Вашиот утрински ритуал

Дискусија во 'Слободно време' започната од maca99, 1 март 2011.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Кај мене е стандарт прво кога ќе станам одма си го средувам креветот абе пуста педантерија :D последици ос студентскиот живот :) После одам се мијам, се пресоблекувам и секој ден различно продолжува :)

2. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    790
    Местам креветот, мијам заби и лице, се пресоблекувам и ако сум расположена излегувам да трчам покрај кеј. Секој ден ми е исполнет со домашни обврски така да тоа е тоа у глобала :)

3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    43.316
    Најнов утрински ритуал
    Спиеме до 10 со малото . После додека она уште спие идам до ВЦ се мијам , потоа одам ја пуштам машината правам кафе.. Потоа одам во спална ги раздигам фрлените пелениниз соба , ја земам малата и одиме во детска. следува пресоблекување , менуваме пеленки и одиме во дневна . Потоа пијам кафето и седнувам пред лаптопот . И така си седиме со бебето , она си спие , јас раскревам по дома и така секојј ден :)

На aprokovic му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Станувам стандард на лева нога. Се мрштам. Одам во веце. Го земам лап топот, седнувам и така седам во истата положба минумум 3 саати дур дојдам при себе.
    Разговори од типот на ,,Добро утро'', ,,Станаа ?! '' и остали не се препорачливи - можна е неочекувана реакција, која ќе ви остане во дуго сечање.

На Anthem му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    Кога ги отварам очите прво погледнувам на мобилниот да видам колку е часот :(

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Кога сме нашколо,станувам,се мијам заби и лице,па потоа се облекувам,си ја правам косата,си ја редам ташната испаѓам.
    А за време на распуст,прво го погледнувам саатот,па се тегнам уште едно пола саат во кревет,па ќе станам,ако сестра ми седи на компјутер пак ќе си се вратам во кревет да се излежавам и така :)

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Станувам, се мијам, се облекувам, се подместувам и одам на факултет...ако сум дома станувам,може и да не се измијам одма, јадам, седнувам на компјутер...углавном тоа е тоа.

8. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Се будам, станувам, одам во вц, се мијам раце лице заби, ја средувам косата , па следува лицето, па после тоа се обелкувам и заминувам .. :)

9. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    станувам миам лице заби ,поручувам па ондак најдобриот дел си пиам кафе со весник во мир и тишина изолирана од се сама

10. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Тешко станувам,по 3 пати продолжен аларм, се тегнам во кревет 10 минути, влегува мама да ме натера да станам,одам во ВЦ, се враќам, се облекувам, пак одам во ВЦ, земам пари, бомбонче во уста,ќе се напрскам со парфем, патиките,чантата на мене и на школо.
    А кога сме втора смена, се ми е лаганоо.. :angel:
    На распуст па, излежавање до бескрај.. :$

11. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Како пијаница сум посабајлечки. Станувам нагло со првиот тон од алармот, многу лесно можам да преплашам некој. Поима немам каде сум и многу безвезни муабети правам (le-brain's-not-ready-yet *smajlistotripa ). Ќе ги исплеткам нозете додека стигнам некако до тоалетот, мијам лице со студена вода и после секој може да ми се обрати :D Доручкувам и зависи кој ден е, или се излежувам каде стигнам како некој мачор или станувам и се спремам... Со музиче афкорс :P

... Се што е погоре напишано паѓа во вода ако го исклучам алармот и продолжам да спијам :tmi: Тогаш станувам на клоци саат време покасно и незнам главата каде ми е, бушава, полу облечена со леб во уста летам низ врата... тој ден сме си грдички без шминка :D

12. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Станувам после неколку минутно борење со алармот,кога конечно ќе станам не знам кај терам, се облекувам,мијам,местам креветчето одам до продавница уште нерасонета,се враќам, јадам,седнувам одреден период на компјутер,се спремам излегувам и ги вршам останатите обврски тој ден.

13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    Кога одам на факултет, станувам во 7,8 зависи кој ден, лежам прво во креветот неможам да се освестам и кога погледнам колку е часот трчење, се мијам се облекувам косата ја средувам и одам и таму сум до 3-4...а кога не сум на факултет за време на викенд спијам до 12, 1 зависи кога како , може некогаш и порано да станам станувам се мијам и одма на компјутер фб, фемина...си седам во пижамки, потоа се туширам се облекувам и излегувам или кај некоја другарка, на кафе, прошетка во парк и така

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ќе станам сабајлето рано и прво ќе одам до веце. Потоа ќе го измијам лицето.
    Ќе се напијам една голема чаша вода. :) После 10-ина минути ќе направам вежби за растегнување на телото. Ќе се облечам и ќе се средам се тоа што треба..
    Потоа ќе јадам можеби,ќе си пуштам музика.
    И потоа правам се што треба и одам каде што треба да одам. ;)

15. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Зависи кое време станувам..
    Ако станам после 9 се мијам, се облекувам, јадам, го гледам телефонот со кој сум последен пат разговарала и веднаш го повикувам да одиме на кафе :lol: се спремам и бегам... :D
    А ми се случува да си станам порано само што се измијам и одам да трчам, а откако ќе дојдам останатите работи си ги завршувам.

16. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Па баш сега овие месеции.Станувам се измиваам па уклучувам ТВ ќе погледам малку , одам до продавница земам леб , се најадувам и си барам нешто интересно на ТВ . :D

17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мочање, прво и основно, најутрински на свет, уште у петте сабајле станувам да мочам. Со години веќе. 8) :rofl:

18. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Аууу, мене Црногорец не ми е рамен! :tmi:
    Станувам од спиење, отварам очи полека, тоа д'рлките да не ми напраат проблем! :geek:
    Одма после се префрлам на тросед во дневна на одмарање (и да се спие е вршење некакво дејство :!: )
    После пола саат одмарање, во вц на миење зупчичи и лице. И по тоа следува 15 минути одмор во дневна (дур се расонам де), бањарката под мишка и директно под туш, да се освежам сабајлечки. :wasntme:
    После тушот следуваат шљакања со разни креми и лосиони, за лице, за тело, антицелулитно,против стрии, за затегнување, ролонче, абе женска работа. :makeup: После едно 10тина минути и се посветуваат на косата, да не почне секое влакно своја политика да си води. :emo:
    Па ондах следи облекување, па доручек, и денот може да почне.

19. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Погледнувам во мобилниот и го преместувам алармот уште 10 -15 мин.
    И кога веќе нема време , станувам, идам у веце, се мијам ,чешлам, освестувам..
    Застанувам пред плакарот и зјапам едно 5-10 мин и се мислам што да облечам.
    После зимам нешто , и си седнувам на кревет, си се потпирам на раката како нешто замислена и си дремам.
    Тогаш ја слушам мајка ми како вика по мене, и кажувам дека сум готова, и почнувам да се облекувам.
    После тоа го зимам син ми од кревет, не го будам одма, и така го облекувам.
    Па имаме малце борби, он се фаќа за маицата што е на него, мислејки дека ако е во таа уште ќе спие, па не ја дава никако. :D
    На крај некако победувам ,и го облекувам.
    После истото почнува и со ќерка ми која сака да спие |( дур ја облекувам и после кога ќе и речам да стане и погледнува во што сум ја облекла почнува обично да се кара со мене и да бара друго да и облечам.
    И кога ќе помине и тоа, колата, градинка, па работа.
    И обавезно додека одиме накај работа мајка ми вози, а јас си чекам да фати некој семафор на црвено за да си ставам креонче , да не си го истерам окото. :tmi: :D

20. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    После основните хигиенски работи, си варам кафе. Без кафе не ми почнува денот. И од пустата навика, еднаш не се напив и веднаш ме заболе главата. Затоа, најпрво нешто што го правам кога ќе станам насабајле е варењето кафе.