За кратки отсуства, ја оставам дома и наоѓам по некој предмет "издекориран" од нејзина страна, а ако сум отсутна долго време, со мене ја земам. Еднаш ја оставив на чување кај чичко ми кога беше мала (тогаш не можевме да ја земеме со нас во странство зашто примаше вакцини) и никогаш повеќе. Единствени луѓе кои ги слуша сме ние, нејзиниот чопор. Иначе, кога сум тука, да прашам за искуства со анксиозност при разделба. Ја дресирам веќе цела година за ова и никако да разбере. Ако ја оставам дома на кратко, лае (тажно, некогаш и завива) по некое време, па наоѓа мој предмет и го глода во знак дека и' фалам. Или, еднаш кога ја дадов на другар ми да ја придржи за да купам нешто од трафика, ПОЛУДЕ, квичи, лае, го тегне поводникот. Исто и на одмор, ако влезевме во вода, збеснуваше, мислеше дека се давиме и квичеше по нас. Во вода влегуваше за да не' надгледува дали сме ок.
Koga mozam da ja setam msm ako ne idam po marketi,butici itn ja zemam so mene.No ako nemozam togas ja nosam nadvor zavrsuva rab i si sedi dodeka ne dojdam,samo ednas ja imam ostaveno doma cel den i koga se vrativ ko malo dete mi se raduvase i civkase od togas si rekov deka nema tolku vreme da ja ostavam sama doma.Sega najmnogu 2-3h ja ostavam samo koga moram,inaku ja zezam ja setkam,no mn e tesko bidejki samo so mene e mn privrzana i ako ne sum jas ne jade,a za wc ako ne sme jas i mm nitu vo wc ne ode kako ke bide vo idnina nez samo neka e ziva i zdrava
Мојата раселка кога не сме дома мада тоа е мн ретко, ја оставам во транспортен бокс. Што да правам иначе со Трајко мачорот има да се издават крв има да го направи кученцево, бидеќи тоа е помало од него а тој е постар и секогаш победува во борбите ама и ја затворам во боксот бидеќи има се партал да направи и ете ти проблем а не се разбира и со зборови и со тепанје и со се имам пробано ама не сака да слуша.
Primadonava koga sme na patuvanje ja nosime kaj zenata vo odgleduvacnicata od koja ja kupivme .Plakame 750 den.od den.ama najsigurna mi e tamu-znam deka e vo sigurni race,prosetana,ceslana,isplivana...prava skopska smizla...
Аввв, тажно е, не го мафта опашчето, моето мало момченце! Така ми вели мојот сопруг дека е кога не сум дома, џабе сите играчки и храна. Poor baby
moeto mace bez mene e spokojno se raduva so me nema ama ako me nema podolgo pr koa odam na pat posle koga ke se vratam me grebe i mi rzi.A majka mi koga ke iskoci mjauka tazno po nea :/
Мојот миленик папагал нема гајле све издржува,му оставам доволно храна и вода,слободно може да биде само 3 до 4дена.
И за кратки и долги отсуства мачката ја носам кај мајка ми;татко ми оти и со нив порасна 10 години беше таму.