече денот .. :D

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Станувам, се мијам, средувам кревет, вежбам, се туширам, се облекувам, земам нешто овошје што ќе ми падне во рака, излегувам, одам на работа (пешки). Пијам 2 чаши вода и јадам овошје. После пак пијам вода. И после сум спремна за напорен и тежок работен ден :D

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    станувам, одам во кујна да го испијам лекот што ми е за тироидната злезда
    си правам капучино, и додека чекам водата да зоврие се вракам во соба, го местам креветот, одам во банјата се мијам лице, раце, заби-таман додека зоврие водата и е готово капучиното, а потоа седнувам на нет проверувам меилови(ако има некое заказано интервју) , а за викенди и празници полезерно :)

4. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    605
    Станувам си правам нес кафе и застанувам на прозор да си го испијам гледајќи во зелено,или пак пред комјутер да прочитам некој весник! тоа е почетокот на мојот ден ;)

5. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Зависи... ако се будам по 10, си пуштам музика, и си денсам, и ја средувам собата, после се облекувам, одам до бања, ја поставувам масата, јадам, ги мијам садовите.
    На компјутер сум од по 3 попладне. |(
    Ако морам некаде да одам рано, се подготвувам и тргнувам.

6. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Mу се молам на Бога да ме држи понастрана од будали и три пати се прекрстувам.

7. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Станувам го пуштам ком. си проверувам фб отворам фемина гледам како е што е па после средувам собата јадам и така си течи натаки денот ;)

8. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Штом отворам очи, станувам и се прекрстувам.
    Се облекувам, се мијам, средувам коса, средувам постела и го извршувам утринското молитвено правило, каснувам парче нафора и пијам малку крстена вода, па потоа работата што следува :) .

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Се будам еднаш, па заспивам пак, па се будам, станувам, се облекувам, местам кревет, одам во вц и правам се што се прави таму, пијам кафе, јадам...и веќе дошло пладне...

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Прво се молам сама себе да станам од кревет. Не можам да се одвојам од него :lol: .
    После го уклучувам комп. и додека он си уклучува одам до WC, да се средам да заличам на човек (иначе ко страшило сум сабајлечки), после ќе седнам на комп. па пред тв и ќе чекам да ми се пријаде.
    Ќе јадам и кога ќе видам дошло 1-2 саатот :lol: .
    И секој ден така. :)

11. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    станувам и правец у wc ..се мијам,чешлам и после во детската се облекувам и одам во продавница да си купам појадок..доаѓам дома јадам и средувам по дома..

секое сабајле истото .... |( :|

12. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Станувам во 1 , право у WC.. потоа седнувам на ПЦ и седам до крај 5-6 потоа Јадам и излегувам ... ТОа обично сред недела до крај 12 излезена се вракам па на пц и така до 3 .... :) :)

13. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Станувам,едвај гледам,и одам во вц х) и зависи ако сум на школо прва смена,директ на школо по зорите,а ако сум 2ра смена,цело сабајле или учам,или се расонувам :D
    За време на викенд -спијам до покасно,оф корс :angel: исто ,право во вц,мијам лице она ова,се облекувам,па на пц :)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Денот ми започнува во 6 часот. Прво се средувам во купатило, мијам заби, го чистам лицето со тоник и ја средувам косата. Потоа преминувам во кујна каде веќе ме чека на маса топло млеко со нествик и це витаминче :) Па одам во соба, се пресоблекувам, се шминкам, фаќам торбата, бомбонче во уста и низ врата :)

15. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    фемина-јутуб-фејсбук :$

16. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    126
    Станувам сабајле го уклучувам компјутерот идам во вц ги извршувам вообичаените ритуали се враќам во соба мама ми носи млеко со мед и какао го пијам, пуштам музиче, глеам што има на фб се шминкам, се облакам гасам компјутер и трчам на автобуска да фатам бус за на факултет.

17. getting.started

getting.started Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Епа мојот ден изгледа вакаа :
    Станвам негде околу 9часот. така е договорот со :mp: ама јас го прекршувам тој договор и си станувам по моја желба .. И конечно ке го напуштам креветот, цела мамурлива ке одам до WC .. нормално .. миење-средување.. Потоа ке јадам некое овошје, ке се напијам едно чајче или млекце ќе поднаучам нешто за на училиште, ке седнам малце на компјутерче, за мала релаксација малце :music: -нормално тоа СЕКОГАШ! :D Потоа малце на :skype: да си се видам со сестричето :sun: ФЕМИНА па фејзбук :e:
    Така ги трошам последните минути се додека не заминам на училиште , го гледам :o: дека ми преостанало поприлично малку време .. се спремам :makeup: и заминувам... после училиште обавезно одам во теретана .. па дома

А во викенд УЖИВАНЦИЈА ВО Франција .. мисламм не нонстоп ама во глобала така .. одмор со мнноооогу дообро :~: ; одлично :party:

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Кога имам обврски станувам во 8 саатот, без доручек не излегувам од дома, тоа ми е првиот ритуал заедно со кафето, се шминкам и правац автобуска за град и обавување на обврските.

Доколку сум дома цел ден, станувам нешто покасно околу 9 и повторно доручекот е првиот ритуал заедно со кафето, потоа се средувам, малку на нет, фемина, јутујуб или музика си слушам :music: :music: без неа не ми е денот потполен, едноставно немам елан за обврските кои следуваат, потоа преминувам на обврските по дома, овој период тоа е правосудниот испит и учам со саати :o:.

19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    станувам и одма во wc се мијам прво потоа во кујна варам кафе задолжително не излегувам од дома пред да се напијам кафе,сериозно никогаш ми се нема случено :) си пијам кафе околу пола саат некогаш и само 20 мин и задолжително со чаша цедевита :D потоа си се облекувам се средувам ,чаша вода и си полнам шишенце плус за по пат :) и низ врата

20. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Миженката се симињам поскали (се чудам како не сум се отепала до сега :lol: ),одам во веце,миење заби и лице, па одам се облекувам, па пак се качувам нагоре (овој пат веќе полурасонета) и си си ја суредувам косата и лицето...потоа ги облекувам патиките,го зимам ранецот и право нашколо ;)